Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Κι όμως τους νικήσαμε!!

Κι όμως τους νικήσαμε
Οχι ρε γαμώτο. Χάσαμε την ευκαιρία να μας συζητήσει πάλι όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη. Αν ο αρχηγός σημάδευε την άλλη γωνία θα πετύχαινε κάτι που θα ισοδυναμούσε με νέο ποδοσφαιρικό θαύμα. Σε καμία περίπτωση δεν κρατάμε μούτρα στον αρχηγό γιατί αστόχησε. Έτρεξε δέκα χιλιόμετρα στο παιχνίδι, μόλις λίγα μέτρα λιγότερα από τον πρώτο στην σχετική κατάταξη Γιάννη Μανιάτη.
Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.

Η ολική επαναφορά της Εθνικής ομάδας πιστοποιεί την ποιότητα της και το σκληρό μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένη. Η ολική επαναφορά τους στο παιχνίδι είναι έργο και του Φερνάντο Σάντος. Ο κόουτς έχει πολλές φορές κατηγορηθεί για συντηρητικό και αμυντικό παιχνίδι. Αυτή τη φορά τίναξε από πάνω του τη σκόνη και έστειλε την Εθνική με τρεις επιθετικούς και διαταγή για φουλ επίθεση την ώρα που είχε αριθμητικό μειονέκτημα.

Έπρεπε να έρθουν οι σφαλιάρες από το γκολ του Λεβαντόφσκι και τις αποφάσεις του ανεκδιήγητου διαιτητή για να πάρει μπροστά η γαλανόλευκη μηχανή και να καταπιεί τους Πολωνούς που στα δεκαπέντε πρώτα λεπτά έμοιαζαν με Μπαρτσελόνα. Τώρα θα πρέπει να ανάψει μια λαμπάδα στο μπόι του αναπληρωματικού τους τερματοφύλακα διότι τους κράτησε ζωντανούς πιάνοντας το πέναλτι του Καραγκούνη.

Δεν είναι συνηθισμένο μια ομάδα να κυριαρχεί για δεκαπέντε λεπτά, να κάνει φίλο και φτερό την άμυνα του αντιπάλου και στη συνέχεια ενώ αποκτά αριθμητικό πλεονέκτημα και μετά να την παίρνει και να την σηκώνει. Δεν βιάζομαι να θεωρήσω ότι ο Ισπανός διαιτητής ήρθε με σκοπό να μας χειρουργήσει. Ανεξάρτητα από τις προθέσεις του, σφύριξε σε βάρος της Εθνικής στέλνοντας άδικα στα αποδυτήρια τον Σωκράτη.

Κι όμως μια ομάδα που χάνει το κεντρικό αμυντικό της δίδυμο βρίσκεται πίσω στο σκορ και παίζει με δέκα παίκτες καταπίνει στο χορτάρι τον αντίπαλο της και τον κάνει να κοιτάει με δέος το ταμπλό περιμένοντας τον διαιτητή να σφυρίξει για τελευταία φορά.

Με τονωμένη αυτοπεποίθηση τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να παίζει με εμπειρία τριαντάχρονου, τον Κώστα Κατσουράνη να κατευθύνει με προγραμματισμό ηλεκτρονικού υπολογιστή την ομάδα, τον Βασίλη Τοροσίδη να κινείται σαν βέλος από δεξιά και τον Σαλπιγγίδη να φυτρώνει συνεχώς εκεί που δεν τον σπέρνουν, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου η αποστολή της εθνικής για λόγους αντικειμενικούς δεν θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: