Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ιμπραΐμοβιτς: «Ισάξιες οι τέσσερις ομάδες»

Ιμπραΐμοβιτς: «Ισάξιες οι τέσσερις ομάδες»
Τις ίδιες πιθανότητες πρόκρισης στις ομάδες που συμμετέχουν στον τέταρτο όμιλο του Euro 2012 (Αγγλία, Γαλλία, Σουηδία και Ουκρανία) έδωσε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ο αρχηγός των Σκανδιναβών τόνισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να κάνουν καλή αρχή τη Δευτέρα κόντρα στους διοργανωτές Ουκρανούς, ενώ όπως εξήγησε σημαντικό ρόλο στην απόδοσή τους θα παίξει και η στήριξη των φιλάθλων.

«Είμαι πολύ περήφανος. Είναι μεγάλο το γεγονός να βρίσκεσαι σε τελική φάση Euro και να είσαι ο αρχηγός της ομάδας στου. Είναι επίσης μεγάλη ευθύνη να ηγείσαι της ομάδας και να την κατευθύνεις εκεί που θες. Έχουμε δείξει ότι υπάρχουν πολύ από εμάς που μπορούν να σκοράρουν και να καθορίσουν ένα ματς. Μπορούμε ακόμα και να αλλάξουμε θέσεις και να παρουσιαστούμε το ίδιο καλοί στο γήπεδο», δήλωσε ο «’Ιμπρα» ο οποίος σχολίασε για τον Δ’ όμιλο:

«Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει φαβορί στον όμιλό μας, είμαστε ενθουσιασμένοι και πιστεύουμε ότι όλα τα ματς θα είναι καλά. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα. Και οι τέσσερις ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε καλά. Θυμάμαι άλλες διοργανώσεις που το κάναμε και καταφέραμε να κρατηθούμε στη διάρκεια και των παιχνιδιών που ακολούθησαν. Εξάλλου όταν κάνουμε καλό ξεκίνημα αποκτάμε περισσότερη αυτοπεποίθηση».


Όσο για το ρόλο των φιλάθλων; Ο 31 ετών επιθετικός της Μίλαν, σχολίασε: «Πάντα έλεγα ότι το 50% του ποδοσφαίρου έχει να κάνει με τους θεατές και την ατμόσφαιρα. Το πως οι φίλαθλοι αντιδρούν και ενισχύουν τις προσπάθειες των παικτών σου δίνει αδρεναλίνη και κίνητρο. Όταν τα πράγματα είναι δύσκολα στον αγωνιστικό χώρο, η στήριξη των φιλάθλων μπορεί να σε ανεβάσει 10-20%».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: