Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Το πρωτάθλημα αρχίζει, είπατε;

Τέσσερις μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, οι μισές (8) ομάδες δεν έχουν πάρει άδεια από την ΕΕΑ, αλλά κατά τ` άλλα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε...
Το πρωτάθλημα αρχίζει, είπατε;
Να κάνουμε λοιπόν μια "σούμα" του τι έχει γίνει μέχρι τώρα:
Σήμερα Βέροια, Κέρκυρα και Λεβαδειακός προστέθηκαν στους ΟΣΦΠ, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο, Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα, που είχαν ήδη αδειοδοτηθεί, ενώ παράταση μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι έδωσε η ΕΕΑ στις υπόλοιπες 8 ομάδες.
Ποιες είναι οι υπόλοιπες οχτώ; Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, Πανθρακικός, ΟΦΗ, Πλατανιάς και Πανιώνιος...
Ως γνωστό, τα μέλη της ΕΕΑ αποκλείεται να ενδώσουν και να χορηγήσουν προσωρινές άδειες, αφού τότε γνωρίζουν ότι θα βρεθούν μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξουν εις βάρος τους καταγγελίες από ομάδες της Football League που έχουν έννομο συμφέρον (βλ. Κούγια!).
Αν μέχρι την παραμονή της πρεμιέρας (Παρασκευή) υπάρχουν ακόμη ΠΑΕ που δεν έχουν αδειοδοτηθεί, η ΕΕΑ θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα την ΕΠΟ, η οποία από εκεί και πέρα θα έχει την ευθύνη να επιβάλει τις προβλεπόμενες ποινές (από αφαίρεση βαθμών μέχρι υποβιβασμό). Για να δούμε...
Τι συμβαίνει με κάθε ομάδα
Στην καλύτερη θέση από τις υπόλοιπες ομάδες που δεν έλαβαν το πιστοποιητικό συμμετοχής δείχνουν να είναι Παναθηναϊκός, Άρης και Πανθρακικός, οι οποίοι είχαν πρόβλημα με την εγγυητική επιστολή. Με τις συγκεκριμένες ΠΑΕ δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αφού θα τους δοθεί παράταση και σε περίπτωση που και πάλι δεν την προσκομίσουν, θα τους επιβληθεί πρόστιμο.
Ο ΠΑΟΚ δεν προσκόμισε εγγυητική επιστολή, ενώ θα και η φορολογική του ενημερότητα είχε λήξει, γεγονός που σημαίνει πως θα πρέπει να εμφανίσει νέα.
Ο φάκελος της ΑΕΚ δεν περιείχε ούτε φορολογική, ούτε ασφαλιστική ενημερότητα (!), αν και για την «Ένωση» φαίνεται πως για την πρώτη περίπτωση βρίσκεται λύση, αφού επήλθε διακανονισμός με τη ΦΑΕ Αθηνών. Ο «Δικέφαλος» θα καταβάλει άμεσα 400.000 ευρώ και λογικά θα καταφέρει να πάρει και τη φορολογική ενημερότητα.
Για τον ΟΦΗ το πρόβλημα αφορά τόσο την εγγυητική επιστολή, την οποία δεν προσκόμισε, όσο και τη φορολογική ενημερότητα, ενώ τέλος σε δυσχερέστερη θέση δείχνει να είναι ο Πανιώνιος, αφού δεν έχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, ούτε εγγυητική επιστολή.
Διαφορετικό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Πλατανιάς, αφού στην ΠΑΕ δεν έχει ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Επειδή κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή, σε περίπτωση που οι άνθρωποι της κρητικής ομάδας δείξουν πως τα χρήματα αυτά υπάρχουν, ο Πλατανιάς θα λάβει πιστοποιητικό συμμετοχής.
Όλοι θα παίξουν!
Επειδή πάντως στην... Ελλάδα είμστε, το πρωτάθλημα είναι πιθανόν να ξεκινήσει με όλες τις ομάδες και στη συνέχεια να επιβληθούν ποινές στις ομάδες ανάλογα με τα ποσά των οφειλών. Για παράδειγμα, εάν το ποσό υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ, η ποινή που προβλέπεται κυμαίνεται από αφαίρεση 10 βαθμών μέχρι τον υποβιβασμό.

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: