Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

«Υπάρχει πρόθεση, αλλά και εναλλακτική…»

«Υπάρχει πρόθεση, αλλά και εναλλακτική…»
Την πρόθεση να συνεχίσει να εργάζεται στον Άρη εξέφρασε ο Μανουέλ Μασάδο σε συνέντευξή του στην O’ Jogo, ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία του για τα διοικητικά/οικονομικά προβλήματα του συλλόγου και αποκάλυψε πως έχει μία εναλλακτική προοπτική από το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και κάποιες από το εξωτερικό.

«Υπάρχει πρόθεση για συνέχιση της συνεργασίας μας, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τη διοίκηση, που είναι ένας πολύπλοκος τομέας στον Άρη. Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πώς λειτουργεί η ομάδα. Έχω μία εναλλακτική λύση από την ελληνική αγορά κι άλλες σε άλλες χώρες», τόνισε ο Πορτογάλος προπονητής και πρόσθεσε: «Η κρίση έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο και υπάρχουν πλέον λιγότερα διαθέσιμα χρήματα. Οι περισσότερες μεγάλες ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα, με εξαίρεση τον Ολυμπιακό».

Κάνοντας μία αποτίμηση της θητείας του στον Άρη, είπε: «Όταν ανέλαβα τον Άρη ήταν στην ενδέκατη θέση με 1,1 βαθμούς ανά αγώνα και αντιμετώπιζε δυσκολίες. Ήμουν ο τρίτος προπονητής της ομάδας μέσα στη σεζόν και ο σύλλογος βρισκόταν σε μία ιδιαίτερη στιγμή της ιστορίας του, αντιμετωπίζοντας οικονομικά και διοικητικά προβλήματα. Ήταν μία χρήσιμη εμπειρία για μένα, λόγω των πολλών προβλημάτων που είχα να αντιμετωπίσω και απέναντι στα οποία έπρεπε να βρίσκω σχεδόν καθημερινά λύσεις. Παίξαμε 14 παιχνίδια και στα 11 πήγαμε πολύ καλά. Αυξήσαμε το μέσο όρο συγκομιδής βαθμών στους δύο, ανεβήκαμε από την ενδέκατη στην έκτη θέση και φτάσαμε κοντά στα πλέι οφ, όταν συνέβη κάτι και τα γκρέμισε όλα. Σε ένα εντός έδρας παιχνίδι ένα αντικείμενο τραυμάτισε τον βοηθό διαιτητή, που έτυχε να είναι γυναίκα. Το ματς διακόπηκε, το χάσαμε στα χαρτιά και τιμωρηθήκαμε. Αυτό χάλασε όλη μας τη δουλειά και στο τέλος τερματίσαμε όγδοοι».

Τέλος, μίλησε για την… πέραση που έχουν οι συμπατριώτες του προπονητές στην Ελλάδα. «Οι Έλληνες έχουν σε εκτίμηση τους Πορτογάλους προπονητές. Ο Φερνάντο Σάντος άνοιξε τις πόρτες και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έκανε εξαιρετική δουλειά παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: