Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Κατσουράνης: «Χίλιες φορές να χάναμε»!

Κατσουράνης: «Χίλιες φορές να χάναμε»!
Το πλήγμα που δέχθηκε η «οικογένεια» (όπως τη χαρακτήρισε) της Εθνικής από τον σοβαρό τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου περιέγραψε ο Κώστας Κατσουράνης.

Ο Έλληνας μέσος τόνισε πως όλοι στην ομάδα θα προτιμούσαν χίλιες φορές να έχαναν από την Πολωνία, παρά να συνέβαινε αυτό στον συμπαίκτη τους.

Αναφερόμενος, δε, στο αγωνιστικό, απέδωσε σε έλλειψη οργάνωσης το κακό πρώτο ημίωρο και τόνισε πως η απόδοση στο υπόλοιπο ματς μπορεί να δώσει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.



iframe width="480" height="296" src="http://www.ustream.tv/embed/recorded/23190430" scrolling="no" frameborder="0" style="border: 0px none transparent;">   
Video streaming by Ustream


Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Κατσουράνης

Για τον τραυματισμό του Παπαδόπουλου: «Όλοι είμαστε λυπημένοι γιατί έχουμε αντιμετωπίσει πολλές ατυχίες. Στο Ισραήλ είχε χτυπήσει ο Νίνης, τώρα χτύπησε ο Αβραάμ. Χίλιες φορές να χάναμε, παρά αυτό που του συνέβη. Είναι πολύ σημαντικό μέλος της ομάδας και όλοι -παίκτες και προπονητές- είμαστε πολύ στενοχωρημένοι. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να παίξει στο επόμενο ματς, αλλά θα είμαστε δίπλα του γιατί είμαστε η οικογένεια του. Ό,τι κάνουμε από ‘δω και πέρα, θα το αφιερώσουμε στον Αβραάμ».

Για τα πρώτα 30 λεπτά στο ματς: «Οι Πολωνοί είχαν κάνει σχεδόν πέντε φάσεις κι εμείς καμία. Δεν νομίζω, όμως, ότι ήμασταν χαλαροί. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η άλλη ομάδα. Είχαν ενθουσιασμό, τον κόσμο στο πλευρό τους, ήταν πιο φρέσκοι. Εμείς δεν ήμασταν οργανωμένοι και γι’ αυτό υπήρξε αυτή η εικόνα. Δεν είναι απίθανο αυτό που μας συνέβη, μπορεί να τύχει στο ποδόσφαιρο».

Για το ματς με την Τσεχία: «Είναι καλύτερη ομάδα από την Πολωνία. Το καλό για μας είναι ότι πήραμε αυτοπεποίθηση από την εξέλιξη του αγώνα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τέτοιες διοργανώσεις. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει να μπούμε πολύ καλύτερα στο γήπεδο την Τρίτη».

Για τη μεταμόρφωση της Εθνικής: «Στο β’ ημίχρονο παίξαμε πιο ορθολογικά. Όταν μπαίνει η αντίπαλη ομάδα με ορμή και μπροστά σε τόσο κόσμο συμβαίνει να μην έχεις επικοινωνία με τους συμπαίκτες σου. Και δυστυχώς σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορείς να πάρεις τάιμ άουτ. Ευτυχώς μεσολάβησε το ημίχρονο και οργανωθήκαμε».

Για το πού οφείλεται η βελτίωση του β’ μέρους: «Οργανωθήκαμε καλύτερα, πήραμε και χρήσιμες οδηγίες από τον προπονητή. Γυρίσαμε το σύστημα με δυο αμυντικά χαφ. Από την άλλη, η Πολωνία δεν εκμεταλλεύτηκε την καλή της απόδοση. Έπαιζαν καλά, είχαν τον κόσμο στο πλευρό τους, αλλά βλέπαμε φόβο. Σκεφτόμασταν πως ανεβαίναμε και τους πιέζαμε, θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Και τελικά έτσι όπως τελείωσε το παιχνίδι, μείναμε και με την πικρία ότι δεν νικήσαμε».

Για την απόδοση της μεσαίας γραμμής: «Δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η μέτρηση των χλμ. στο ποδόσφαιρο. Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα και δεν μπορούμε να την κάνουμε τώρα. Η γραμμή του κέντρου πάντα απαρτίζεται από παίκτες που τρέχουν πολύ. Εμείς έχουμε καλούς παίκτες σ’ αυτή τη γραμμή και αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να πάμε καλά στη διοργάνωση».

Για την τακτική βελτίωση της Εθνικής: «Δεν ήταν μόνο οι μεγάλες μπαλιές από την άμυνα, αλλά και ότι κρατήσαμε περισσότερο την μπάλα. Ήταν οδηγία του προπονητή και όχι δική μας απόφαση».

Για το πέναλτι του Καραγκούνη: «Πέναλτι έχουν χάσει τεράστιοι παίκτες. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει ποτέ ευθύνη στο πέναλτι. Ίσα-ίσα, πρέπει να αναγνωριστεί αυτός που αναλαμβάνει την ευθύνη να το χτυπήσει. Όσο είναι προπονητής ο Σάντος, η εντολή είναι πάντα να χτυπάει τα πέναλτι ο Καραγκούνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: