Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Στους «8» Εβεργκράντε και Ουλσάν!

Μονάχα μία νοτιοκορεατική ομάδα προκρίθηκε στα προημιτελικά του AFC Champions League και είναι η Ουλσάν Χιουντάι.
Το 2009 οι Πόχανγκ Στίλερς πήραν την πρώτη θέση και το 2010 ακολούθησε η Σέογκναμ Ιλίου Τσούνμα, ενώ το 2011 η Γιέονμπουκ Χιουντάι Μότορς έφτασε στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ασίας. Φέτος μονάχα η Ουλσάν Χιουντάι θα εκπροσωπήσει τη Νότια Κορέα στους «8» του AFC Champions League.
Στο Ουλσάν, ο διεθνής επιθετικός, Λιν Κιν,-Χο έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 3-1 στο 88ο λεπτό. Ακολούθησε το 3-2 του Γιουνάι Τανάκα στις καθυστερήσεις, αλλά η Κασίουα Ρεϊσόλ δεν είχε άλλο χρόνο στη διάθεσή της και αποκλείστηκε.
Ένας άλλος διεθνής Νοτιοκορεάτης επιθετικός, ο Κιμ Σιν Βουκ, είχε ανοίξει στο σκορ για την Ουλσάν στο 54ο λεπτό. Ο Λεάντρο Ντομίνγκεζ, πρώην μέσος της Κρουζέιρο, ισοφάρισε σε 1-1 στο 68ο λεπτό, αλλά ο 28χρονος αμυντικός, Ναόγια Κόντο διαμόρφωσε το 2-1 υπέρ της Ουλσάν Χιουντάι στο 72ο λεπτό με αυτογκόλ.
Στο έτερο ματς του σημερινού προγράμματος η Γκουανζού Εβεργκράντε του Μαρσέλο Λίπι επικράτησε με 1-0 του Τόκιο, οπότε αποκλείστηκε και η τρίτη ιαπωνική ομάδα, η οποία είχε περάσει στον δεύτερο γύρο. Ο 26χρονος πρώην επιθετικός της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα, Κλέο, πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.
Συγκεκριμένα στο 30ό λεπτό διαμόρφωσε το 1-0 και χάρισε την πρόκριση στον παγκόσμιο πρωταθλητή με την Ιταλία, το 2006. Πάντως οι Ιάπωνες απώλεσαν πολλές ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι του 33χρονου Βραζιλιάνου φορ, Λούκας, στο 85ο λεπτό.
Στις 14 Ιουνίου θα γίνει η κλήρωση των τριών τελευταίων γύρων της διοργάνωσης, των οποίων οι αγώνες θα είναι διπλοί. Στα προημιτελικά έχουν προκριθεί οι Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ (Αυστραλία), Γκουανζού Εβεργκράντε (Κίνα), Σεπαχάν (Ιράν), Αλ Αχλί (Σαουδική Αραβία), Αλ Χιλάλ (Σαουδική Αραβία), Αλ Ιτιχάντ (Σαουδική Αραβία), Ουλσάν Χιουντάι (Νότια Κορέα) και Μπουνιοντκόρ (Ουζμπεκιστάν). Αξίζει να σημειωθεί πως το τουρνουά θα συνεχιστεί στις 19 Σεπτεμβρίου.






πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: