Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

«Σάλπι»σε ο Φορτούνης!

Ο Φορτούνης δημιουργούσε, ο Σαλπιγγίδης εκτελούσε και η Εθνική παρότι άξιζε τη νίκη πήρε την ισοπαλία από την Πολωνία. Διαβάστε την... ακτινογραφία του αντιπροσωπευτικούς μας συγκροτήματος στο ματς της πρεμιέρας του Euro.
«Σάλπι»σε ο Φορτούνης!
Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς είδε την Πολωνία να προηγείται από δικό της λάθος, ενώ έμεινε και με δέκα παίκτης ελέω του γραφικού διαιτητή. Ωστόσο η Ελλάδα ανέβηκε, έπαιξε μπάλα και στο τέλος το 1-1 μπορεί να το θεωρεί άδικο, καθώς έχασε και πέναλτι, ενώ της ακυρώθηκε γκολ. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Κώστας Φορτούνης ήταν οι καλύτεροι, ενώ εξαιρετικό ήταν και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Διαβάστε την... ακτινογραφία της Εθνικής στο ματς της πρεμιέρας του Euro.

Κώστας Χαλκιάς: Ξεκίνησε πολύ καλά όταν στο 4' έδιωξε με υπερένταση του σουτ του Μουράφκσκι. Δυστυχώς όμως για τον Χαλκιά, αλλά και την Εθνική, η συνέχεια δεν ήταν ίδια. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ σαφώς και ευθύνεται για το γκολ του Λεβαντόφσκι, καθώς η έξοδός του ήταν το λιγότερο άσχημη. Στην συνέχεια ανέβηκε, απέφυγε τα λάθη και αφού δεν χάσαμε, τέλος καλό, όλα καλά.

Βασίλης Τοροσίδης: Θετικός αμυντικά ο δεξιός οπισθοφύλακας, ωστόσο θα μπορούσε να είχε προωθηθεί λίγο περισσότερο στην επίθεση. Όταν το έκανε έδειξε πως μπορεί να απειλήσει, κάτι που έγινε και στο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 51'. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού έκανε την ωραία σέντρα δίνοντας έτσι το δικαίωμα στον «Σάλπι» να ισοφαρίσει το σκορ. Συνοψίζοντας ο «Τόρο», είχε θετική παρουσία και αν το πίστευε θα ήταν ακόμα καλύτερη.
Χοσέ Χολέμπας: Ο... Γερμανός ξεκίνησε με τρακ το οποίο φαινόταν και δια γυμνού οφθαλμού. Αυτό μας στοίχισε στο γκολ του Λεβαντόφσκι, καθώς από δικό του «πούλημα» της μπάλας στο κέντρο και λάθος έξοδο του Χαλκιά, οι Πολωνοί άνοιξαν το σκορ. Μετά το μούδιασμα από το τρακ και το λάθος που έκανε, ο αριστερός οπισθοφύλακας είχε πολύ καλή παρουσία. Έκλεισε τους διαδρόμους και δεν έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να απειλήσουν. Φυσικά το καλύτερο θα ήταν να μην είχε γίνει το λάθος, αλλά το θετικό είναι πως παρότι έγινε, ο Χολέμπας δεν τα παράτησε και βοήθησε ειδικά στην επανάληψη την ομάδα.

Αβραάμ Παπαδόπουλος: Δεν μπορεί να κριθεί ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού. Από το 20' τραυματίστηκε και μέχρι το 36' που αντικαταστάθηκε έσφιξε όσο μπορούσε τα δόντια και σίγουρα του αξίζουν μπράβο.

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Ο αδικημένος του αγώνα. Ο κεντρικός αμυντικός της Βέρντερ αποβλήθηκε με δύο κίτρινες που η μία δεν ήταν και στην δεύτερη μπορεί να μην υπήρξε ούτε φάουλ. Με το δίκιο διαμαρτυρήθηκε, καθώς ήταν εντελώς άδικο το ότι αποβλήθηκε στο 44'. Μέχρι εκείνο το σημείο δεν ήταν κακός αμυντικά και έδειχνε πως μαζί με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο θα έκανε πολύ καλό κέντρο της άμυνας.

Κώστας Κατσουράνης: Στο πρώτο ημίχρονο που ήταν στον χώρο του κέντρου ήταν από τους χειρότερους της ομάδας. Στην επανάληψη και μετά την αποβολή του Παπασταθόπουλου, ο Κώστας Κατσουράνης γύρισε στόπερ και ήταν πολύ καλύτερος, καθώς εκτός από τα κοψίματα, ξεκινούσε και το παιχνίδι της ομάδας. Με την εμπειρία του κατεύθυνε την άμυνα και έδειξε για ακόμα μία φορά πως αυτή η θέση είναι που πλέον του ταιριάζει, από την στιγμή που δεν έχει τα τρεξίματα παλαιοτέρων ετών.

Γιάννης Μανιάτης: Θετικότατη η πρώτη συμμετοχή του Γιάννη Μανιάτη σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Ο μέσος του Ολυμπιακού έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, μιας και προσπαθούσε να καλύψει και το κενό του Κατσουράνη. Νίκησε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες και δύσκολα ο Φερνάντο Σάντος θα σκεφτεί να τον αλλάξει στην διοργάνωση.

Γιώργος Καραγκούνης: Ναι μεν αλλά για τον Καραγκούνη. Για ακόμα μία φορά είχε πάθος, πάλεψε, έτρεξε όσο μπορούσε, αλλά έχασε το πέναλτι που θα έδινε κατά μεγάλο ποσοστό το τρίποντο στην Εθνική. Συνολικά ο... τυπάρας μας έχει συνηθίσει σε καλύτερες εμφανίσεις, αλλά με εξαίρεση το χαμένο πέναλτι (όσο μπορεί να είναι εξαίρεση φυσικά), ήταν θετικός.

Γιώργος Σαμαράς: Κακός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ο επιθετικός της Σέλτικ. Εντάξει στην επανάληψη μάρκαρε τουλάχιστον, αλλά μπροστά δεν απείλησε καθόλου. Δύο φορές μάλιστα που πήγε να το κάνει από πλεονεκτική θέση, το τελείωμά του ήταν τραγικό, ειδικά για το ταλέντο που έχει. Ο Σαμαράς είναι ντεφορμέ και θα πρέπει να παλέψει περισσότερο για να βρει τον καλό του εαυτό.

Σωτήρης Νίνης: Δεν του βγήκε το ματς του Νίνη. Ο μεσοεπιθετικός της Πάρμα ήταν αρνητικός. Επιθετικά δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου, μιας και δεν δημιούργησε κάποια φάση μπροστά στην εστία της Πολωνίας. Ανασταλτικά έτσι και αλλιώς δεν είναι το καλύτερό του σημείο. Η κακή του εμφάνιση φάνηκε και μόλις μπήκε ο Σαλπιγγίδης στην θέση του, καθώς έκανε πράγματα που ο Νίνης δεν είχε καταφέρει να κάνει. Ακόμα βέβαια είναι πρώτο παιχνίδι, όμως αναφορικά με το σημερινό ματς ήταν αρνητικός.

Φάνης Γκέκας: Καμία σχέση με τον παίκτη που πήγε στην Τουρκία και στην Σαμσούνσπορ και έκανε τους Τούρκους να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του. Εκτός από μία κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ δεν έκανε κάτι άλλο στο ματς και ήταν και αυτός αρνητικός.

Κυριάκος Παπαδόπουλος: Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουμε βγάλει τα τελευταία χρόνια και σε κάθε ευκαιρία το δείχνει. Ο κεντρικός αμυντικός της Σάλκε από το πρώτο λεπτό που μπήκε ήταν εξαιρετικός. Με την παρουσία του η άμυνά μας έδεσε, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που... κατάπιε τους αντιπάλους του. Ακόμα και να μην είχε τραυματιστεί ο Αβραάμ ή να μην είχε αποβληθεί ο Παπασταθόπουλος, ο μικρός με τέτοια εμφάνιση δεν υπάρχει περίπτωση να έβγαινε από την ενδεκάδα.

Κώστας Φορτούνης: Τι και αν πραγματοποιούσε την 4η συμμετοχή του; Ο μικρός της Καϊζερσλάουτερν έχει μεγάλο ταλέντο. Ξέρει μπάλα και μάλιστα πολύ. Από τα δικά του πόδια κερδίθηκε το πέναλτι και μπορεί ο Καραγκούνης να αστόχησε, ωστόσο η μπαλιά του στον Σαλπιγγίδη ήταν εξαιρετική. Από τα δικά του πόδια βάλαμε και δεύτερο γκολ, το οποίο κακώς ακυρώθηκε και συνολικά ο Φορτούνης ήταν εξαιρετικός.

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: Έβαλε δύο γκολ (δυστυχώς μέτρησε το ένα, παρότι και το δεύτερο ήταν κανονικό), κέρδισε πέναλτι, αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα. Τι άλλο να κάνει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης; Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακός και αξίζει χωρίς την παραμικρή αμφιβολία τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης. Η είσοδός του άλλαξε επίπεδο στην ομάδα και μαζί με τον Φορτούνη, έκαναν ότι ήθελαν την άμυνα της Πολωνίας.


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: