Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Απειλεί με αγωγές σε Superleague, ΕΠΟ η Παναχαϊκή!

Νομικά θα κινηθεί η ΠΑΕ Παναχαϊκή εναντίον των Superleague, ΕΠΟ και φυσικών προσώπων, σε περίπτωση που χορηγήσει η ΕΕΑ άδεια στις ΠΑΕ που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.
Με έγγραφο που έστειλε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η πατρινή ΠΑΕ, απειλεί με αγωγές ύψους εννέα εκατ. ευρώ, καθώς ζητά τη μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στις ΠΑΕ ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ, Πανιώνιος και Κέρκυρα.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ασκεί παρέμβαση ως έχουσα άμεσα έννομο συμφέρον, στη διαδικασία αδειοδοτήσεων των ΠΑΕ της Superleague ΑΕΚ, Αρης, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Πανιώνιος, Κέρκυρα και αιτείται προς την επιτροπή σας να μην χορηγήσετε σε αυτές πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Superleague 2012-13, διότι οι ανωτέρω ΠΑΕ δεν έχουν τα σοβαρότερα προαπαιτούμενα για την συμμετοχή τους. Όλες οι ανωτέρω ΠΑΕ δεν έχουν πιστοποιητικά φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας και εκκρεμούν σε βάρος τους δεκάδες προσφυγές ποδοσφαιριστών τόσο ενώπιων των ελληνικών επιτροπών επίλυσης οικονομικών διαφορών, όσο και των αντίστοιχων επιτροπών της UEFA και FIFA.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή γνωρίζει ότι εις βάρος των ως άνω ΠΑΕ εκκρεμούν δεκάδες αμετάκλητες αποφάσεις, γεγονός το οποίο γνωρίζει και η επιτροπή σας, αφού πολλές από αυτές προέρχονται από υμάς.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή γνωρίζει ότι η επιτροπή σας έχει διαμορφώσει μια πάγια νομολογία, η οποία ουδέποτε έχει ανατραπεί από οποιοδήποτε δικαστήριο, ελληνικό ή διεθνές, και σύμφωνα με την οποία η έλλειψη των πιστοποιητικών φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, αλλά και η ύπαρξη αμετάκλητων αποφάσεων που αφορούν οφειλές προς ποδοσφαιριστές, αποτελούν σοβαρότατες ελλείψεις, οι οποίες δεν θεραπεύονται και οδηγούν τις ΠΑΕ που δεν μπορούν να τις καλύψουν, στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί ο νόμος και δεν καταλάβει, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΟ, τη θέση μιας εκ των ως άνω ΠΑΕ, οι οποίες σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν νομίμως να αδειοδοτηθούν.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή δηλώνει ρητώς ότι θα στραφεί εναντίον οιουδήποτε νομικού ή φυσικού προσώπου, τόσο ενώπιων των ποινικών δικαστηρίων για τα ποινικά αδικήματα, τα οποία είναι βέβαιο ότι θα διαπραχθούν, όσο και για την κάλυψη κάθε θετικής και αποθετικής ζημίας, η οποία θα προκύψει σε βάρος της, αφού τυχόν αρνητική απόφασή σας για την νόμιμη συμμετοχή μας στη Superleague θα απαξιώσει τη γενική αξία της εταιρείας μας αλλά και θα της στερήσει έσοδα 4 εκατομμυρίων ευρώ αφού τόσο υπολογίζονται τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τη χορηγία του ΟΠΑΠ, άλλες χορηγίες και τα αυξημένα έσοδα από τις εισπράξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: