Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Κατέβηκε αδιάβαστη, μελέτησε στο… διάλειμμα!!

Κατέβηκε αδιάβαστη, μελέτησε στο… διάλειμμα

To τέλος του αγώνα με βρήκε με συναίσθημα ανάλογο μιας τεράστιας χαμένης ευκαιρίας.

Από την άλλη, για να είμαι ρεαλιστής, ισοπαλία περίμενα, αυτό το αποτέλεσμα ήρθε.

Ίσως με διαφορετικό τρόπο κι όχι με τόσο κακή εμφάνιση στο πρώτο μέρος. Ωστόσο η Ελλάδα είναι ζωντανή, μέσα στο κόλπο (παρά το γεγονός πως φάνηκε αδιάβαστη, υπό την έννοια πως την πάτησε από τον τομέα που έπρεπε να το περιμένει) και με την Τσεχία να κουβαλάει μια βαριά ήττα, γεγονός που πιθανόν να παίξει ρόλο σε περίπτωση ισοβαθμιών, αλλά σίγουρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία των προσεχών αντιπάλων μας.

Του Κώστα Μιαούλη

Ο Χολέβας δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα μόνος του με τις κατά κύματα επιθέσεις στο πρώτο μέρος, από τον Πίστσεκ και τον Κούμπα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να φάμε αμέτρητες φάσεις από εκείνη την πλευρά και τελικά να δεχτούμε και το γκολ. Τα πάντα πήγαν ακόμα πιο στραβά στο πρώτο μέρος, με την αποβολή του Σωκράτη, με τον τραυματισμό του Αβραάμ λίγο νωρίτερα, αλλά και με την συνολικά κάκιστη εικόνα που υπήρχε και από την μεριά της ομάδας μας -λόγω των επιλογών του Πορτογάλου τεχνικού στην αρχική ενδεκάδα- αλλά κι από άποψη διαιτησίας.

Την Πέμπτη όταν για την εκπομπή του Τilesport TV ζητήθηκε η άποψη μου για το παιχνίδι, είπα πως ένα από τα μεγάλα προσόντα αυτής της ομάδας είναι να διαβάζει το ματς και με την πάροδο του χρόνου να βελτιώνεται στην ίδια αναμέτρηση. Κάτι που συνέβη, εξαιτίας της ορθής σκέψης του Σάντος να περάσει τον «Σάλπι» στο παιχνίδι, ενώ για τον Σάντος ήταν υπέρβαση η είσοδος του Φορτούνη. Αν είχε μπει το πέναλτι, πιθανότατα θα είχαμε νικήσει. Κι αυτό θα είχε συμβεί από την μαγική μπαλιά του νεαρού άσου στον «Σάλπι» εκεί όπου κέρδισε το πέναλτι, το οποίο δεν έγινε γκολ.

Στην «τυπάρα» δεν θα ρίξω κανένα ανάθεμα. Άλλωστε με τα πέναλτι έχουμε ένα θεματάκι. Επιπλέον για όσους πουν πως έπρεπε να εκτελέσει ο «Σάλπι», αποφεύγεται συνήθως να εκτελεί την εσχάτη των ποινών εκείνος που κερδίζει το πέναλτι. Οπότε κάπου εδώ τελειώνει η συζήτηση, αν υπολογίσουμε και τα πρόσφατα πέναλτι που έχασε ο «Κατσούρ» και ο Σαμαράς.

Το αποτέλεσμα του άλλου ματς, ανέδειξε πως η Ρωσία μπορεί να είναι και πάλι πρωταγωνίστρια. Το 4-1 ήρθε από ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος, στο οποίο οι Ρώσοι θα μπορούσαν άνετα να προηγούνται και με 3-0. Αυτή η Τσεχία, ακόμα και μετά το 2-1, δεν ήταν ικανή ν’ απειλήσει τους Ρώσους που μόλις έριξαν τον Παβλιουτσένκο (αντί του πάντοτε ευμετάβλητου σε ψυχολογία, Κερζάκοφ) καθάρισαν με μια δικιά του ασίστ και με ένα παλικαρίσιο γκολ.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: