Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η κούραση κρίνει το νικητή του EURO!!

Βλέποντας κανείς τα πρώτα φιλικά των ομάδων, που θα πάρουν μέρος στα τελικά του EURO, βγάζει εύκολα το συμπέρασμα του τίτλου. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Η κούραση κρίνει το νικητή του EURO
Μιλάμε βέβαια για τα φαβορί της διοργάνωσης και όχι για κάποια απίθανη ομάδα, που μπορεί να ξεπεταχθεί. Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ρωσία, που μοιάζουν να έχουν το προβάδισμα από τις υπόλοιπες, έχουν πολλούς παίκτες, στα όρια της «κατάρρευσης».
Πέρα από τις απουσίες λόγω τραυματισμών, οι παίκτες που επιλέχθηκαν, ήδη εμφανίζονται καταπονημένοι, από τις υποχρεώσεις τους με τους συλλόγους. Όλοι οι προπονητές στις δηλώσεις τους, τονίζουν ότι θα γίνει προσπάθεια αποφόρτισης τους και «συντήρησής» των παικτών στο διάστημα, που απομένει. Για αυτό και στα φιλικά, που έτσι κι αλλιώς λόγω της φύσης του έχουν χαρακτήρα δοκιμών, βλέπουμε αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα. Λείπει η φρεσκάδα, η έκρηξη και η ταχύτητα σε μεγάλα διαστήματα των παιχνιδιών αυτών.
Το μεγάλο στοίχημα λοιπόν είναι να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας και να έχουν μια σχετική διάρκεια τουλάχιστον 60 λεπτών στους αγώνες των ομίλων. Μέσω των προγραμμάτων εκγύμνασης θα είναι, με την βοήθεια του ιατρικού τημ (με ό,τι συνεπάγεται αυτό…), κάπως πάντως πρέπει να βρεθεί ο τρόπος…Πέρα από αγωνιστικές ικανότητες και ομαδική προσπάθεια, αυτό θα είναι το καθοριστικό σημείο της εφετινής διοργάνωσης.
ΥΓ Να κάνω μια παρένθεση στο EURO, γιατί τρέχουν και όλα τα υπόλοιπα θέματα, εντός και εκτός Ελλάδας. Για την αδειοδότηση θα περιμένω την τελική απόφαση της ΕΠΟ και θα σας πω και την γνώμη μου. Εκτός συνόρων η είδηση της συμφωνίας του Μπρένταν Ρότζερς με την Λίβερπουλ, είναι στο επίκεντρο τις τελευταίες ώρες. Πάμε λοιπόν στο «ψητό»: ποιος Ρότζερς ρε παιδιά για την Λίβερπουλ; Δηλαδή επειδή πράγματι έκανε καλή δουλειά στην Σουόνσι, που έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και έμεινε στην κατηγορία, είναι ο κατάλληλος να ξαναφέρει τους «κόκκινους» στην κορυφή; Που ξέρει από πρωταθλητισμό, πίεση, καθημερινή τριβή; Με ποιες εμπειρίες και παραστάσεις, θα κοντράρει τον Μουρίνιο, τον Φέργκιουσον, τον Μαντσίνι; Ή μήπως έχει το υλικό η Λίβερπουλ (όπως η Σίτυ ας πούμε) για να μην χρειάζεται καν προπονητή; Εδώ δεν τα κατάφερε ο Χότζσον, με παραστάσεις στην Ιντερ, αλλά και στην Αγγλία και απέτυχε, θα το κάνει ο Ρότζερς; Μιλάμε για την πλέον ακατανόητη απόφαση από τους Αμερικάνους, την ώρα που ήταν ελεύθεροι τεχνικοί όπως ο Γκουαρντιόλα, ο Φαν Χάαλ, ακόμη και ο Βίλας Μπόας, έτρεξαν να τον «κλείσουν», με 3ετές μάλιστα συμβόλαιο, καταβάλλοντας και αποζημίωση στην ομάδα της Ουαλλίας, κοντά στα 5 εκατομμύρια €; Με μοναδικό του παράσημο, ότι τον είχε καλέσει ο Μουρίνιο στην Τσέλσι και του είχε αναθέσει την ομάδα Νέων και μετά την αναπληρωματική; Ρίσκο τεράστιο, ακόμη και για τους τζογαδόρους Αμερικάνους.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: