Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

O καλύτερος αμυντικός της Ευρώπης είναι Έλληνας!

Όχι, δεν με παρέσυρε το κλίμα, η στιγμή και η καταπληκτική εμφάνιση από το 30’ λεπτό και μετά. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
O καλύτερος αμυντικός της Ευρώπης είναι Έλληνας!
Δεν τα έχασα και γράφω ό,τι θέλω λόγω της στιγμής.
Αλλά νομίζω, μάλλον είμαι σχεδόν βέβαιος, ότι ο καλύτερος Ευρωπαϊος αμυντικός σε ηλικία 20 ετών είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.
Ένα θαύμα της φύσης, ένα αμυντικό τέρας, γεμάτο ενέργεια, πάθος, κλάση, αλλά και ένα παιδί 20 ετών που σε κάνει να πιστεύεις ότι για κάποιο ανεξήγητο λόγο παίζει σε top class επίπεδο εδώ και δέκα χρόνια. Για να καταλάβετε το μέγεθος της κλάσης, της σιγουριάς, της… εμπειρίας αυτού του παιδιού, φτάνει να δείτε μία φάση λίγο μετά το 80’.
Ο Λεβαντόφσκι, ο πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα και ο παίκτης που είναι έτοιμος ο Σερ Αλεξ να ακουμπήσει 30 εκατ. ευρώ για να τον πάρει και να αλλάξει τον Μπερμπάτοφ, φεύγει στην κόντρα και πάει στο ένας με έναν με τον Κυριάκο. Το αποτέλεσμα, η μπάλα στα πόδια του Κυριάκου και ο… πολύς Λεβαντόφσκι στο έδαφος λες και τράκαρε σε τοίχο.
Δεν το γύρισε όμως αυτός το ματς. Το γύρισαν όλοι μαζί με MVP τον Σάλπι και τον Σάντος. Ο Πορτογάλος με το καταπληκτικό κοουτσάρισμά του και την διάθεσή του να παίξουμε ποδόσφαιρο και να βγούμε μπροστά διόρθωσε όλα τα λάθη που έκανε στον σχηματισμό της αρχικής ενδεκάδας. Για πρώτη φορά σε όλο τον κόσμο ο Τύπος έγραψε για την Ελλάδα που παίζει που κυριαρχεί που βγαίνει μπροστά που αδικείται από διαιτησία και σκορ, αλλά δεν τα παρατάει…
Οσο για τον Σάλπι, ένα είναι βέβαιο. Καλύτερο ημίχρονο στην καριέρα του δεν έχει κάνει. Δύο γκολ, το ένα μέτρησε και το άλλο δεν μέτρησε ορθώς γιατί ήταν οφσάιντ ο Φορτούνης (η νέα γενιά του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει έναν ακόμη μεγάλο παίκτη εκτός από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο), ένα κερδισμένο πέναλτι και μία κερδισμένη αποβολή σε 45 λεπτά. Τι άλλο μπορεί να κάνει ένας παίκτης σε ένα ημίχρονο σε ματς τόσο υψηλού επιπέδου;
Υπέροχος και ο Γιάννης Μανιάτης, αλλά και ο αρχηγός ο Καραγκούνης που θα ακούσει πολλά για το χαμένο πέναλτι, αλλά συνολικά έκανε πολύ καλό ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο και ποιος δεν ήταν καλός θα μου πείτε βέβαια, αλλά όπως και να το κάνουμε κάποιοι ξεχώρισαν. Και το γεγονός ότι αυτό που μας μένει είναι πίκρα που δεν νικήσαμε είναι αυτό που δείχνει πώς παίξαμε και τι εμφάνιση κάναμε.
ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: