Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Στον αυτόματο η Μπάρτσα!!

Η Μπάρτσελόνα μπήκε στο πρωτάθλημα σαν μην πέρασε μια μέρα και ο ball boy Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για την πρεμιέρα, την «αιώνια» μάχη και το ότι ξοδεύει πιο πολλά από την Ρεάλ.
Στον αυτόματο η Μπάρτσα
Σαν να μην πέρασε μία μέρα λοιπόν για τους Μπλαουγκράνα στον πρώτο αγώνα της σεζόν κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Καμπ Νόου». Αν και ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς για το οποιοδήποτε συμπέρασμα, οι Καταλανοί άρχισαν την Primera Division χωρίς να αλλάξουν καμία από τις συνήθειες των τελευταίων ετών.
Τι κι αν στον πάγκο βρίσκεται πλέον ο Βιλανόβα και όχι ο πολυμήχανος Γκουρδιόλα; Η κυπελλούχος Ισπανίας έδειξε να μην έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο και προσέφερε ένα πρώτης ποιότητας ορεκτικό στους οπαδούς της στο εναρκτήριο ματς της χρονιάς.
Τα κοινά σημεία με πέρυσι, πολλά. Ο αντίπαλος παραδόθηκε από τα πρώτα λεπτά του πρώτου μέρους, αποχώρησε με πέντάρα στην πλάτη, και φυσικά ο Μέσι δεν έμεινε στο ένα γκολ. Ο Αργεντινός κάθε χρόνο βάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη στο σκοράρισμα και αν συνεχίσει και φέτος με τον ίδιο ρυθμό, μπορεί και να τον δούμε να φτάνει τα 80 τεμάχια!
Με τον Αλμπα βασικό, όπως και τους Τέγιο και Πέδρο, η Μπάρτσα έκανε πλάκα σε μία ομάδα που δεν είναι και από τις χειρότερες στην κατηγορία και που διαθέτει καλές μονάδες και σύνολο. Οι Βάσκοι είχαν το θράσος να ισοφαρίσουν και ήταν σαν να έριξαν λάδι στη... μηχανή των Μπλαουγκράνα που πήρε για τα καλά μπροστά και την ισοπέδωσε.

Αυτό που οι περισσότεροι πλέον περιμένουμε να δούμε είναι τα ματς της Μπαρτσελόνα με αντίπαλο την Ρεάλ Μαδρίτης για το Super Copa. Μία μάχη που θα αποτελεί ένα ζέσταμα για τη νέα κόντρα που μόλις άρχισε. Και άρχισε με τους Μερένγκες να είναι πίσω στη βαθμολογία με το «καλημέρα».

Η Ρέαλ χθες πέταξε ένα ημίχρονο και πλήρωσε την ατυχία της (σύγκρουση Ικερ-Πέπε) να δεχθεί γκολ από ένα στημένο σε μία από τις μετρημένες φορές που η Βαλένθια έφερε τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Οι Μερένγκες στο δεύτερο μέρος πάτησαν τις Νυχτερίδες, ο Μουρίνιο έπαιξε με δύο επιθετικούς, είχαν δύο δοκάρια και πολλές τελικές για γκολ, που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχε έρθει αν δεν έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του ο πορτιέρε, Ντιέγο Αλβες.

Παρά την αλλαγή φρουράς και το μεταβατικό στάδιο στην Βαρκελώνη, η μάχη για τον τίτλο στην Primera Division παραμένει 50-50, όμως πιστεύω ότι η Ρεάλ του Μουρίνιο θα καταφέρει στο τέλος να διατηρήσει το στέμμα της. Μία Ρεάλ που από την άφιξη του Πορτογάλου στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» μέχρι σήμερα έχει αλλάξει εντελώς την τακτική της στις μεταγραφές και αυτό φαίνεται και φέτος, αφού θέλουμε δέκα μέρες για το τέλος της προθεσμίας και δεν έχει χαλάσει ούτε ένα ευρώ.

Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα έχει ενισχυθεί με την απόκτηση των Τζόρντι Αλμπα και Αλεξ Σονγκ και συνεχίζει σταθερά να ξοδεύει περισσότερα χρήματα για να φέρει παίκτες από τότε που ο Μουρίνιο έχει πάει στην Μαδρίτη. Οι Καταλανοί χάλασαν και φέτος μετρητό και παρότι δεν έκαναν το μεγάλο μπαμ, έχουν ήδη «διώξει» σχεδόν 35 εκατ. ευρώ.

Οι Καταλανοί δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής και πολλές ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες που τους προωθούν στην πρώτη ομάδα, σε αντίθεση με τους Μαδριλένους που με την πρώτη ευκαιρία πουλάνε ό,τι καλύτερο έχουν για να μαζέψουν χρήματα για μία μεγάλη μεταγραφή.

Ομως τα τρία τελευταία καλοκαίρια έχουν δαπανήσει 170 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η αιώνια αντίπαλός της στο ίδιο διάστημα έχει μείνει στα 131.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: