Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

«Το δίλημμα του Πελεγκρίνι»

Το gazzetta.gr ρίχνει καθημερινά γέφυρες με τη Μάλαγα και ο ρεπόρτερ της «AS», Χουάν Χιμένεθ, καταγράφει τον προβληματισμό για το πως θα αντιμετωπιστεί ο Παναθηναϊκός...
«Το δίλημμα του Πελεγκρίνι»
«Οπως μαθαίνω από την Ελλάδα, ο Τύπος έγραψε για τα αμυντικά προβλήματα της Μάλαγα. Αυτό το γνωρίζει και ο Μάνουελ Πελεγκρίνι που μία από τις μεθόδους του είναι να ενημερώνεται για το τι γράφουν οι αντίπαλες εφημερίδες, ακόμα και στην Ισπανία. Ο ίδιος φυσικά γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις αδυναμίες της ομάδας του. Σίγουρα μία εξ αυτών είναι η απουσία συνοχής στο παιχνίδι στα μετόπισθεν.
Επίσης ο Πελεγκρίνι γνωρίζει ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι Ρεάλ ή Μίλαν για να κάνει παιχνίδι κατοχής και κατά συνέπεια η ελληνική ομάδα θα προσπαθήσει να χτυπήσει στην κόντρα. Γι αυτό το λόγο ο Χιλιανός τεχνικός αντιμετωπίζει ένα μεγάλο δίλημμα: Να παίξει επιθετικά και να ανεβάσει ψηλά την ομάδα ή να πάει το παιχνίδι πιο πιο συντηριτικά, ώστε να μην ανεβαίνει ψηλά η άμυνα (σχετικά αργοί στόπερ) με το φόβο να εκτεθεί με σπάσιμο του τεχνητού οφσάιντ.

Και τα δύο μαζί δεν γίνονται, μιας και εάν παίξει επιθετικά και η άμυνα πάρει βάθος, τότε οι γραμμές θα έχουν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους, κάτι που συνέβη σε κάποιες στιγμές και κόντρα στην Θέλτα. Αυτό είναι κάτι λοιπόν που ακόμα δεν φαίνεται να το έχει αποφασίσει ο έμπειρος κόουτς που επίσης έχει έναν παρόμοιο ενδοιασμό με τους πλάγιους αμυντικούς και ειδικότερα τον αριστερό μπακ.

Ο Μονρεάλ είναι ξεκάθαρα φουλ μπακ. Σούπερ όταν αναβαίνει, αλλά έτσι αφήνει κενά πίσω και από τα πλάγια είναι που κάνει παιχνίδι ο Σισοκό και ο Χριστοδουλόπουλος. Οπότε και εκεί υπάρχει ένα μεγάλο θέμα. Οποια απόφαση και να πάρει ο Πελεγκρίνι, θα είναι ένα ρίσκο... »

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: