Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ας ρίξουν μια ματιά στην Ιταλία!!

'Απολύτως χειραγωγημένο'' ή σε απλούστερα ελληνικά, για να καταλαβαινόμαστε, ''καραστημένο'' χαρακτηρίστηκε το παιχνίδι Καλλιθέα - Ηρακλής Ψαχνών για το πρωτάθλημα της Football League. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Ας ρίξουν μια ματιά στην Ιταλία
Δεν ξέρω τι στοιχεία έχει στα χέρια της η αρμόδια επιτροπή, ούτε από πού τα βρήκε, φαίνεται όμως ότι είναι αρκετά για να καλέσει σε απολογία δύο παίκτες της ομάδας των Ψαχνών, αλλά και τις δύο ομάδες, με βάση το άρθρο 22 περί «διαστρέβλωσης συνθηκών αγώνα». Σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι, οι ποδοσφαιριστές κινδυνεύουν με ποινή που αρχίζει με πρόστιμο και φτάνει μέχρι και διαγραφή, ενώ οι ομάδες τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών. Από την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής θα εξαρτηθούν οι εξελίξεις για τα πλέι οφ της κατηγορίας, στα οποία συμμετέχει η Καλλιθέα. Αυτή είναι βέβαια η μία πλευρά της υπόθεσης.
Η άλλη, και η πιο σημαντική, είναι ότι αν αποδειχθεί ότι το ματς αυτό ήταν στημένο, σημαίνει ότι δυστυχώς οι αποκαλύψεις που έγιναν πέρυσι τέτοια εποχή και οι ποινές που επιβλήθηκαν ούτε συνέτισαν ούτε απέτρεψαν κάποιους από το να μπουν στον πειρασμό. Σίγουρα έχει παίξει ρόλο σ' αυτό το γεγονός ότι μεγάλο κομμάτι των περσινών αποκαλύψεων παραμένει ακόμα ουσιαστικά ανέγγιχτο, αφού περίπου 60 ίσως και περισσότερα πρόσωπα που έχουν παραπεμφθεί δεν έχουν κληθεί ακόμη σε απολογία.
Εδώ και μερικές εβδομάδες υπήρχαν πληροφορίες ότι ο εισαγγελέας θα ανακοίνωνε τα ονόματα αυτών που θα περνούσαν από την πόρτα του γραφείου του, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Ισως είναι κι αυτό ένα από τα πολλά θέματα που έχουν πάει πίσω λόγω... των εκλογών.
Οπως κι αν έχει το πράγμα, η γενική εντύπωση που δημιουργήθηκε από τα περσινά είναι ότι τελικά δεν υπήρξε πραγματική βούληση να καθαρίσει το ποδόσφαιρο, αλλά δόθηκε προτεραιότητα στη δημιουργία εντυπώσεων. Αν ήθελαν πράγματι οι πολιτειακοί και ποδοσφαιρικοί παράγοντες να προχωρήσουν χωρίς συμβιβασμούς, δεν είχαν παρά να κοιτάξουν στη γειτονική μας χώρα, την Ιταλία.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: