Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ο Αρης δεν γυρίζει στη δραχμή!

Οι αναμετρήσεις επί ιταλικού εδάφους απέδειξαν πως η φανέλα αυτής της ομάδας είναι πολύ βαριά. Είναι καθαρά ευρωπαϊκή! Γράφει ο Π. Στεφάνου.
Ο Αρης δεν γυρίζει στη δραχμή
Ο κύκλος των φετινών αγώνων προετοιμασίας του Αρη, έκλεισε στη Ρώμη! Και μόνο το γεγονός αυτό, λέει πολλά, για μια ομάδα που ψάχνει να βρει την ταυτότητά της, για μια ομάδα που επί της ουσίας ψάχνει να βρει τον εαυτό της.
Τα φιλικά παιχνίδια στην Ιταλία αποτέλεσαν για τους κίτρινους, όαση στη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν. Βοήθησαν τους φιλάθλους να ξεχάσουν για λίγο το σημείο που βρίσκεται η αγαπημένη τους ομάδα και να θυμηθούν τα παλιά. Ολο το καλοκαίρι, το όνομα του Αρη, ακούστηκε δυνατά στα ποδοσφαιρικά στέκια της Ευρώπης….
Σιένα-Αρης, Παλέρμο- Αρης, Φιορεντίνα- Αρης, Ρόμα-Αρης!! Τα ονόματα των αντιπάλων μεγάλα, όπως και οι κίνδυνοι που διέτρεχε αυτή η νεανική κιτρινόμαυρη ομάδα, εάν η κατάσταση ξέφευγε…. Και αυτός ήταν ένας από τους λόγους (ίσως ο μοναδικός) για τον οποίο ο Μάκης Κατσαβάκης, με αφοπλιστική ειλικρίνεια, είχε παραδεχθεί πως δεν επιθυμούσε τη διεξαγωγή αυτών των αγώνων.
Τώρα, πια, κρίνοντας, βεβαίως, εκ τους ασφαλούς συμπεραίνουμε πως αυτά τα ματς, καλώς έγιναν. Διότι, έστω και για λίγο, ξαναέβαλαν τον Αρη στον ευρωπαϊκό χάρτη, βγάζοντας από τη μιζέρια (στην οποία κάποιοι επισταμένα τον οδήγησαν), έναν ολόκληρο λαό.
Ο Αρης για άλλη μια χρονιά, δεν θα δώσει το παρών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ετσι όπως έχουν τα πράγματα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, πολύ δύσκολα θα τα καταφέρει και τη νέα σεζόν. Αλλωστε άλλος είναι ο στόχος που μπαίνει και αφορά αποκλειστικά και μόνο τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ. Όμως οι παραπάνω αναμετρήσεις, επί ιταλικού εδάφους, απέδειξαν πως η φανέλα αυτής της ομάδας είναι πολύ βαριά. Είναι καθαρά ευρωπαϊκή! Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, όσα προβλήματα κι αν αντιμετωπίζει. Κανένα έγγραφο αδειοδότησης, καμιά φορολογική ενημερότητα, καμία προσφυγή, δεν μπορεί να σκουριάσει το μέταλλο.
Η επιμονή της Ρόμα για τη διεξαγωγή του φιλικού στο «Ολίμπικο», αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ο Αρης έστω κι έξω απ΄ την Ευρώπη, παραμένει ευρωπαίος! Και αυτό πρέπει τάχιστα να το αντιληφθούν άπαντες. Κυρίως να το αντιληφθούν όσοι έσπευσαν να τον χρεοκοπήσουν, γυρίζοντάς τον στη δραχμή. Παρά τις «φιλότιμες», είναι αλήθεια, προσπάθειές τους, ο Αρης δεν εγκαταλείπει την ευρωζώνη. Θα μείνει εντός ευρώ, θα παλέψει και κάποια στιγμή θα βγει από την επιτήρηση (στην οποία τον έβαλαν κάποιοι δικοί του άνθρωποι), επιστρέφοντας στις ποδοσφαιρικές αγορές.
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: