Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Σκηνές ροκ στην Εφορία!!

Η πίεση που ασκήθηκε από τους οπαδούς της ΑΕΚ, έφερε τη μείωση του ποσού (μόλις 500.000 ευρώ) που πρέπει να καταβάλει η Ένωση στη ΦΑΕ.
Σκηνές ροκ στην Εφορία!
Το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ καλείται να πληρώσει, τελικά, η ΑΕΚ, προκειμένου να πάρει την φορολογική ενημερότητα και να σφραγίσει τα εισιτήρια για το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ.
Απόφαση που πάρθηκε από τους υπεύθυνους της ΦΑΕ Αθηνών (και συγκεκριμένα από τον έφορο Σταύρο Καββαδία), υπό το βάρος της πίεσης που ασκήθηκε τις τελευταίες ώρες από τους οπαδούς της Ένωσης, αρχικά μέσω συνθημάτων στους τοίχους του κτηρίου και στη συνέχεια... αυτοπροσώπως.
Θυμίζουμε ότι η αρχική απαίτηση της ΦΑΕ για να σφραγιστούν τα εισιτήρια ήταν ποσό της τάξεως του ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο τελικά μειώθηκε κατά το ένα τρίτο.
Υπό... κατάληψη
Νωρίτερα, μάλιστα, η ΦΑΕ είχε βρεθεί υπό... κατάληψη, από οπαδούς της ΑΕΚ οι οποίοι είχαν μαζευτεί έξω από το κτήριο στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα, για να εκδηλώσουν με αυτόν τον τρόπο την αντίδρασή τους στη μη έκδοση φορολογικής ενημερότητας και κατ' επέκταση στο μη σφράγισμα των εισιτηρίων για το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Αστέρα Τρίπολης.
Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 100 «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν στο πεζοδρόμιο και στο οδόστρωμα φωνάζοντας συνθήματα κατά του εφόρου της ΦΑΕ Σταύρου Καββαδία, ο οποίος και αρνείται να δώσει την ενημερότητα.
Μάλιστα, στο γραφείο του έφορου, μαζί με τον λογιστή της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ που πήγε στη ΦΑΕ για το θέμα του διακανονισμού, βρέθηκαν και μέλη της Original, προφανώς για να συζητήσουν το τι μέλει γεννέσθαι.
Να σημειωθεί ότι ο Σταύρος Καββαδίας προσπάθησε να πάρει τα μέτρα του, αν τυχόν η κατάσταση «ξέφευγε», ενημερώνοντας όλους τους άνδρες υπαλλήλους της ΦΑΕ να βρίσκονται σε... επιφυλακή και να είναι έτοιμοι να αντιδράσουν, σε περίπτωση που οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί επιλέξουν έναν «διαφορετικό» τρόπο δράσης.
Ωστόσο, μετά την τελική απόφαση της μείωσης του αρχικού ποσού από ενάμισι σε μισό εκατομμύριο ευρώ, η «επιφυλακή» έληξε και ο... ανδρικός πληθυσμός της εφορίας επέστρεψε στις δουλειές του.
Στο δρόμο, πάντως, βρέθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις που τις αποτελούσαν κυρίως εποχούμενοι άνδρες της ομάδας «Ζ».
Συνθήματα και απειλές
Οι προθέσεις των οπαδών της ΑΕΚ, πάντως, είχαν διαφανεί από πολύ νωρίτερα, αφού και ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται το καθοριστικό ραντεβού της διοίκησης με τους υπεύθυνους της ΦΑΕ, εκείνοι είχαν ήδη αρχίζει να σπρώχνουν την υπόθεση στα άκρα.
Φρόντισαν, λοιπόν, να γεμίσουν τους τοίχους της εφορίας στην Καλλιθέα, με συνθήματα και απειλές κατά του εφόρου Σταύρου Καββαδία.
«Καββαδία θα σου κάψουμε την ΔΟΥ και όχι μόνο», ήταν το πιο... ευγενικό σύνθημα που γράφτηκε από τους «κιτρινόμαυρους», αφού τα υπόλοιπα (ανάμεσα στα οποία και ένα ζωγραφισμένο... ανδρικό γεννητικό όργανο) σβήστηκαν από το συνεργείο καθαρισμού που έσπευσε να... επιληφθεί του θέματος.
Τα συνθήματα ήταν γραμμένα με κίτρινα και μαύρα γράμματα και είχαν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης του κτηρίου επί της οδού Θησέως, καθώς και την είσοδο του γκαράζ της εφορίας.
Θυμίζουμε ότι οι οφειλές της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ προς την εφορία, έχουν καταστήσει σχεδόν απαγορευτική ακόμη και τη... σκέψη να σφραγιστούν τα εισιτήρια του παιχνιδιού της πρεμιέρας με τον Αστέρα Τρίπολης.
Όπως είναι γνωστό, η ΦΑΕ έχει ζητήσει την καταβολή ποσού της τάξεως του ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ για τα ικανοποιήσει το αίτημα των ανθρώπων της ΑΕΚ (ήτοι, 1,25 εκατομμύρια για τη δόση του άρθρου 44 και 250 χιλιάδες ως έναντι για τις υπόλοιπες οφειλές), οι οποίοι φυσικά δεν έχουν να το πληρώσουν.
Να σημειωθεί ότι τα συνολικά χρέη της ΑΕΚ στην εφορία φτάνουν ούτε λίγο ούτε πολύ το ποσό των 185 εκατομμυρίων ευρώ, με δεδομένο ότι η αδυναμία καταβολής των δόσεων για το άρθρο 44, οδηγεί την ΠΑΕ στο να «βγει» από το συγκεκριμένο άρθρο, επαναφέροντας και τα παλιά χρέη.
Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, οι διοικούντες την Ένωση επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να συγκεντρώσουν κάποια χρήματα και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να πετύχουν διακανονισμό με τους υπεύθυνους της ΦΑΕ.
Γι αυτό, άλλωστε, και υπάρχει νέα συνάντηση με τον έφορο της συγκεκριμένης ΔΟΥ, η οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει μέσα στην Τρίτη.
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: