Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

«Μας δόθηκε ανύπαρκτο πέναλτι»

«Μας δόθηκε ανύπαρκτο πέναλτι»
Το πέναλτι με το οποίο η Μίλαν νίκησε με 1-0 τη Γιουβέντους δεν έπρεπε να δοθεί, σύμφωνα με όσα δήλωσε στα μικρόφωνα του ιταλικού «Sky» ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο προπονητής των «ροσονέρι» παραδέχτηκε πως η απόφαση του διαιτητή Ριτσόλι είναι εσφαλμένη, αλλά υποστήριξε πως η ομάδα του άξιζε, συνολικά, τη νίκη, αφού έκανε περισσότερες ευκαιρίες και ήλεγχε τον αγώνα σε όλη τη διάρκειά του.

Αμφισβητήθηκε όσο λίγοι από την αρχή της σεζόν. Η θέση του στον πάγκο της Μίλαν «έτρεμε» μετά από κάθε αποτυχημένο αποτέλεσμα. Ο πρόεδρος της ομάδας, όμως, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς και ο συνεργάτης του, Αντριάνο Γκαλιάνι, τον στήριξαν και τα αποτελέσματα δείχνουν να τους δικαιώνουν. Μετά την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ήρθε μια σημαντική νίκη επί της Γιουβέντους, με 1-0 μέσα στο Σαν Σίρο, για να αλλάξει το κλίμα που είχε δημιουργηθεί σε βάρος του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ο προπονητής της Μίλαν μετά το τέλος του ντέρμπι, μίλησε στο συνδρομητικό «Sky» και δεν είχε πρόβλημα να παραδεχτεί πως το πέναλτι, από το οποίο προήλθε το γκολ της νίκης, ήταν ανύπαρκτο. «Βλέποντάς το από τον πάγκο μου φάνηκε καθαρό. Από τα στιγμιότυπα, όμως, φαίνεται πως δεν υπάρχει καμία παράβαση. Δεν έπρεπε να δοθεί αυτό το πέναλτι», είπε με ειλικρίνεια ο Αλέγκρι.

Η ομάδα σας, ωστόσο, έδειξε να θέλει περισσότερο τη νίκη. «Τα παιδιά έκαναν αυτό που τους είχα ζητήσει πριν το παιχνίδι. Έπαιξαν απλά, δυσκολεύοντας τη Γιουβέντους που έχει πετύχει σπουδαία πράγματα τα τελευταία χρόνια. Σε γενικές γραμμές αξίζαμε τη νίκη, άσχετα με το ανύπαρκτο πέναλτι που μας δόθηκε. Κάναμε περισσότερες ευκαιρίες από τους αντιπάλους μας, είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και δείξαμε να βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση από αυτούς. Παίξαμε καλύτερα και δικαιούμαστε τη νίκη», ήταν το σχόλιο του προπονητή της Μίλαν.

Παρά τα καλά αποτελέσματα τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότερο ακούγεται πως ο Μπερλουσκόνι πιέζει τον Πεπ Γκουαρντιόλα για να πάρει τη θέση σας στον πάγκο της ομάδας. Πώς το σχολιάζετε αυτό; «Μιλάω καθημερινά με τον πρόεδρο και οι σχέσεις μας είναι άψογες. Ποτέ δεν με αμφισβήτησε. Αν, όμως, θελήσει να με αντικαταστήσει με τον Γκουαρντιόλα, αυτό θα πει πως αξίζω σαν προπονητής. Είναι τιμητικό για μένα να είναι αυτός ο αντικαταστάτης μου», είπε με νόημα ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: