Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

«Θέλαμε να νικήσουμε αλλά…»

«Θέλαμε να νικήσουμε αλλά…»
Σχετικά ικανοποιημένος από την ισοπαλία κόντρα στην Πολωνία εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στον αγώνα της πρεμιέρας και τόνισε πως ο διαιτητής Βελάσκο Καρμπάγιο έκανε πολλά λάθη εις βάρος της Εθνικής ενώ επισήμανε πως το μόνο που έχει να κάνει είναι να προσπαθεί για το καλύτερο της ομάδας.

Επίσης, έκανε λόγο για τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου καθώς και για το πώς σκοπεύει να προετοιμάσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ενόψει Τσεχίας.


Διαβάστε όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου:

«Έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλάβω, εγώ προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου. Δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές, αλλά η ομάδα. Δουλεύω με μία ομάδα και όχι με παίκτες ξεχωριστά.

Σίγουρα, νιώθουμε μια πίκρα και μια απογοήτευση γιατί όταν ξεκινήσαμε το ματς, ο σκοπός μας ήταν να νικήσουμε. Μέχρι το τέλος θέλαμε να κερδίσουμε, πιστεύαμε πως θα το καταφέρναμε. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν κύλησαν έτσι όπως θα θέλαμε στα πρώτα 25 λεπτά. Οι Πολωνοί μπήκαν με αρκετό ενθουσιασμό και προσπάθησαν να μας πιέσουν από την αρχή. Είχαν και την βοήθεια του κόσμου. Φάνηκε ξεκάθαρα πως η δυνατή πλευρά των Πολωνών ήταν η δεξιά. Γνωρίζαμε πολύ καλά πως οι παίκτες της Πολωνίας γνωρίζουν άψογα ο ένας το παιχνίδι του άλλου και είχαμε προετοιμαστεί καλά για να το αντιμετωπίσουμε αυτό. Είχαμε μια συγκεκριμένη στρατηγική. Ωστόσο κάναμε ακριβώς το αντίθετο στα πρώτα 25 λεπτά.

Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, ισορροπήσαμε το ματς. Καταφέραμε να ελέγξουμε τον ρυθμό και δημιουργούσαμε προϋποθέσεις για να πετύχουμε κάποιο γκολ, που δεν βάλαμε τελικά στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο, παρόλο που παίζαμε με παίκτη λιγότερο, παλέψαμε, βάλαμε το γκολ αλλά πιστεύω πως θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη».

Για το τι είπε στους παίκτες της Εθνικής στα αποδυτήρια: «Αυτό που είπα στα αποδυτήρια στους παίκτες μου στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ απλό. Τους είπα πως ακόμα και με δέκα παίκτες μπορούμε. Αρκεί να κάναμε στον αγωνιστικό χώρο το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει. Βέβαια, θα έπρεπε να μπουν στο γήπεδο με ξεκάθαρο μυαλό και πάνω από όλα ήρεμοι. Επίσης τους είπα, «θα πρέπει να το πιστέψετε όπως ακριβώς κάνω κι εγώ. Εμείς θα βάλουμε σίγουρα γκολ, αν δεν δεχτούμε γκολ τότε θα πάρουμε αποτέλεσμα. Σας ζητώ να δώσετε ένα 10% παραπάνω από τις δυνάμεις σας για να μπορέσουμε να κρύψουμε το γεγονός πως παίζουμε με παίκτη λιγότερο».

Για τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου: «Θα ήθελα να εκφράσω την τεράστια λύπη μου για τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Όλη η ομάδα είναι στεναχωρημένη. Ναι μεν είμαστε απογοητευμένοι από το ό,τι δεν κερδίσαμε αλλά είμαι φοβερά στεναχωρημένοι για αυτό. Εύχομαι να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στους αγωνιστικούς χώρους και αυτό του είπα χθες όταν τον συνάντησα. Προσωπικά, δεν έχω ιατρικές γνώσεις για να σας πω τι ακριβώς συνέβη στην συγκεκριμένη φάση. Σέβομαι απόλυτα το ιατρικό επιτελείο και το εμπιστεύομαι απόλυτα. Για παράδειγμα όταν χρειάστηκε να το συμβουλευτώ για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στην αρχή της προετοιμασίας, μου είπαν πως θα προλάβει το Euro. Το ίδιο συνέβη και με τον Τοροσίδη, όπως και πέρυσι με την περίπτωση του Νίνη. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα πόσο πολύ εμπιστεύομαι τους γιατρούς της ομάδας».

«Για μένα είναι δύσκολο να εξηγήσω γιατί παρουσιάσαμε αυτή την εικόνα στα πρώτα λεπτά του ματς. Είχαμε προετοιμαστεί για τα πάντα. Αυτό που έχω να κάνω είναι να συζητήσω με τους ποδοσφαιριστές μου και να μάθω τί τους επηρέασε και τι ήταν εκείνο που έφταιξε για το ότι δεν παίξαμε καλά. Εγώ γνωρίζω γιατί είδα δύο φορές ξανά το ματς. Τα λάθη τα οποία έχουν γίνει, τα έχω γράψει σε έναν πίνακα ως πράγματα προς αποφυγή!».

Για την διαιτησία του Καρμπάγιο: «Όταν είδα τον Παπασταθόπουλο να παίρνει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται η πρώτη σκέψη που μου πέρασε από το μυαλό ήταν «αυτό είναι έγκλημα». Οι διαιτητές κάνουν την δική τους δουλειά και εγώ την δική μου. Αλλά με τον ίδιο τρόπο που γίνεται κριτική σε μένα, με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να γίνεται και στην δουλειά των διαιτητών.Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τον συγκεκριμένο διαιτητή, τον οποίο γνωρίζω και θεωρώ πως είναι πολύ καλός. Στο πρώτο μέρος όμως δεν τα πήγε καθόλου καλά. Στις δύο κίτρινες του Σωκράτη δεν υπήρχε καν φάουλ. Επίσης, δεν δίνονται κάποια φάουλ στην ομάδα μας κοντά στην περιοχή των Πολωνών και επίσης υπάρχει πέναλτι στην φάση στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις ο διαιτητής αδίκησε την Εθνική στο πρώτο μέρος. Είναι γεγονός πως εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το τελικό αποτέλεσμα αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως ο διαιτητής έκανε πολλά λάθη εις βάρος μας».

Για το πώς ετοιμάζει την Εθνική για το ματς με την Τσεχία: «Η δική μας δουλειά από πλευρά φυσικής κατάστασης έχει τελειώσει εδώ και 2-3 μέρες. Πρέπει να φανούμε περισσότερο φρέσκοι. Αυτό που θα κάνουμε είναι να δουλέψουμε κάποιες μικρολεπτομέρειες, να δούμε κάποια βίντεο και να αναλύσουμε κάποια πράγματα που έχουμε δει για την Τσεχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: