Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Δώνης : “Θα δουλέψω εκεί που με θέλουν περισσότερο”

Στο “Αθλητικό Metropolis” και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Ατρόμητου, Γιώργος Δώνης.
Για το αν υπάρχει κάποια πικρία για την επιτυχημένη χρονιά που τελείωσε: “Νομίζω ότι αυτό που μένει είναι μια πικρία που δεν καταφέραμε να πάμε τον τελικό του κυπέλλου στα πέναλτι για να διεκδικήσουμε 50-50 αυτό το τρόπαιο. Ήταν μια χρονιά πολύ γεμάτη. Είχαμε πολύ λίγες ήττες με αποτέλεσμα οι χαρές να ήταν πολλές. Γιατί στο ποδόσφαιρο οι στεναχώριες κρατάνε περισσότερο από τις χαρές”.

Για την παρουσία του Ατρόμητου στα πλέι οφ:
“Υπήρχε μια ιδιαιτερότητα για εμάς στα παιχνίδια των πλέι οφ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά τον τελικό του κυπέλλου αντιμετωπίσαμε τον Παναθηναϊκό και παρόλα αυτά σταθήκαμε καλά. Για εμάς το οριακό παιχνίδι ήταν αυτό στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Η ομάδα μου ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο. Μετά αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Φταίξαμε εμείς. Και ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη των πλέι οφ”.


Για την ταλαιπωρία που θα περάσει ο ΠΑΟΚ που θα επιστρέψει γρήγορα στις προπονήσεις:
“Για τους ποδοσφαιριστές δεν είναι τόσο δύσκολο. Για παράδειγμα οι ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου θα είχαν ένα μήνα διακοπών. Δεν αλλάζει κάτι. Η διαφορά είναι ότι πρέπει να οργανωθεί πιο γρήγορα η ομάδα. Από εκεί και πέρα όλα είναι θέμα του προπονητικού τιμ, της προετοιμασίας και του σχεδιασμού που θα γίνει. Το ποδόσφαιρο είναι επιστήμη. Υπάρχουν μελέτες και πρόγραμμα που μπορεί να οδηγήσει κανονικά μια ομάδα και χωρίς προβλήματα από τώρα έως και το τέλος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η προετοιμασία είναι ένα βασικό κομμάτι, αλλά δεν μπορείς να μείνεις εκεί. Δεν αρκεί μια καλή προετοιμασία στην αρχή της χρονιάς. Η προετοιμασία είναι μια βάση. Εάν δεν το διατηρείς δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα η προετοιμασία. Άρα το θέμα είναι πως θα οργανώσεις την ομάδα”.

Για το αν έχει κλείσει ο κύκλος του στον Ατρόμητο τώρα που λήγει το συμβόλαιο του:
“Δεν θεωρώ ότι έχει κλείσει κανένας κύκλος. Το συμβόλαιο μου λήγει οπότε θα αποφασίσω εάν θα συνεχίσω ή όχι. Ο Ατρόμητος και η διοίκηση του, μου έχουν προσφέρει πάρα πολλά.Υπήρχε μια πολύ δύσκολη περίοδος για μένα μετά και την απόλυση μου από την ΑΕΚ. Πολλοί προσπάθησαν να εκμηδενίσουν την προσφορά μου και το έργο μου στη Λάρισα .Στον Ατρόμητο υπήρξαν άνθρωποι που με εμπιστεύτηκαν και με στήριξαν. Ένας από αυτούς ήταν ο κ.Σπανός ο οποίος με εμπιστεύτηκε και τον δικαίωσα για την επιλογή του”.

Για τις πληροφορίες που τον θέλουν να έχει δεχτεί πρόταση από τον Ζήση Βρύζα: “Δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Με τιμάει ιδιαίτερα ότι ενδιαφέρονται μεγάλες και ιστορικές ομάδες. Έχω και μία πρόταση από το εξωτερικό. Θα έρθει αύριο ο ατζέντης μου από την Ολλανδία θα τα βάλουμε κάτω και θα δούμε τις εναλλακτικές”.

Για τις προϋποθέσεις που θα τον κάνουν να συμφωνήσει με μια ομάδα: “Πρέπει να υπάρχει ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Δεν θέλω να αφήσω τίποτα στην τύχη. Οι πιθανότητες της επιτυχίας πρέπει είναι μεγαλύτερες από τις πιθανότητες της αποτυχίας. Κανένας προπονητής από μόνος του δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Δεν με προβληματίζουν τα χρήματα. Δεν έχω συνηθίσει στα τεράστια μπάτζετ και σε μεγάλα συμβόλαια παικτών. Ο Ατρόμητος για παράδειγμα μου παρέχει πολύ καλές συνθήκες εργασίας σε μένα και σε όλο το προπονητικό τιμ. Για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι από τις βασικές αρχές μιας συνεργασίας.
Το σημαντικό κομμάτι είναι όταν συμφωνείς με μια ομάδα να ξεκινάς κατευθείαν να αρχίζεις να φτιάχνεις. Επίσης σημαντικό ρόλο για να αποφασίσεις να πας σε μια ομάδα είναι να διαισθανθείς που σε θέλουν περισσότερο. Δεν θα πήγαινα σε μια ομάδα που θα με είχε ως λύση ανάγκης. Θα ήθελα να ήμουν η πρώτη επιλογή. Η απόφαση μου θα είναι σύντομη”.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: