Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Πράσινο φως υπό προϋποθέσεις;

Στο θέμα που απασχολεί τον κόσμο του ΑΡΗ φαίνεται σύμφωνα τουλάχιστον με τις τελευταίες πληροφορίες ότι θα υπάρχει θετική κατάληξη, αν και πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ για τις 7 ομάδες των οποίων οι φάκελοι εξετάστηκαν χθες. Οι πληροφορίες που διέρρεαν από… κύκλους της ΕΠΟ, αλλά όχι την Ομοσπονδία και κυρίως τους ανθρώπους της ΕΠΟ ήταν και είναι συγκεχυμένες. Αρκετοί εξέφραζαν αισιοδοξία για τον Παναθηναικό και την Κέρκυρα, έβαζαν στο 50-50 τον ΑΡΗ, τον ΠΑΣ και τον Πανιώνιο και… έκοβαν ΑΕΚ και ΟΦΗ.
Στο θέμα που απασχολεί τον κόσμο του ΑΡΗ φαίνεται σύμφωνα τουλάχιστον με τις τελευταίες πληροφορίες ότι θα υπάρχει θετική κατάληξη, αν και πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Το θέμα στην περίπτωση του ΑΡΗ είναι ότι ο φάκελος του ΑΡΗ είναι πλήρης και σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα που προβλημάτιζε το ένα από τα τρία μέλη της επιτροπής ήταν αυτό της προσφυγής του Σηφάκη.
Παρόλα αυτά είναι αδιανόητο να στέκονται σε αυτό το θέμα γιατί αφορά οφειλές μετά τις 31 Δεκεμβρίου και επομένως δεν εμπίπτει στην αδειοδότηση. Το θέμα είναι ότι το ένα μέλος της επιτροπής  έθεσε θέμα βιωσιμότητας στην περίπτωση που χαθεί η προσφυγή για τον ΑΡΗ, αλλά και πάλι δεν είναι δυνατόν να «κοπεί» ο σύλλογος για επίδικη υπόθεση. Αν δηλαδή δικαιωθεί- που είναι και το πιθανότερο όσον αφορά την ρήτρα των 800 χιλιάδων- τι θα πρέπει να κάνει η επιτροπή. Να του δώσει άδεια στις 11 Ιουνίου; ΄
Ξέχωρα όμως από αυτή την κατάσταση ακόμα και με 2-1 μπορεί να δοθεί η άδεια. Στην ΕΠΟ όμως θέλουν όλες οι αποφάσεις είναι ομόφωνες και προφανώς για αυτό μετέθεσαν τις ανακοινώσεις για σήμερα Πέμπτη.
Αυτό που φαίνεται να προκρίνεται τουλάχιστον για ΠΑΟ, ΑΡΗ είναι να πάρουν άδεια υπό την προυπόθεση ότι ο μεν ΠΑΟ θα ρυθμίσει άλλες ατέλειες του φακέλου του (παρέθεσε πλάνο βιωσιμότητας όπου υπολογίζει 10 εκ ευρώ από την λαική βάση!!!) και ο ΑΡΗΣ δεν θα έχει πρόβλημα όπως του Σηφάκη. Στην ουσία δηλαδή θα περιμένει το αποτέλεσμα της προσφυγής (πάντα υπάρχει η περίπτωση συμβιβασμού) και ανάλογα θα πράξει στην συνέχεια ως τις 30-6 που στην ουσία θα υπάρξει έλεγχος εκ νέου για όσες ομάδες αδειοδοτηθούν.
Οι πληροφορίες, λοιπόν, από την Αθήνα, αλλά και η αίσθηση στο στρατόπεδο των κιτρίνων είναι ότι τελικά θα ανάψει το πράσινο φως έστω κι υπό προυποθέσεις. Λίγες ώρες έμειναν για να μπει ένα τέλος στην μεγάλη αγωνία του κόσμου του ΑΡΗ…allaboutaris com

Δεν υπάρχουν σχόλια: