Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Το «παζλ» της ερυθρόλευκης άμυνας μετά τον τραυματισμό του Αβραάμ!!

Αναπροσαρμογή του μεταγραφικού σχεδιασμού του Ολυμπιακού προκαλεί ο σοβαρός τραυματισμός του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Στον Ολυμπιακό ποντάριζαν, όπως είναι φυσικό, στην παρουσία του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην «καρδιά» της αμυντικής γραμμής της ομάδας προκειμένου ν’ αναδειχθούν δίπλα του οι νεότεροι κεντρικοί αμυντικοί των «ερυθρόλευκων».

Στο «λιμάνι» θεωρούν ότι ο Παπαδόπουλος είναι ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς που κυκλοφορούν στα ευρωπαϊκά γήπεδα και πάνω στην δική του κλάση, αλλά και προσωπικότητα, σκόπευαν να εναποθέσουν τις ελπίδες τους για ανάδειξη και των υπόλοιπων ταλαντούχων στόπερ της ομάδας.

Τόσο ο Τάσος Παπάζογλου και ο νεοαποκτηθέντας Γάλλος, Κλοντ Ντιελνά, όσο και οι Δημήτρης Σιόβας και Κώστας Μανωλάς (εφόσον, βέβαια, αποκτηθεί) έχουν πολλά να διδαχθούν από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο προκειμένου να βελτιωθούν αγωνιστικά, ν’ αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, να μάθουν γενικώς καλύτερα την θέση δίπλα σ’ έναν από τους καλύτερους σέντερ μπακ που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια.

Ο τραυματισμός του Μακεδόνα αμυντικού ωστόσο, αναπροσαρμόζει τα σχέδια των ιθυνόντων του Ολυμπιακού, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είναι αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να προσθέσουν εμπειρία και κλάση στα μετόπισθεν τους, ιδιαίτερα αν αποχωρήσει από την ομάδα και ο Όλοφ Μέλμπεργκ!

Ο διεθνής Σουηδός αμυντικός εξακολουθεί να μην δίνει την οριστική του απόφαση στην πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας του με τους νταμπλούχους Ελλάδας και πλέον – μετά την δεδομένη απουσία του Παπαδόπουλου τουλάχιστον μέχρι τον προσεχή Ιανουάριο - στην Πλατεία Αλεξάνδρας σκέφτονται ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις τους προκειμένου να παρουσιάσουν και φέτος μία δυνατή και συμπαγή αμυντική γραμμή…

Η απόκτηση του Κώστα Μανωλά θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένη (σ.σ. ο Ολυμπιακός ούτως ή άλλως είχε κάνει την καλύτερη πρόταση στον 22χρονο στόπερ, πριν ακόμα τραυματιστεί ο Αβραάμ Παπαδόπουλος), με τον Όλοφ Μέλμπεργκ να εξελίσσεται πλέον σε καθοριστικό παράγοντα για το… παζλ της άμυνας.

Αν απαντήσει άμεσα ότι αποδέχεται την πρόταση του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες ίσως να μην χρειαστεί να κινηθούν και για δεύτερο – πλην του Μανωλά – κεντρικό αμυντικό, εκτός κι αν βρεθεί κάποια «χρυσή» ευκαιρία (σ.σ. κάποιος ελεύθερος) στην πορεία… Αν, όμως, ο Μέλμπεργκ συνεχίσει να κάνει τον… Κινέζο, οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να βρουν το συντομότερο δυνατό έναν κεντρικό αμυντικό μεγάλης κλάσης κι εμπειρίας, ο οποίος θα κληθεί ν’ αναλάβει το «βαρύ φορτίο» να ηγηθεί της οπισθοφυλακής των νταμπλούχων σε Ελλάδα κι Ευρώπη… Έναν παίκτη, δηλαδή, που θα είναι ουσιαστικά... Μέλμπεργκ και Αβραάμ μαζί!


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: