Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Πάιερ: «Απρόβλεπτη ομάδα η Ραπίντ»

Ο Χέλγκε Πάιερ,μέχρι πρότινος τερματοφύλακας της Ραπίντ Βιέννης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αυστριακή ομάδα αλλά και για την άποψη που έχει για τον ΠΑΟΚ.

Αρχικά μίλησε για την Ραπίντ:

«Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, έχει κερδίσει τα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι δύο νίκες ήταν κόντρα σε δύο σπουδαίους αντιπάλους όπως Σάλτσμπουργκ και Στουρμ Γκρατς. Η Ραπίντ είναι μια απρόβλεπτη ομάδα αλλά ο ΠΑΟΚ έχει τον ρόλο του φαβορί».

Για το στυλ παιχνιδιού της Ραπίντ:

«Εδώ και ενάμιση χρόνο έχει αλλάξει ο προπονητής και έτσι έχει αλλάξει και η φιλοσοφία της ομάδας. Παλιά έπαιζε κυρίως με βαθιές μπαλιές ενώ από τότε που ανέλαβε ο νέος προπονητής αγωνίζεται πιο τεχνικά με κάθετες μπαλιές και πιο ορθόδοξα».

Για τους παίκτες που κάνουν την διαφορά:

«Πριν από ενάμιση χρόνο θα σας έλεγα ότι ο Χόφμαν είναι ο παίκτης που θα έκανε την διαφορά, τώρα δεν υπάρχει κάποιος παίκτης κλειδί. Δουλεύει καλά ως σύνολο και δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος παίκτης που θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να τον εξουδετερώσει».

Για το κίνητρο των ομίλων:

«Είναι σημαντικό να περάσει η ομάδα στους ομίλους λόγω του οικονομικού αλλά και του πρεστίζ. Θα ήταν σημαντικό ώστε να αναβαθμιστεί η εικόνα της ομάδας στην Ευρώπη».

Για τον ΠΑΟΚ και τις ρίζες του από Θεσσαλονίκη:

«Ο παππούς μου ήταν από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Θεσσαλονίκη και εγώ είμαι μισός Έλληνας, έχω πάει στην Θεσσαλονίκη γνωρίζω την πόλη αλλά και τον ΠΑΟΚ. Είναι μια καλή ομάδα με εμπειρία σε ευρωπαϊκούς αγώνες, ο αδύναμος κρίκος της ομάδας είναι ο τερματοφύλακας σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει και έχω δει. Ένα μειονέκτημα για τον ΠΑΟΚ είναι ότι δεν έχει ξεκινήσει το ελληνικό πρωτάθλημα σε αντίθεση με το αυστριακό που έχει ξεκινήσει.

Τέλος, αναφέρθηκε στο δικό του μέλλον:

«Ήμουν σε διαπραγματεύσεις με τον Αστέρα Τρίπολης αλλά τελικά δεν προχώρησε το θέμα. Συζητάω και με άλλον ελληνικό σύλλογο αλλά και με συλλόγους από τη Ρουμανία. Πιστεύω πως τις επόμενες ημέρες θα έχω κλείσει σε κάποια ομάδα».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: