Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Η προοπτική τους ενδιαφέρει περισσότερο από τα χρέη!

Τι θέλουν να διαπιστώσουν ο Κιθ Χάρις και οι συνεργάτες του μελετώντας τα στοιχεία που θα τους παραδώσει -πιθανότατα αύριο- η ΠΑΕ ΑΕΚ
Η προοπτική τους ενδιαφέρει περισσότερο από τα χρέη
Έπειτα από τον... μαραθώνιο των τελευταίων ημερών για τη ρύθμιση των ζητημάτων που αφορούσαν τη συμμετοχή της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, ο Ανδρεάς Δημητρέλος σκοπεύει να ρίξει όλο το βάρος του τις επόμενες ώρες στην προετοιμασία των στοιχείων που έχει ζητήσει η πλευρά των υποψήφιων επενδυτών. Μάλιστα, το απόγευμα θα υπάρξει και τηλεφωνική επαφή με τον Δημήτρη Βιντιάδη, προκειμένου να κανονιστεί ο τρόπος με τον οποίο αυτά θα παραδοθούν στους ενδιαφερόμενους για την ΠΑΕ, πιθανότατα αύριο.
Όπως έχετε διαβάσει στο aek365, ο Κιθ Χάρις έχει ζητήσει από τους ανθρώπους της ΑΕΚ να του παραδώσουν φακέλους που θα περιέχουν όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την ΠΑΕ. Ενημέρωση για την συνολική οικονομική κατάσταση της εταιρείας, ανάλυση των χρήσεων (εσόδων και εξόδων) της ΠΑΕ την τελευταία πενταετία, εμπορικά έσοδα και έσοδα από τα εισιτήρια, οργανόγραμμα και κόστος λειτουργίας της ΠΑΕ, οργανόγραμμα ακαδημιών, το ποσοστό των παικτών της πρώτης ομάδας που προέρχονται από τις ακαδημίες, καθώς και τις μεταγραφές και τις πωλήσεις παικτών που έχει κάνει η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια.
Οι φάκελοι με τα συγκεκριμένα στοιχεία θα παραδοθούν (μεταφρασμένοι και στα αγγλικά) στον Βιντιάδη και εκείνος με τη σειρά του θα τους στείλει στον Κιθ Χάρις, ο οποίος θα τους μελετήσει και θα βγάλει το τελικό... πόρισμα. Η αίσθηση που έχουν αποκομίσει οι άνθρωποι της ΑΕΚ είναι ότι αυτό που ενδιαφέρει τους υποψήφιους αγοραστές δεν είναι τόσο να σιγουρευτούν για το ύψος των χρεών. Δεν τους «καίει» δηλαδή τόσο αν τα χρέη είναι 34, ή 35, ή 36 εκατ. ευρώ (στην ΑΕΚ δηλώνουν με σιγουριά ότι είναι 34 με 35 εκατ. ευρώ).
Αυτό που επιθυμεί ο Κιθ Χάρις είναι εξετάζοντας τα στοιχεία να διαπιστώσει ποια είναι η «δυναμική» της ΑΕΚ βάσει κόσμου, αλλά και εμπορικότητας, καθώς και οι δυνατότητες της όσον αφορά το «λανσάρισμα» παικτών στην ποδοσφαιρική αγορά. Και αυτό διότι τον ενδιαφέρει κυρίως να διαπιστώσει την προοπτική της εταιρείας και τι διαχείριση (και οικονομική υποστήριξη) χρειάζεται προκειμένου να καταφέρει η ΠΑΕ να μπει σε κερδοφόρες χρήσεις μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
Στην ΑΕΚ εκτιμούν ότι είναι θετικό το γεγονός ότι μεταξύ των στοιχείων που τους παρέδωσαν υπάρχουν χρήσεις στις οποίες η χρηματοδότηση των μετόχων ήταν μικρή (τα έσοδα από τα διαρκείας και τις εμπορικές συμφωνίες ήταν μεγάλα), καθώς και περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που η ΑΕΚ τους απέκτησε σε πολύ καλή τιμή ή και ως ελεύθερους (όπως π.χ. τον Κυργιάκο) και στη συνέχεια τους πούλησε ακριβά. Κάτι που δείχνει ότι με σωστή διαχείριση και ένα συγκεκριμένο πλάνο, η ομάδα μπορεί να γίνει μια υγιής επιχείρηση...

πηγή: aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: