Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Και ρεκόρ και τελικό!!

Και ρεκόρ και τελικό
Δύο πανελλήνια ρεκόρ και ισάριθμες προκρίσεις σε τελικούς σημείωσαν στους σημερινούς αγώνες οι Έλληνες αθλητές που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Ντέμπρετσεν. Άρης Γρηγοριάδης και Κριστέλ Βουρνά προκρίθηκαν στα 100 μέτρα ύπτιο και 50 μέτρα πεταλούδα αντίστοιχα ενώ ρεκόρ σημείωσε και η ομάδα σκυταλοδρομίας στο ελεύθερο γυναικών.

Η Κριστέλ Βουρνά έκανε την υπέρβαση στον πρώτο απογευματινό ημιτελικό με ελληνικό ενδιαφέρον και προκρίθηκε στον τελικό των 50μ. πεταλούδα, κάνοντας μάλιστα πανελλήνιο ρεκόρ (26.63), και σημειώνοντας τον 6ο καλύτερο χρόνο στις δύο σειρές του αγωνίσματος.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Άρης Γρηγοριάδης αφού τερμάτισε δεύτερος, λίγο πιο πάνω από το πανελλήνιο ρεκόρ(το οποίο κατέχει ο ίδιος) με χρόνο 53.89. Έτσι, προκρίθηκε στον αυριανό τελικό των 100μ. Ύπτιο.

Στην τρίτη ελληνική συμμετοχή, ο 21χρονος Φώτης Κολιόπουλος έκανε χρόνο 23.92 στα 50μ. πεταλούδα (ατομικό ρεκόρ) τερματίζοντας 12ος αλλά δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό του αγωνίσματος.

Στην σκυταλοδρομία, η Νόρα Δράκου ξεκίνησε καλά, και έδωσε τέταρτη (55.76) την θέση της στην Θεοδώρα Γιαρένη (56.09), η οποία άλλαξε με την Νέρι Νιαγκουάρα βρισκόμενη στην πέμπτη θέση. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια έκανε πολύ καλή κούρσα, βρέθηκε τέταρτη, αλλά άλλαξε με την Κριστέλ Βουρνά στην πέμπτη θέση και πάλι. Η νεαρή κολυμβήτρια έχασε στο νήμα την τέταρτη θέση από τις Ουγγαρέζες, με την ελληνική συμμετοχή να κάνει εν τέλει νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, με χρόνο 3:42.09.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

50μ. Πεταλούδα: Κριστέλ Βουρνά (4η) 26.63 –Πανελλήνιο Ρεκόρ – (ημιτελικός)

100μ. Ύπτιο: Άρης Γρηγοριάδης (2ος) 53.89 (ημιτελικός)

50μ. Πεταλούδα: Φώτης Κολιόπουλος (12ος) 23.92 (ημιτελικός)

4x100μ. Ελεύθερο :Νόρα Δράκου, Θεοδώρα Γιαρένη, Νέρι Νιαγκουάρα, Κριστέλ Βουρνά (5ες) 3:42.09 – Πανελλήνιο ρεκόρ - (τελικός)

Αναλυτικά όσα είπαν οι προπονητές των αθλητών:

Χρυσάφης Βαγγελακάκης (προπονητής Α. Γρηγοριάδη): «Η πρόκριση για τον Άρη ήταν κάτι αναμενόμενο. Πλέον ο στόχος μας είναι το μετάλλιο στον αυριανό τελικό, και γιατί όχι να μην είναι ακόμη και το χρυσό, που θα μπορέσει να το διεκδικήσει με έναν χρόνο γύρω στ 53.50. Είναι πολύ δύσκολο να κάνει χαμηλότερο χρόνο, γιατί το ρεκόρ των 53 δευτερολέπτων τον είχε κάνει με τα παλιά, ολόσωμα μαγιό» είπε και συνέχισε «Είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, για να μας στηρίξει για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Θέλω να σας πω ότι ο στόχος της χρονιάς είναι ο τελικός στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου. Γι’ αυτό δουλεύουμε όλη τη χρονιά, και θα παλέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Τέλος θεωρώ ότι μια επιτυχία του Άρη, θα δώσει ώθηση και στα υπόλοιπα παιδιά που βρίσκονται εδώ».

Γιώργος Λεκάκης (προπονητής Κριστέλ Βουρνά): «Η Κριστέλ ήρθε εδώ για να πετύχει Πανελλήνια ρεκόρ! Και το έκανε. Πλέον θα αγωνιστεί δίχως άγχος στον αυριανό τελικό, και θα προσπαθήσει να χαμηλώσει κι άλλο τον χρόνο της, και γιατί όχι να μην καταφέρει και κάτι περισσότερο. Ποτέ δεν πρέπει να βάζεις στοπ στα όνειρά σου».

Δημήτρης Δαμασιώτης (προπονητής Φώτη Κολιόπουλου): «Είμαι ικανοποιημένος, αν και ο Φώτης έκανε ένα μικρό λάθος στα τελευταία 5μ. που του στέρησε ένα ακόμη καλύτερο χρόνο. Όμως δεν μπορείς να μην είσαι ικανοποιημένος από ένα παιδί, που ήρθε εδώ με 24.05 και έφτασε στα 23.92. Το μέλλον του ανήκει».

Χριστόδουλος Χούμας (Τεχνικός Σύμβουλος ΚΟΕ): «Είμαι ικανοποιημένος με τις σημερινές εμφανίσεις, αλλά θα ήμουν περισσότερο ικανοποιημένος αν τα κορίτσια μας στα 4x100 ελεύθερο, που έσπασαν δύο φορές το Πανελλήνιο ρεκόρ, δεν τα ξεπερνούσε στον τερματισμό η Ουγγαρία. Δεν περίμενα να γίνει αυτό, στην προσπάθειά μας να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βέβαια, τίποτα δεν έχει κριθεί. Στην Ολυμπιάδα θα πάνε οι 12 ομάδες από το Παγκόσμιο της Σαγκάης, και εκρεμμούν άλλες τέσσερις θέσεις, με τους καλύτερους χρόνους που θα σημειωθούν σε όλους τους αγώνες παγκοσμίως. Ήδη, μας έβαλε από πίσω η Ιταλία, που δεν ήταν στις πρώτες 12, αλλά και η Ουγγαρία, που δεν την περίμενα». Αναφερόμενος στις υπόλοιπες εμφανίσεις, ήταν λιττός στις κουβέντες του, λέγοντας πως όλοι έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις, δίνοντας προβάδισμα στον άρη Γρηγοριάδη για κάποιο μετάλλιο, χωρίς όμως να θέλει να αναφερθεί περαιτέρω.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το κλίμα ήταν συναισθηματικά φορτισμένο στους απογευματινούς αγώνες, αφού σαν σήμερα είχε γεννηθεί ο Νορβηγός κολυμβητής Αλεξάντερ Ντάλε Όεν, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή πριν από 3 βδομάδες.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: