Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ο Τζόκοβιτς «κατάπιε» τον Φέντερερ!!

Ο Τζόκοβιτς «κατάπιε» τον Φέντερερ!

Έτοιμος για το πρώτο του ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος, νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης μετέτρεψε τον ημιτελικό του Roland Garros κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ σε παράσταση για ένα ρόλο, επικρατώντας με σχετική ευκολία 3-0 σετ (6-4, 7-5, 6-3) σε 2 ώρες και 5 λεπτά.

Ο «Νόλε» δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ να διεκδικήσει το μοναδικό Grand Slam που λείπει από τη συλλογή του και να «σπάσει» την κυριαρχία του Ραφάελ Ναδάλ, στον «μεγάλο» τελικό της Κυριακής (10/6), με τον Ισπανό να μην έχει χάσει ούτε σετ στη φετινή διοργάνωση!

Ο Σέρβος τενίστας συνέχισε το εντυπωσιακό σερί κόντρα στον «βασιλιά των κορτ», καθώς στα τελευταία επτά μεταξύ τους παιχνίδια, μετράει πλέον έξι νίκες.

Κύριος λόγος της επικράτησης του Τζόκοβιτς ήταν τα 46(!) «unforced errors» του Φέντερερ, σε σχέση με τα 17 του Σέρβου. Ο 31χρονος Ελβετός πίεζε συνεχώς με το «backhand», όμως πολλά χτυπήματα του δεν έβρισκαν στόχο.

Το δεύτερο σετ ήταν «όλα τα λεφτά». Ο Φέντερερ ξεκίνησε δυνατά, κάνοντας το μπρέηκ και έδειξε σημάδια ανάκαμψης, καθώς προηγήθηκε 3-0 στα γκέιμ. Ωστόσο, ο 26χρονος Σέρβος άρχισε την αντεπίθεση του, μείωσε σε 3-2 και είχε το σέρβις, το οποίο «έσπασε» ξανά ο Ελβετός. Τα μπρέηκ διαδέχονταν το ένα το άλλο, με κανέναν από τους δύο τενίστες να μην μπορεί να κρατήσει το σέρβις του, όμως στο τέλος «μίλησε» η δύναμη του Τζόκοβιτς που… έγραψε το τελικό 7-5 στο δεύτερο σετ και του έδωσε σαφές προβάδισμα. Το τρίτο ήταν τυπική διαδικασία για τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο, ο οποίος «κλείδωσε» την πρόκριση στον τελικό.

Ο μεν Ναδάλ διεκδικεί την πρωτιά με τους περισσότερους τίτλους στο Roland Garros, ενώ ο Τζόκοβιτς θέλει να κατακτήσει τον πρώτο του τρόπαιο στο γαλλικό Open. Κυριακή κοντή γιορτή…


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: