Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

"Πολυτέλεια" η αλλαγή προπονητή!!

Αρκετά ερωτήματα "γέννησε" η απομάκρυνση του Λάσλο Μπόλονι από τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Γράφει ο Χρύσανθος Δοβλέτογλου.
"Πολυτέλεια" η αλλαγή προπονητή
Ο ΠΑΟΚ μπήκε σε διαδικασία αναζήτησης προπονητή σε περίοδο που οι άνθρωποι της ομάδας έχουν και άλλα ανοικτά και μάλιστα πιο σοβαρά ζητήματα (π.χ. επενδυτικό) να τους απασχολήσουν και ενώ στο τιμόνι του "Δικεφάλου" υπήρχε τεχνικός, ο Λάσλο Μπόλονι. Η κίνηση δεν μπορεί να ερμηνευτεί εύκολα, αφού τα κριτήρια για το πότε ένας προπονητής είναι επιτυχημένος και πότε αποτυχημένος -γενικώς στο ελληνικό ποδόσφαιρο- δεν έχουν σαφηνιστεί.
Η απάντηση στο ερώτημα για το αν ο Μπόλονι πέτυχε ή όχι στον πάγκο του ΠΑΟΚ είναι αναλόγως πως βλέπει κανείς το ποτήρι, μισογεμάτο ή μισοάδειο. Υπάρχει η μία άποψη που αναφέρει πως η ομάδα διατήρησε τα κεκτημένα στην Ευρώπη, πήραν σημαντικό χρόνο συμμετοχής παίκτες όπως ο Σταφυλίδης, ο Γιάννου, ο Κατσικάς και ο Αθανασιάδης και πως στις εγχώριες διοργανώσεις εάν δεν έβαζε το... χεράκι του ο αέρας στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο και εάν έβρισκε δίχτυα ο Κλάους σε ένα από τα τρία δοκάρια του τελευταίου αγώνα με την ομάδα του Περιστερίου θα ήταν όλα μέλι γάλα.
Υπάρχει και η άλλη άποψη που λέει ναι μεν αλλά από ένα σημείο και μετά μέσα στην σεζόν ο Μπόλονι αδιαφόρησε και έχασε τον έλεγχο των αποδυτηρίων. Και οι δύο πρέπει να είναι σεβαστές, αλλά να μπούνε στην ζυγαριά, αναγνωρίζοντας, ταυτόχρονα, στον Μπόλονι το ελαφρυντικό πως ήταν η πρώτη του χρονιά σε ένα ιδιόμορφο (από πολλές απόψεις) πρωτάθλημα όπως το ελληνικό.
Συν τοις άλλοις, είναι ευρέως γνωστό, πως τα αγωνιστικά αποτελέσματα της δουλειάς του οποιουδήποτε προπονητή φαίνονται τουλάχιστον μετά τα δύο πρώτα χρόνια. Σε αυτό, αν προσθέσει κανείς το γεγονός πως μεσούσης της σεζόν έφυγαν τα δύο πιο δυνατά του "όπλα", οι Βιεϊρίνια και Κοντρέρας και ότι δέχτηκε μείωση συμβολαίου ώστε να παραμείνει στην Τούμπα, τότε οι απαντήσεις στο ερώτημα "γιατί απομακρύνθηκε;" δυσκολεύουν αρκετά.
Δεν είναι το θέμα αν ο Δώνης είναι καλύτερος του Μπόλονι ή το αντίστροφο. Το ζήτημα είναι ότι την μοναδική φορά που στο πρόσφατο παρελθόν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εμπιστεύτηκαν τις τύχες της ομάδας για αρκετό διάστημα σε ένα προπονητή (Φερνάντο Σάντος) δικαιώθηκαν. Γεγονός που αποδεικνύει πως δεν είναι ότι καλύτερο να αλλάζουν οι προπονητές σαν τα... πουκάμισα, πόσω μάλλον, σε μία σεζόν, σαν αυτή που θα ξεκινήσει τον Ιούλιο, όπου ο "Δικέφαλος" αναγκάζεται να αρχίσει πιο νωρίς από άλλες χρονιές τις υποχρεώσεις του και άρα ο χρόνος είναι πολύτιμος.
Υ.Γ. Ο Γιώργος Δώνης έχει αποδείξει ότι ασχολείται σε βάθος με τις ομάδες που καθοδηγεί και προσπαθεί να κρατάει ισορροπίες σε όλα τα επίπεδα. Φυσικά, όπως και σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι και σε αυτήν αν δεν έχει στήριξη στις δύσκολες στιγμές που είναι δεδομένο πως θα έρθουν, θα αντιμετωπίσει και αυτός πρόβλημα. Εννοείται πως απαιτείται και υπομονή...
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: