Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Τρελό, αλλά περνάει και με... 2 πόντους η Ελλάδα!!

Τρελό, αλλά περνάει και με... 2 πόντους η Ελλάδα!
Δυο βαθμοί αρκούν για την πρόκριση; Στο πρώτο άκουσμα, λες όχι. Εξάλλου, ποτέ στην ιστορία των τελικών φάσεων δεν έχει περάσει ομάδα στην επόμενη φάση με μόλις δυο πόντους στο ενεργητικό της.  
Η θεωρία που θα παραθέσουμε δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Το ακριβώς αντίθετο. Μαθηματικά όμως υφίσταται. Σίγουρα, φτάνουμε πολύ μακριά ενώ έχει παιχθεί μόλις η πρεμιέρα.

Ας το έχουμε όμως υπόψη μας. Ποιο όμως είναι αυτό το τραβηγμένο σενάριο;
Για την ώρα, η Ρωσία έχει 3 πόντους, εμείς και οι Πολωνοί από 1 και η Τσεχία κανένα. Για τους Τσέχους όμως αυτό το 1-4 (και το -3 στον συντελεστή) μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό αφού τους φέρνει πίσω στη διαφορά τερμάτων.

Ας δούμε όμως τη θεωρία μαθηματικής φαντασίας για τον όμιλό μας.


Εξηγούμε:

Εμείς θέλουμε νίκη της Ρωσίας επί της Πολωνίας με δυο γκολ (π.χ. 2-0) και πάνω και ισοπαλία δικιάς μας (1-1) κόντρα στους Τσέχους.
Με ήττα στο γκολ (1-0) από τους Ρώσους στο φινάλε και ισοπαλία (έστω με 1-1 της Πολωνίας με τη Τσεχία) η βαθμολογία θα πάει:
Ρωσία 9 (7-1), Ελλάδα 2 (2-3), Πολωνία 2 (2-4), Τσεχία 2 (3-6). Ετσι περνάμε στη διαφορά τερμάτων (-1, έναντι -2 και -3 Πολωνών και Τσέχων).

Υπάρχει και πιο τρελό σενάριο:

Με νίκη των Ρώσων επί των Πολωνών (με το ελάχιστο 1-0) και δικιά μας ισοπαλία (με 0-0) κόντρα στη Τσεχία η βαθμολογία πάει στο: Ρωσία 6 (5-1), Ελλάδα 2 (1-1), Πολωνία 1 (1-2) και Τσεχία 1 (1-4).
Την τελευταία αγωνιστική αν χάσουμε με 1-0 από τη Ρωσία και (αυτό είναι το πιο σημαντικό) το Πολωνία-Τσεχία λήξει ισόπαλο (0-0) τότε η βαθμολογία θα διαμορφωθεί: Ρωσία 9 (6-1), Ελλάδα 2 (1-2), Πολωνία (1-2), Τσεχία 2 (1-4).

Tι θα γίνει σε αυτή την ακραία περίπτωση; Η Ελλάδα προκρίνεται κόντρα στην Πολωνία χάρη στον καλύτερο συντελεστή της στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ! Τρελό; Ας μην προτρέχουμε όμως κι ας περιμένουμε την επόμενη αγωνιστική όπου τα πράγματα θα είναι ξεκάθαρα σε όλες τις καταστάσεις.

πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: