Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Premier League monotony…!!

Η Premier League επέστρεψε με το ίδιο σενάριο που τελείωσε το προηγούμενο πρωτάθλημα. Γράφει ο Αντώνης Κατσαρός.
Premier League monotony…
Με νίκη δηλαδή της Μάντσεστερ Σίτι στο φινάλε του 90λεπτου. Η περσινή της χάρισε τον τίτλο. Η τωρινή υπόσχεται εκκίνηση μιας δυναστείας. Ταυτόχρονα η Γιουνάϊτεντ έδειξε πως ξεκινάει το μαραθώνιο των 38 αγωνιστικών από το σημείο που σταμάτησε τον προηγούμενο. Από το δεύτερο σκαλί της πυραμίδας των, όχι πλέον αρκετών, ομάδων οι οποίες έχουν δικαίωμα να (παριστάνουν έστω) ότι ονειρεύονται τον τίτλο. Επί της ουσίας μόνο μία μπορεί να επικαλείται τέτοια όνειρα, που δύσκολα θα γίνουν πάντως και πραγματικότητα. Και στην πρεμιέρα έχασε. Παρά το γεγονός ότι ο σερ Φέργκιουσον χρησιμοποίησε και τον Φαν Πέρσι από τον πάγκο. Καλός ο Ολλανδός, όμως τη μπάλα πρέπει κάποιος να του τη δίνει φέτος για να βάζει γκολ. Ο Φαν Πέρσι και ο Ρούνεϊ πληρώνονται πολύ καλά για να σκοράρουν. Αυτοί οι «σερβιτόροι» όμως που διαθέτει η ενδεκάδα της Γιουνάϊτεντ θα έπρεπε να πληρώνουν για να παίζουν
Στην ενδεκάδα που ξεχώρισε την πρώτη αγωνιστική, δύσκολα μπορεί να γίνει μέλος παίκτης της υποψήφιας πρωταθλήτριας Σίτι. Συμπέρασμα που επιτρέπει πάντως να αποκαλυφθεί πως η ομάδα αυτή κερδίζει χαρακτήρα, αποβάλλοντας μετά από τόσα χρόνια (44) το σύμπλεγμα του λούζερ. Οι περισσότεροι που έκαναν τη διαφορά στη θέση που αγωνίστηκαν δεν έχουν σχέση με ομάδες απαραίτητα υψηλών στόχων. Πρωτάθλημα πολλών ταχυτήτων δεν υπάρχει πλέον στην Αγγλία.

Πρώτος και καλύτερος βέβαια ο Ντε Χέα. Ο τερματοφύλακας της Γιουνάϊτεντ γλύτωσε τους «κόκκινους» από διασυρμό στην έδρα της Έβερτον, περιορίζοντας την ήττα στο πλασματικό 1-0, από το γκολ του φίλου του Μιραλάς, Φελαϊνί. Ο Ισπανός επιβεβαίωσε εκείνους που υποστηρίζουν ότι φέτος θα είναι με διαφορά καλύτερος από την πρώτη του σεζόν στο Ολντ Τράφορντ. Οι τρεις σπουδαίες επεμβάσεις του πρώτου ημιχρόνου θύμισαν Πέτερ Σμάϊχελ και Έντβιν Φαν ντερ Σααρ.
Στα της άμυνας οι σούπερ σταρ των άκρων στη Λίγκα ακόμα δεν αλλάζουν! Ο Νορβηγός Ρίισε «παλιώνει» αλλά είναι ακόμα εδώ. Με τη φανέλα της Φούλαμ συνέβαλλε στον εφιάλτη της Νόριτς που τελείωσε με 5-0 και από τις δικές του πάσες στον Ντέμιεν Νταφ. Ο Νορβηγός μετράει τις περισσότερες ασιστ από οποιονδήποτε αμυντικό το 2012. Εάν υπάρχει καλό κρασί στη Νορβηγία ταιριάζει στο προφίλ του.
Ο Ιβάνοβιτς, ο καλύτερος παίκτης της Τσέλσι την προηγούμενη σεζόν ξεκίνησε φουριόζος και με γκολ στο 2-0 κόντρα στη Γουίγκαν. Στα τελευταία εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος των «μπλε» μετράει τέσσερα γκολ. Όσα και ο Τόρες… Ο πιο αθόρυβος- πολύτιμος αμυντικός της Ευρώπης.
Τα όνειρα της Νιουκάσλ να ξεπεράσει το περσινό φράγμα της 5ης θέσης μπορούν να υλοποιηθούν με τις ζωγραφιές και από τον Μπεν Αρφά. Ο Γάλλος βραχυκύκλωσε τον άξονα της Τότεναμ «μιλώντας» τη γλώσσα της πατρίδας του άψογα με τον συμπατριώτη του Καμπαγιέ. Σκληρή θα είναι η ζωή για τις ομάδες που ελπίζουν να τερματίσουν ψηλότερα από τους «ανθρακωρύχους». Όπως σκληρή θα είναι για την Άρσεναλ και φυσικά τη Λίβερπουλ. Οι Λονδρέζοι βίωσαν με το 0-0 κόντρα στη Σάντερλαντ στο καλησπέρα των αγώνων τους την απουσία του Φαν Πέρσι, χωρίς να βάλουν γκολ σε 23 τελικές προσπάθειες. Επίδοση που είχαν…καταφέρει πριν πέντε χρόνια κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Ούτε ο Ποντόλσκι, ούτε ο Ζιρού, ούτε κα ο Καθόρλα είναι αρκετοί για να ισοσκελίσουν το μέγεθος Φαν Πέρσι στο σκοράρισμα.
Για τους Λιβερπούλιανς ο διάδοχος του Κένι Νταλγκλίς στον πάγκο Μπρένταν Ρότζερς θα πρέπει να σκέφτεται από τώρα τι θα πει μετά από την πιθανή δεύτερη συνεχόμενη ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι την επόμενη αγωνιστική και μείνει στους 0 βαθμούς. Αυτή την ώρα το 0 συνοδεύει μετά την πρώτη αγωνιστική τις Σαουθάμπτον, Τότεναμ, Άστον Βίλα, Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Γουίγκαν, Νόριτς και ΚΠΡ. Μετά από δύο αγώνες θα είναι λιγότερες. Το 0-3 από την Άλμπιον με τον νέο μάνατζερ της «κόκκινης» ομάδας να φωνάζει για την αποβολή του Άγκερ και το πέναλτι που δόθηκε στη Γουέστ Μπρομ δεν αλλάζει τη μοίρα μίας ομάδας που εξακολουθεί να ζει με το παρελθόν. Θυμίζοντας την ασπρόμαυρη ταινία The Artist! Η οποία συμμετείχε πάντως στα Όσκαρ. Η Λίβερπουλ δεν παίρνει, όχι Όσκαρ αλλά ούτε καν, μέρος σε πορεία πρωταθλητισμού πολύ καιρό τώρα. Όσο για τον νέα τεχνικό της, έναν επιθετικό, τον Άντι Κάρολ, αγόρασε ακριβά η ομάδα πέρυσι και τον άφησε στον πάγκο μέχρι το 80΄! Για την ΚΠΡ, η οποία ξεκίνησε με ήττα 5-0 από τη Σουόνσι και –αφού …χάρισε τον τίτλο στη Σίτι πέρυσι στις καθυστερήσεις- αναδείχθηκε το καλοκαίρι πρωταθλήτρια στις μεταγραφές (όπως σωστά μου θύμισε ο φίλος Άκης Τσόπελας) δεν στεναχωρήθηκα…
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: