Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Τρέλανε κόσμο η Ακαντέμικα!!

Τρέλανε κόσμο η Ακαντέμικα
Τι και αν έπαιζε με δέκα παίκτες από το έβδομο κιόλας λεπτό; Τι και αν στο 69’ έχανε 3-0 και, μάλιστα, εκτός έδρας; Τίποτα από τα παραπάνω δεν εμπόδισε την Ακαντέμικα να έρθει 3-3 με την Μπέιρα Μαρ και να φύγει με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας από το «Αβέιρο», στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Τρομερό ματς από τον Εντίνιο, που σκόραρε δύο τέρματα.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά, με αποτέλεσμα στο 7’ να κάνουν το 1-0, ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χαβιέρ Μπαλμπόα. Μάλιστα, το κακό για τους φιλοξενούμενους ήταν διπλό, καθώς εκτός από το γκολ που δέχτηκαν, την άγουσα για τα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη κάρτα πήρε ο Ζοάο Ρεάλ. Οι παίκτες της Μπέιρα Μαρ συνέχιζαν να πιέζουν για δεύτερο γκολ, κάτι που τελικά πέτυχαν στο 42΄με τον Καμαρά. Ο ίδιος παίκτης στο 56’ έκανε το 3-0.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως η Μπέιρα Μαρ έχει εξασφαλίσει μία άνετη νίκη, οι ποδοσφαιριστές της Ακαντέμικα είχαν άλλη γνώμη. Έτσι, στο 69’ με τον Όγκου έκαναν αρχικά το 3-1, όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Τη "σκυτάλη" στο σκοράρισμα πήρε ο πρώην παίκτης των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, Εντίνιο, ο οποίος με δύο προσωπικά τέρματα στο 81’ και στο 87’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.



Αναλυτικά, το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:


Παρασκευή 18/8

Ολιανένσε-Εστορίλ 2-1

Σάββατο 19/8

Ρίο Άβε-Μαρίτιμο 0-1
(87’ Ζοάο Γουλιέρμε )

Μπενφίκα-Μπράγκα 2-2
(49’ Σάλβιο, 73’ Καρντόσο- 54’ Μελγκαρέχο (αυτ.), 62’ Μοσορό)

Κυριακή 20/8

Νασιονάλ-Σετούμπαλ 2-2

Πάσος Φερέιρα-Μορεϊρένσε 1-1

Ζιλ Βιθέντε-Πόρτο 0-0

Γκιμαράες-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-0

Δευτέρα 21/8

Μπέιρα Μαρ-Ακαντέμικα 3-3
(7’ Χαβιέρ Μπαλμπόα, 42’, 56’ Καμαρά- 69’ Όγκου, 81’,87’ Εντίνιο)

Η επόμενη (δεύτερη) αγωνιστική:

Ακαντέμικα-Ολιανένσε
Εστορίλ-Πάσος Φερέιρα
Πόρτο-Γκιμαράες
Μαρίτιμο-Ζιλ Βιθέντε
Μορεϊρένσε-Νασιονάλ
Μπράγκα-Μπέιρα Μαρ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ρίο Άβε
Σετούμπαλ-Μπενφίκα


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: