Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Λείπουν οι "μαθουσάλες"

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ που ξεκινά χαρακτηρίζεται από την παρουσία πολλών Ελλήνων στα ρόστερ των ομάδων, αλλά παράλληλα δεν έχει πια και "μαθουσάλες", ποδοσφαιριστές με πολυετή παρουσία και πολλές συμμετοχές. Γράφει ο Δημήτρης Τσακίρης
Λείπουν οι "μαθουσάλες"
Ο Νίκος Λυμπερόπουλος σταμάτησε το ποδόσφαιρο με 410 συμμετοχές στην μεγάλη κατηγορία, ενώ ο Παντελής Καφές με 365 αγώνες είναι χωρίς ομάδα αυτή τη στιγμή. Το ίδιο και ο Γιώργος Καραγκούνης των 305 αγώνων.
Μόλις 14 ποδοσφαιριστές από το δυναμικό των 16 ομάδων έχουν πάνω από 200 αγώνες στην καριέρα τους στην μεγάλη κατηγορία. Και από αυτούς, μόνο ο Θανάσης Κωστούλας, που δεν αγωνίζεται τακτικά στον Αστέρα Τρίπολης, πάνω από 300.
Το εντυπωσιακό είναι ότι ανάμεσα στους 14 αυτούς ο Πανιώνιος έχει τρεις παίκτες, αν και είναι από τις πιο νεανικές ομάδες!
Είναι μια από τις σπάνιες φορές, που ένα πρωτάθλημα ξεκινά χωρίς ποδοσφαιριστή να έχει στόχο τις 400 συμμετοχές μέσα στη σεζόν. Πέρσι το έκανε ο Λυμπερόπουλος, πρόπερσι ο Κατσαμπής και ο Στολτίδης.
Μόλις δύο, ο Σαλπιγγίδης και ο Κατσουράνης, μπορούν μάλιστα να περάσουν τις 300 μέσα στη σεζόν, και λογικά θα το κάνουν.
Η λίστα των παικτών της φετινής Σούπερ Λιγκ με τις περισσότερες συμμετοχές:
Θανάσης Κωστούλας (Αστέρας Τρίπολης) 335
Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ) 293
Κώστας Κατσουράνης (Παναθηναϊκός) 291
Γιώργος Φωτάκης (ΠΑΟΚ) 260
Νίκος Γεωργέας (Βέροια) 240
Θανάσης Πρίττας (Πανθρακικός) 229
Λουκάς Βίντρα (Παναθηναϊκός) 228
Χρήστος Πατσατζόγλου (Γιάννινα) 228
Γιώργος Μπάρκογλου (Κέρκυρα) 227
Παρασκευάς Ανδράλας (Πανιώνιος) 220
Τάσος Πάντος (Γιάννινα) 209
Φανούρης Γουνδουλάκης (Πανιώνιος) 207
Σπύρος Βάλλας (Σκόντα Ξάνθη) 206
Χρυσόστομος Μιχαηλίδης (Πανιώνιος) 202
(υπολογίζονται τα μπαράζ ανάμεσα σε ομάδες της κατηγορίας και τα πλέι οφ, καθώς και αγώνες που κρίθηκαν στα χαρτιά, αλλά παίχτηκαν και στο γήπεδο)
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: