Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ομάδα Αλφα έως ...Λάμδα!!

"Κάθε πέρσι και καλύτερα" λέει μια ελληνική παροιμία, το νόημα της οποίας (πολύ φοβάμαι ότι) κατανοεί καλύτερα από τον καθέναν ο Γιάννης Μώραλης. Γράφει ο Βασίλης Σκουντής.
Ομάδα Αλφα έως ...Λάμδα!
Τώρα το αν το κατανοεί καλύτερα ή χειρότερα από τον καθέναν ο νεόκοπος πρόεδρος της Super League, ένας θεός το ξέρει και μάλιστα το κρατά μυστικό από τους δούλους του...
Aυτό είναι που λένε (θα μας κάνει) Kinder έκπληξη!
Βάζω μπόλικα θρησκευτικά σε αυτή την υπόθεση, διότι μου φαίνεται ότι οι ελπίδες μας για την κανονική έναρξη ενός κανονικού πρωταθλήματος στο οποίο θα συμμετέχουν κανονικές ομάδες εν τέλει εναπόκεινται στη μεγαθυμία του Πανάγαθου...
...άντε και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που πάντως πρέπει να κάνει τα στραβά μάτια για να αρχίσει η μπάλα να κυλάει στο γρασίδι το Σάββατο!
Κυριολεκτώ, διότι με τόσες παρανομίες που χρειάζονται για να γίνει η σέντρα αυτού του ούτως ή άλλως αμαρτωλού πρωταθλήματος πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής δεν έπρεπε να είναι ο Μώραλης, αλλά ο Αλ Καπόνε...
...ο οποίος, ως γνωστόν, ενώ είχε διαπράξει όλα τα πιθανά και απίθανα εγκλήματα, εν τέλει συνελήφθη για απλή φοροδιαφυγή!
Για να κάνω (όπως λένε και στα αναγνώσματα των εφημερίδων ή στα σίριαλ) μια σύνδεση με τα προηγούμενα, αυτήν τη φορά η Super League ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό της, διότι τουλάχιστον πέρυσι (μέσα στην μπόχα της υπόθεσης των στημένων αγώνων) οι εκκρεμότητες ήταν δύο, ενώ τώρα έφτασαν στις έντεκα και δεν συμμαζεύεται!
Οντως το επικείμενο πρωτάθλημα έχει τον... ασυμμάζευτο και δεν εννοώ μονάχα στους κενούς φακέλους των δικαιολογητικών, αλλά και στο αλφάβητο: το γράφω αυτό διότι, ενώ πέρυσι μετά την αποβολή της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου και μέχρι (τον Νοέμβριο) να προαχθούν ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας έλειπαν η ομάδα Αλφα και η ομάδα Βήτα, τώρα τα κενά φτάνουν μέχρι το Λάμδα!
Πλάκα πλάκα, εάν σώνει και καλά το πρωτάθλημα έπρεπε να αρχίσει σήμερα (και όχι το Σάββατο, που μέχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει...), θα επρόκειτο για ένα τουρνουά με δυο ματς σε κάθε αγωνιστική και μια ομάδα να έχει ρεπό!
Τυπικώς εντάξει και δικαιούμενοι συμμετοχής στο πρωτάθλημα είναι μόνο ο Ολυμπιακός, ο Ατρόμητος, η Ξάνθη, ο Αστέρας Τρίπολης και ο ΠΑΣ Γιάννινα, όσο για τους υπόλοιπους συνεταίρους τους, dum spiro spero, που έλεγαν και οι αρχαίοι Ρωμαίοι!
Τουτέστιν, όσο ζω ελπίζω, όπως το παραδέχθηκε χθες (σε συνέντευξή του στο NovaΣΠΟΡ FΜ 94.6) και ο Μώραλης, που εξέφρασε απλώς την ελπίδα του και όχι την πεποίθησή του για την έναρξη του πρωταθλήματος...
Συγγνώμη για το αγοραίον ύφος, αλλά άμα πέντε μέρες πριν από την προγραμματισμένη σέντρα βγαίνει ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής και απλώς εκφράζει ελπίδα, τότε χέσε ψηλά κι αγνάντευε!
Από εκεί ψηλά αγναντεύουν επίσης, ενώ κάνουν τη χοντρή ανάγκη τους, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Αρης, η Κέρκυρα, ο ΟΦΗ, ο Πανιώνιος, ο Λεβαδειακός, η Βέροια, ο Πανθρακικός και ο Πλατανιάς, αλλά οι περιπτώσεις τους διαφέρουν: διαφέρουν επίσης (εάν καταλαβαίνω καλά) και τα βύσματά τους, διότι άλλες από αυτές τις ομάδες βρήκαν την άκρη κι άλλες είναι ακόμη χαμένες στο Λαβύρινθο!
Η υπόθεση είναι ένα αληθινό ντόμινο και έρχεται ν' αποδείξει για πολλοστή φορά την παθογένεια του ελληνικού αθλητικού συστήματος, που δεν παίρνει καμιά θεραπεία: έκλεισε η Βουλή, δεν εγκρίθηκε το αίτημα των ΠΑΕ για τη ρύθμιση των χρεών τους σε εξήντα δόσεις, λείπουν οι φορολογικές ενημερότητες, είναι ελλιπείς οι φάκελοι που έχουν κατατεθεί στην ΕΕΑ και πάει λέγοντας...
Πάει λέγοντας η δουλειά και πάει κλαίγοντας η Super League για να δοθεί παράταση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, να νομιμοποιηθούν οι απαραίτητες παρατυπίες, να επικυρωθούν οι μεταγραφές, να εκδοθούν δελτία και να αρχίσει με τα χίλια ζόρια το δόλιο το πρωτάθλημα!
Κάποιες ομάδες υπέβαλαν κενό φάκελο, κάποιες άλλες είχαν μπάρμπα στην Κορώνη και βολεύτηκαν, κάποιες κάνουν αλχημείες και κατόπιν όλων αυτών νομίζω ότι ο Μώραλης υπήρξε υπέρ το δέον αισιόδοξος, λέγοντας ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι να αρχίσει το πρωτάθλημα με 16 ομάδες και να τελειώσει με τις ίδιες»!
Μεταξύ μας δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι πιο εφικτό, αλλά σε κάθε περίπτωση η νεκροψία θα δείξει!
Εκτός από τη (μακάβρια) νεκροψία, θα πρέπει κάποια στιγμή να δείξει και η σοβαρότητα, αλλά αυτή η αρετή εξακολουθεί να είναι σαν τη Χαρά στο παλιό σίριαλ του Mega...
Κοινώς αγνοείται!
Βεβαίως ζούμε στην Ελλάδα, που (έχει αποδείξει πολλάκις και κατ' επανάληψιν ότι) ποτέ δεν πεθαίνει, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά: αυτό μας κράτησε ζωντανούς κι αυτό (μας μάρανε και) μας χαντάκωσε ως έθνος!
Δεν ξέρω εάν το ποδοσφαιρικό έθνος θα χαντακωθεί ή θα επιζήσει, σίγουρα πάντως συνειδητοποιεί ότι «κάθε πέρσι και καλύτερα», κάνει τάματα στον Θεό για να μην τα κακαρώσει και περιμένει εκείνη την... Kinder έκπληξη μέσα από το αυγουλάκι!
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: