Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

«Η Γερμανία κερδίζει από την Ελλάδα!»

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες δημοσιογράφους ανά τον κόσμο, ο Φέρρυ Μπατζόγλου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «στη Σέντρα» του Αθλητικού Metropolis. Ο εν λόγω δημοσιογράφος, που πρόσφατα παραιτήθηκε από το περιοδικό «Der Spiegel» εξαιτίας του εξωφρενικού πρωτοσέλιδου (φωτογραφία), σχολίασε την απόφαση του να παραιτηθεί, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κρίση που έχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό την Ελλάδα, αλλά και τη… Γερμανία. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Εξηγώντας τους λόγους της παραίτησης του είπε: «Είχα ενδείξεις για αλλαγή στάσης και γραμμής του περιοδικού από τις αρχές του 2012 σε συγκεκριμένα θέματα. Διαφώνησα κάθετα με τη τεκμηρίωση της θέσης ότι πρέπει να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ. Ήταν άλλωστε ελλιπής και πολύ εσφαλμένη, για ένα τέτοιο περιοδικό που είναι ποιότητας και επηρεάζει πολύ την κοινή γνώμη και τις αποφάσεις στη Γερμανία, που άλλωστε είναι το κέντρο αποφάσεων ανά την Ευρώπη. Το θεώρησα ακατανόητο και απαράδεκτο γι? αυτό και υπέβαλλα την παραίτηση μου. Δε θα μπορούσα άλλωστε να συνεχίσω να προσφέρω σε ένα περιοδικό που τοποθετείται τόσο ξεκάθαρα σε μια τόσο λάθος θέση».

Στη συνέχεια επισήμανε: «Γενικώς στη ζωή μου έχω μάθει να μη φοβάμαι. Άλλωστε το Der Spiegel δεν είναι το μόνο μέσο που υπάρχει στον κόσμο. Δε σημαίνει ότι επειδή είναι ένα κορυφαίο περιοδικό, δεν υπάρχουν και αρχές. Αυτό ήταν καθαρά θέμα αρχής για εμένα. Πίσω από τη δουλειά ενός δημοσιογράφου άλλωστε, κρύβονται πολλά περισσότερα. Έχω πληροφορίες για το πώς έφτασε το Spiegel σε αυτό το πρωτοσέλιδο. Επηρεάστηκε από τους συντάκτες οικονομικών και διεθνών συντακτών, αλλά σίγουρα δεν ήταν μόνο αυτό».

Μιλώντας για την κρίση στην Ελλάδα και το πώς επηρεάζει τη Γερμανία, υπογράμμισε: «Είναι δεδομένο πως η Γερμανία έχει κερδίσει πολλά από την κρίση της Ελλάδας, ως κράτος, στα δημόσια έξοδα και έχει βελτιώσει πολύ τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά. Παρατηρούμε όμως επιτέλους στην Ελλάδα ότι γίνεται προσπάθεια να αντικρουστούν όλες αυτές οι απειλές, γιατί και στην πολιτική συμβαίνει ότι και στο ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να δίνεις χώρο σε μια γερμανική ομάδα, γιατί θα βρει τον τρόπο να σε κερδίσει.

Πλέον οι Γερμανοί διαπιστώνουν ότι το μνημόνιο 1 απέτυχε παταγωδώς και στρέφονται στο μνημόνιο 2 που κι αυτό όμως δείχνει να αποτυγχάνει. Νόμιζαν για παράδειγμα πως οι εκλογές θα ήταν καθαρά μια παρένθεση, ενόψει νέων περικοπών που έρχονται τον Ιούνιο. Κόσμος καταστρέφεται και αυτοκτονεί στην Ελλάδα, δεν υπάρχει το παραμικρό δίλημμα για τη χώρα. Αυτό το δίλημμα που τίθεται από τους Γερμανούς στην Ελλάδα, πρέπει να μεταφερθεί πίσω. Αφού λοιπόν αυτοί δεν αναγνωρίζουν και δεν σέβονται δημοκρατικές διαδικασίες με την έκφραση ενός λαού, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνεις πίσω…».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: