Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Φίσερ: «Τέλος» στα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ!

Φίσερ: «Τέλος» στα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
Να λυθούν τα προβλήματα και να διατηρηθεί η Ευρωζώνη ακέραιη, με ένα καλό μέλλον, ζητά ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, εκτιμώντας, συγχρόνως, πως είναι επιπόλαιο και λάθος να γίνονται προγνώσεις ως προς μια έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του κοινού νομίσματος και για το κατά πόσον θα μπορέσουν να την αντέξουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες.

«Στόχος και επιθυμία μας είναι να λύσουμε τα προβλήματα και να κρατήσουμε ακέραια την Ευρωζώνη, οδηγώντας την σε ένα καλό μέλλον και θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά, ώστε οι εξελίξεις να είναι στη σωστή κατεύθυνση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φίσερ, μιλώντας, το μεσημέρι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στη Βιέννη, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος πραγματοποιεί, από σήμερα, διήμερη επίσημη επίσκεψη εργασίας στην Αυστρία.

Ο Αυστριακός Πρόεδρος, εκφράζοντας τη «μεγάλη εκτίμησή» του προς την Ελλάδα και τους ανθρώπους της, που- όπως σημείωσε- είναι ισότιμοι με τους πολίτες άλλων χωρών, εξέφρασε την ευχή να υπάρξει μια θετική εξέλιξη και να σταματήσουν οι επιπόλαιες και, ως εκ τούτου, μη σοβαρές προγνώσεις.

πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: