Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Μένει Μακάμπι ο Μπλατ!

Μένει Μακάμπι ο Μπλατ!
Στον πάγκο της Μακάμπι Τελ Αβίβ θα βρίσκεται για ακόμα δύο χρόνια ο Ντέιβιντ Μπλατ, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Ισραηλινός σύλλογος. Ο 53χρονος κόουτς, που σενάρια των ήθελαν να αναλαμβάνει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ανανέωσε το συμβόλαιο του με την «ομάδα του λαού» μέχρι το 2014 με οψιόν επέκτασης για έναν ακόμα χρόνο (2015). Ο ίδιος δήλωσε χαρούμενος για την παραμονή του στην ομάδα τονίζοντας ότι οι «κίτρινοι» είναι το μέρος που ονειρευόταν να δουλεύει.

«Κανείς δεν είναι πιο ευτυχισμένος από εμένα που θα συνεχίσω τη συνεργασία μου με την Μακάμπι. Είναι το μέρος που ήθελα και ονειρευόμουν να βρίσκομαι, και είμαι δύο φορές πιο χαρούμενος από την πρώτη φορά που υπέγραψα συμβόλαιο συνεργασίας με την Μακάμπι, εδώ στο ίδιο γραφείο με τον Σιμόν (Μιζράχι), αρκετά χρόνια πριν. Πέρασα υπέροχα την πρώτη φορά που είχα δουλέψει εδώ. Μετά έφυγα και δούλεψα μακριά από το Ισραήλ για πολλά χρόνια. Με την γνώση και την εμπειρία που απέκτησα επέστρεψα ως καλύτερος άνθρωπος και προπονητής, πιο καλά προετοιμασμένος για τις προκλήσεις που καλούμε να ξεπεράσω με την Μακάμπι», είπε ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν υπέροχα και τώρα αυτό συνεχίζεται το οποίο είναι από τις βασικές παραμέτρους για την επιτυχία. Είμαι έτοιμος για μάχες και θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω το σύλλογο να υπερπηδήσει όλα τα εμπόδια και οι προσπάθειες μας να στεφθούν με επιτυχία».

Από την πλευρά του ο ισχυρός άνδρας της Μακάμπι, Σιμόν Μιζράχι, σχολίασε: «Σήμερα κάναμε ένα σημαντικό βήμα το οποίο δείχνει πως ως σύλλογος δεν κοιτάζουμε μόνο το κοντινό μέλλον. Για αυτό και υπογράψαμε ένα μεγάλο συμβόλαιο με τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος έχει κάνει φανταστική δουλειά μέχρι τώρα. Οι όροι και οι παράμετροι του συμβολαίου δίνουν στον Ντέιβιντ την ηρεμία να δουλέψει και να ηγηθεί της ομάδας όπως νομίζει και να «χτίσει» ένα νεανικό κορμό που θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια. Ο Ντέιβιντ μας οδήγησε σε πολλές επιτυχίες, φτάσαμε ψηλά και πιστεύω ότι θα συνεχίσει να το κάνει αυτό. Του εύχομαι τα καλύτερα».

Ο Μπλατ αυτή τη βδομάδα θα συμπληρώσει τέσσερα χρόνια συνεργασίας με την Μακάμπι, σε δύο δόσεις (2002-2004 και 2010-2012) έχοντας οδηγήσει τους «κίτρινους» σε τρία πρωταθλήματα (2003, 2004, 2011) και τέσσερα Κύπελλα (2003, 2004, 2011, 2012) στο Ισραήλ, σε δύο Final 4 Euroleague (2002,2011) αλλά και στην κατάκτηση της Αδριατικής Λίγκας (2012).


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: