Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ρατσιστική επίθεση στον Γκέμπρε Σελασιέ!!

Ρατσιστική επίθεση στον Γκέμπρε Σελασιέ
Θύμα ρατσιστικών συνθημάτων «έπεσε» ο διεθνής της Τσεχίας, Γκέμπρε Σελασιέ στο εναρκτήριο παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στη Ρωσία στο Euro από μερίδα οπαδών στο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας. Το γεγονός αποκάλυψε ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο, Πιάρα Πόουαρ.

Ο μπακ των Τσέχων έχει πατέρα από την Αιθιοπία και είναι ο πρώτος μαύρος παίκτης που εκπροσωπεί την εθνική του στην ιστορία. Δυστυχώς, η επιβλητική νίκη των Ρώσων (4-1) "αμαυρώθηκε" από τη λεκτική κακοποίηση στο πρόσωπο του αμυντικού της Σλόβαν Λίμπερετς, παρά τις προσπάθειες τις UEFA να αποτρέψει αυτά τα φαινόμενα.

Ο Πόουαρ επισήμανε ότι οι παρατηρητές του αγώνα του μεταβίβασαν ότι ήταν μειωμένη μερίδα οπαδών που συμμετείχε στα ρατσιστικά συνθήματα κατά του ποδοσφαιριστή, ωστόσο ξεκαθάρισε πως είναι δύσκολο η υπόθεση να πάει στις αρμόδιες αρχές, καθώς δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να την καλύψουν.

Μάλιστα, αυτό είναι το δεύτερο συμβάν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε διάστημα λίγων ημερών, καθώς έχει προηγηθεί η καταγγελία της εθνικής Ολλανδίας για ρατσιστική επίθεση από οπαδούς στην προπόνηση της ομάδας στη Βαρσοβία.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: