Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Κόντης: «Αποφασίζουν άσχετοι με το ποδόσφαιρο»

Άσχετους χαρακτήρισε τους δικαστές που έβγαλαν την απόφαση για τον Άρη, ο Γιάννης Κόντης, λίγη ώρα μετά την επίσημη απόφαση της ΕΠΟ για τη μη χορήγηση αδειας στην κίτρινη ΠΑΕ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ 100,3, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, είπε:

«Δεν μπορεί πλέον να ασχολούνται με τέτοια θέματα, στο περιβάλλον που ζούμε, δικαστές που πηγαίνουν με το γράμμα του νόμου. Θεσπίσαμε αυστηρές ποινές, τις αυστηρότερες στην Ευρώπη. Η μόνη ποινή στην Ευρώπη είναι η απαγόρευση συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Φέραμε δικαστές άσχετους με το ποδόσφαιρο. Που όταν σε ρωτούν για πηγές εσόδων και αναφέρεις τα εισιτήρια διαρκείας, ρωτούν τι είναι τα διαρκείας. Δεν μπορεί κάποιος που δεν έχει γνώση, να επιλαμβάνεται σοβαρών θεμάτων.

Αν θέλουμε να είμαστε τόσο σκληροί, τότε θέλω να δω αν και όλες οι ομάδες που αδειοδοτήθηκαν έχουν όλες τις προϋποθέσεις, να δω αν πράγματι δεν τους λείπει ούτε ένα χαρτί. Σε μια χώρα που παίρνει ο εργαζόμενος 700 ευρώ με καθυστέρηση, να μιλάμε για την προσφυγή του Σηφάκη που μου την ανάφεραν. Ενώ π.χ. έχει πάρει 200 χιλιάδες και μένουν άλλες 150. Δεν θα πεινάσει αν πάρει τα χρήματα σε ένα μήνα.

Η ΟΥΕΦΑ έχει κλιμακωτές ποινές, ανάλογα με το πρόβλημα. Εδώ αν χρωστάς 500 εκατομμύρια, αν χρωστάς σε τριάντα παίκτες ή αν χρωστάς χίλια ευρώ, έχεις την ίδια ποινή, δεν παίρνεις άδεια».

Για την πιθανότητα άρσης της απαγόρευσης μεταγραφών, σχολίασε: «Υπάρχει η αρχή της ελεύθερης διακίνησης ευρωπαίων και δεύτερον θα μείνουν άνεργοι πολλοί Έλληνες παίκτες άνω των 21 ετών. Επίσης η Νόβα, άλλο προϊόν αγόρασε και άλλο προκύπτει τώρα, ίσως πει το ίδιο και ο ΟΠΑΠ. Δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη αυτά; Το λογικότερο για μένα είναι να υπάρχει πρόστιμο. Χωρίς άδεια στερείς στην ομάδα τη δυνατότητα να μαζέψει χρήματα για να πληρώσει και τα χρέη και να ανταποκριθεί στις προϋποθέσεις της αδειοδότησης. Θεωρώ ότι θα επικρατήσει η λογική και δεν θα χρειαστεί να κάνει καμία ομάδα κάποια κίνηση προς το CAS, όπως ακούγεται και ούτε να μπούμε στη διαδικασία να ζητάμε να ανοίξουν οι φάκελοι άλλων ομάδων που αδειοδοτήθηκαν».

Και κατέληξε σχετικά: «Ο κ. Δημητρίου έκανε αρνητικές εισηγήσεις και στο πρωτοβάθμιο όργανο και στο δευτεροβάθμιο και ομάδες που είχαν τέτοια εισήγηση, αδειοδοτήθηκαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: