Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Καταθετούν για τα «στημένα» Μποροβήλος, Μπάκος!

Η υπόθεση των «στημένων» παιχνιδιών ξαναέρχεται στην επιφάνεια σήμερα (31/5) το πρωί με την κατάθεση του Γιώργου Μποροβήλου και του Δημήτρη Μπάκου, στον ειδικό εφέτη ανακριτή Γιώργο Καλόφωνο που έχει αναλάβει τη δικαστική έρευνα της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Ο πρόεδρος και ο ιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης, αντίστοιχα, είχαν αρχικά κληθεί να απολογηθούν στις 10 Μαϊου αλλά αμφότεροι τότε ζήτησαν και πήραν προθεσμία για σήμερα. Με την κατάθεση των δύο παραγόντων του Αστέρα Τρίπολής, ανοίγει ουσιαστικά η λίστα των 68 κατηγορούμενων που θα περάσουν από το εφετείο και ή θα αθωωθούν με απαλλακτικό βούλευμα, ή θα πάρουν το δρόμο για το δικαστήριο.
Να θυμίσουμεότι εναντίον των κ. Μποροβήλου, Μπάκου είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις για τρεις κατηγορίες. 1. Για δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση, 2. για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια και 3. για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Στην πορεία, ωστόσο, έμεινε μόνο η πρώτη κατηγορία η οποία να σημειωθεί ότι είναι πλημελληματικού χαρακτήρα.


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: