Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ας μαγείρευαν πριν πεινάσουν…!!

Για τις περισσότερες ομάδες στην Superleague που δεν πήραν άδεια, θα μπορούσε να είναι μια χρυσή ευκαιρία αυτό που έγινε με την αδειοδότηση. Να βάλουν, δηλαδή, ταλέντα ως 22 χρονών στο ρόστερ τους και να τα αναδείξουν.
Ας μαγείρευαν πριν πεινάσουν…
Έτσι ώστε να έχουν φρέσκο αίμα, να μην στηρίζονται σε μεταγραφές από το εξωτερικό ή κορεσμένους ποδοσφαιριστές, και φυσικά κάποια στιγμή να μοσχοπουλήσουν κιόλας μερικούς απ’ αυτούς.
Για να συνέβαινε, όμως, κάτι τέτοιο ,θα έπρεπε και οι ελληνικές ομάδες να έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Η UEFA, άλλωστε, εδώ κι αρκετά χρόνια μιλάει για υποδομές, για ακαδημίες κι εσχάτως για οικονομικό φερ πλέι.
Όταν, λοιπόν, οι ελληνικές ομάδες κοιτάνε πώς θα παίρνουν τα εύκολα λεφτά από τις κρατικές διαφημίσεις και το συνδρομητικό, τότε πώς να έχουν ακαδημίες και ταλέντα; Αφού οι περισσότερες δεν δουλεύουν όπως πρέπει στις υποδομές.
Κι έτσι υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε του χρόνου να γίνεται… συναγωνισμός ποιος θα πρωτοπέσει κατηγορία με τέτοια ρηχά κι αδύναμα ρόστερ, εφόσον βέβαια ισχύσουν οι σημερινές αποφάσεις και δεν αλλάξει κάτι προσεχώς.
Δεν πειράζει, όμως. Ας μαγείρευαν πριν πεινάσουν οι ομάδες. Κι ας φρόντιζαν να φτιάξουν υποδομές σοβαρές, έτσι ώστε να μπορούν να κοιτάνε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον!

πηγή: sportdog.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: