Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Γιατί η ΑΕΚ δεν "καθάρισε" όπως ο Άρης!!

Η εφορία που δεν επέτρεψε στην Ένωση να προχωρήσει το πλάνο που τελικά έδωσε φορολογική ενημερότητα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Γιατί η ΑΕΚ δεν "καθάρισε" όπως ο Άρης
Η ΠΑΕ Άρης κατάφερε χθες να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα και όλα δείχνουν πως θα καταφέρει να εξασφαλίσει από την ΕΕΑ και την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης το πέτυχε αυτό προεισπράττοντας χρήματα από την χορηγική της συμφωνία με τον ΟΠΑΠ.
Το ...οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ο Άρης είναι κοντά στο να "καθαρίσει" μέσω μιας διαδικασίας που είχε εμπνευστεί η διοίκηση της ΑΕΚ από τον περασμένο Μάιο!
Στα τέλη Μαϊου η Ένωση είχε έρθει σε συμφωνία με τον ΟΠΑΠ για να εισπράξει 1,25 εκατ. ευρώ, προκειμένου να πληρώσει το άρθρο 44. Αν αυτή η συμφωνία είχε τηρηθεί, η ΠΑΕ όχι απλώς θα είχε ξεπεράσει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματά της, αλλά θα είχε εξασφαλίσει και την συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Γιατί δεν συνέβη αυτό;
Διότι, όπως είχε αποκαλύψει το aek365 στις 25 Μαϊου, η ΦΑΕΕ Αθηνών προχώρησε σε κατάσχεση των εσόδων της ΑΕΚ από τον ΟΠΑΠ, όπως είχε κάνει νωρίτερα και με το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ομάδας. Μάλιστα, τα χρήματα που κατασχέθηκαν δεν «πήγαν» για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, όπως θα ήταν το λογικό, αλλά αφαιρέθηκαν από τις τελευταίες -χρονικά- δόσεις των διακανονισμών που έχει η ΑΕΚ με το Δημόσιο! Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που στην Ένωση είναι έξω φρενών με τη στάση της ΦΑΕΕ Αθηνών. Γιατί με τις κινήσεις της ουσιαστικά «μπλόκαρε» την προσπάθεια της ΑΕΚ να πληρώσει τις υποχρεώσεις της! Κάτι που φυσικά δεν έκανε η Εφορία της Θεσσαλονίκης, ή η Εφορία των Ιωαννίνων, ή η Εφορία του Ηρακλείου Κρήτης.
Αν η ΑΕΚ δεν είχε στην πλάτη της τα κατασχετήρια από την Εφορία, θα της είχε δοθεί η δυνατότητα να προεισπράξει τα χρήματα του ΟΠΑΠ, αλλά και να εκταμιεύσει και κάποια άλλα ποσά που επιχείρησε να εξασφαλίσει και βρήκε αυτό το νομικό κόλλημα και όχι απλώς θα είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη. Ή ακόμη και αν η ΦΑΕΕ δεχόταν στην πορεία να αποσύρει τα κατασχετήρια, θα είχε πληρωθεί τα χρήματά της και η ομάδα θα είχε λύσει τα άμεσα προβλήματά της και δεν θα είχε ανάγκη τη στήριξη της ΕΠΟ και της Λίγκας για να παίξει στο νέο πρωτάθλημα... 
πηγή: aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: