Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

«Με έπεισε το πλάνο του ΠΑΟΚ»

Τις πρώτες του δηλώσεις ως νέος προπονητής της ομάδας του ΠΑΟΚ παρέθεσε σήμερα στην αίθουσα Τύπου της Τούμπας, ο Γιώργος Δώνης, που συνοδεύτηκε από τον Ζήση Βρύζα.

Αρχικά τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως για τα επόμενα χρόνια θα είναι στον πάγκο ο Γιώργος Δώνης. Συζητήσαμε κατα καιρούς το νέο πλάνο της χρονιάς και πάνω σ' αυτά θα δουλέψουμε για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Γιώργος Δώνης, που τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιήμενος που είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ. Από σημερα αντιπροσωπεύω εναν μεγάλο σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ. Ανυπομονώ τις μέρες για να βάλουμε τις βάσεις και να φτιάξουμε μια μεγάλη ομάδα». Σχολιάζοντας την απόφαση του να επιλέξει τον ΠΑΟΚ, τόνισε: «Γενικώς μπορώ να πω πως ήταν μία εύκολη απόφαση για μένα. Βασικά στοιχεία είναι ότι από την πρώτη μέρα που μιλήσαμε με τον πρόεδρο ήταν ότι είχαμε πλάνο. Θετικό επίσης ήταν ότι ο ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε από νωρίς με το θέμα αδειδότηση. Υπήρχαν μόνο κάποια θέματα οικογενειακά, παρ΄όλα όσα γράφτηκαν από τον τύπο. Έχω δύο παιδιά που παίζουν στον Παναθηναϊκό και ο ένας φεύγει για το εξωτερικό. Σκέφτηκα αυτό που έκανα και πήρα για μένα την σωστή απόφαση».

Σχολιάζοντας το πλάνο που έχει στο μυαλό του για τον νέο ΠΑΟΚ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλω να δω τους παίκτες μου και σημαντικό κομμάτι είναι πως πολλές φορές περιμένουν από τον προπονητή να πει τους στόχους του. Θέλω το πλάνο να είναι ξεκάθαρο και να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Ξεκάθαρο πλάνο είναι η εξέλιξη των παικτών. Οχι μόνο των νέων αλλά και σε αυτούς που είναι 35 ετών. Είναι σημαντικό να εξελίσσονται και αυτοί. Να γίνει επίσης η Τούμπα πολύ δυνατοί και οι αντίπαλοι να είναι ικανοποιημένοι έστω και αν πάρουν μια ισοπαλία. Υπάρχουν επιμέρους στόχο». Πραγματοποιώντας τοποθέτηση για τον σχεδιασμό της ομάδας, είπε: «Δεν θα ήθελα να μπώ σε αριθμό παικτών, αυτό που έχω να πώ είναι πως η ομάδα μου θέλω να είναι γρήγορη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε κάνει μία συζήτηση με τον πρόεδρο για τον σχεδιασμό της ομάδας».

Στη συνέχεια, μίλησε για την προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τη νέα χρονιά και τόνισε: «Εμείς θα πρέπει να προετοιμάσουμε την ομάδα όλο τον χρόνο, αρκεί να συνεχιστεί η καλή δουλειά στην διάρκεια της χρονιάς. Πρέπει πρώτα να γνωρίσω τους ποδοσφαιριστές, για να δουλέψω μαζί τους. Θέλουμε να κάνουμε μια ένωση μεταξύ μεγάλων και μικρών παικτών. ώστε να γλιτώσουμε αρκετό χρόνο». Σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν με τις αδειοδοτήσεις, ανέφερε: «Είναι άσχημο για το ποδόσφαιρο και τους παίκτες. Οι ποδοσφαιριστές δεν θα μπορούν να βρουν εύκολα δουλειά. Είναι άσχημο αυτό που συμβαίνει. Ισως 2-3 ομάδες να είναι χειρότερες από πέρυσι»

Αναφέρθηκε επίσης στους συνεργάτες που θα έχει μαζί του στην ομάδα: «Εκτός από εμένα θα είναι τέσσεροι συνεργάτες. Οι Αγγελίνας, Μαλιαρίτσης, Μένταν και Γεωργίτσας». Μιλώντας για τις ακαδημίες, επισήμανε πολύ χαρακτηριστικά: «Είναι βασικό η εξέλιξη των ακαδημιών. Θα πρέπει να υπάρχει οργανόγραμμα». Μιλώντας για την προσωπική του φιλοδοξία, είπε: «Δεν θα ήθελα να το χαρακτηρίσω. Τόσο σαν προπονητής όσο και σαν παίκτης που ήμουν, ήμουν αρκετά φιλόδοξος. Δεν θέλω να το δω τώρα, θα το δώ από παιχνίδι σε παιχνίδι».

Αμέσως μετά το λόγο πήρε εκ νέου ο πρόεδρος της ΠΑΕ, ο Ζήσης Βρύζας, που μίλησε για το θέμα του νέου τεχνικού διευθυντή: «Για το πόστο του τεχνικού διευθυντή δεν έχουμε πάρει ακόμα την απόφαση. Μέσα στην βδομάδα θα ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό. Συμφωνώ με όσα λέει ο νέος προπονητής και σίγουρα έχει σημαντικό ρόλο στον νέο σχεδιασμό της ομάδας. Πιθανόν να είναι τεχνικός διεθυντής ο Γιώργος Γεωργιάδης, έχει υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα, και πρέπει να το σεβαστούμε αυτό».

Στο τέλος της τοποθέτησης του ο Γιώργος Δώνης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχει ενδιαφέρον ούτε σε ποιες ομάδες έχω παίξει ούτε ποια ομάδα υποστήριζα. Επιλέχθηκα για προπονητής. Αυτό δεν πρέπει γενικώς να είναι κριτήριο, πρέπει να κριθώ από την δουλειά που θα παρουσιάσω». 
 
πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: