Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

«Να μείνει 100 χρόνια ο Αλαφούζος»!

Την... ευχή του για παραμονή στο τιμόνι του Παναθηναϊκού του Γιάννη Αλαφούζου, «από την στιγμή που δεν βάζει λεφτά» έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε συνάντηση με την «Θύρα 7»! Τι άλλο είπε...
Μαρινάκης για Αλαφούζο
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού το απόγευμα της Πέμπτης είχε εφ' όλης της ύλης συνάντηση με τους επικεφαλείς της Θύρας 7 και μεταξύ άλλων υπήρχαν και... ατάκες-αιχμηρές όπως αυτή για τον Γιάννη Αλαφούζο! Οι δύο πλευρές τα είπαν σε εξαιρετικό κλίμα, μίλησαν για όλους και για όλα ενώ ευχαρίστησαν ο ένας τον άλλον.
Ο κ. Μαρινάκης μερίμνησε να ευχαριστήσει τους οργανωμένους για την συμπαράστασή τους. Εκείνοι από την πλευρά τους, τον ευχαρίστησαν για όλα όσα προσφέρει στον σύλλογο και του διευκρίνισαν ξανά πως είναι στο πλευρό του.
«Να μείνει 100 χρόνια στον Παναθηναϊκό αφού δεν βάζει λεφτά. Είναι ένας άνθρωπος που δεν βάζει ούτε ευρώ στην ομάδα», τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αν και στην συνέχεια τόνισε πως όλο αυτό το κλίμα κάνει κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την εικόνα του!
«Είναι άσχημο για τους νέους φιλάθλους γιατί δηλητηριάζεται έτσι το ποδόσφαιρο», συμπλήρωσε. Πιο αναλυτικά είπε για Αλαφούζο: «Να σας πω κάτι; Ειδικά για τον κ. Αλαφούζο, που παριστάνει τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού χωρίς να έχει βάλει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο του Παναθηναϊκού, θα ήθελα να μείνει 100 χρόνια!
Από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι κάνουν τόσο κακό στους νέους και στους φιλάθλους γενικά… Δηλητηριάζουν τόσο πολύ τον οργανισμό του ποδοσφαίρου, που στο τέλος θα τους αποβάλλει μόνο του». Παράλληλα έκανε λόγο για έναν βρώμικο πόλεμο που γίνεται σε βάρος του Ολυμπιακού από τις αρχές της χρονιάς.

«Κάνουν τους υπερασπιστές της νομιμότητας και της ηθικής, άνθρωποι με πολλά χιλιόμετρα στις δικαστικές αίθουσες, άνθρωποι καταδικασμένοι, άνθρωποι που εμπλέκονται με λαθρεμπόριο! Με σκάνδαλα που συγκλόνισαν χώρες ολόκληρες, άνθρωποι που ζούσαν στο εξωτερικό για χρόνια για να μην πληρώσουν το ελληνικό δημόσιο.
Και τώρα το παίζουν Οσίες και κάνουν τους τιμητές!», σχολίασε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός. «Βλέπετε κι εσείς τι πόλεμος γίνεται, ύπουλος και βρώμικος. Δεν μπορούν να μας χτυπήσουν αγωνιστικά, ούτε έχουν τις δικές μας δυνατότητες και έτσι προσπαθούν να καταστρέψουν το ποδόσφαιρο για να μην φαίνεται η δική τους ανυπαρξία», είπε ακόμα απευθυνόμενος στους οπαδούς.
Πίνο και... τέλος
Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα, όπως εκείνο των μεταγραφών. Χαρακτήρισε παίκτη υψηλών προδιαγραφών τον Πίνο, επισημαίνοντας ότι αναμένεται να αποκτηθεί, υποστήριξε πως μάλλον αυτή θα είναι η μοναδική προσθήκη για τον Γενάρη ενώ υπογράμμισε ότι ορισμένοι εκ των παικτών του Ολυμπιακού θα φύγουν ως δανεικοί έτσι ώστε να πάρουν εμπειρίες και να γίνουν καλύτεροι.
«Είναι πολύ πιθανό να αποκτήσουμε τον Κολομβιανό Πίνο, ο οποίος προπονείται όπως ξέρετε εδώ και καιρό στου Ρέντη. Είναι ένας παίκτης υψηλών προδιαγραφών. Σίγουρα και αυτό το έχω συζητήσει με τον προπονητή, θα μικρύνει το ρόστερ με απομακρύνσεις και τον δανεισμό κάποιων παικτών σε άλλες ομάδες ώστε να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους.
Είδατε πόσο καλό έκανε στον Μήτρογλου αυτή η επιλογή. Το πιθανότερο είναι να μην γίνουν άλλες κινήσεις πέρα από τον Πίνο. Ευτυχώς με το νέο χρόνο επιστρέφει και ο Αβραάμ, οπότε δυναμώνει ακόμη περισσότερο η ομάδα και περιμένω και τον Μασάντο, τον οποίο όλοι στην ομάδα πιστεύουμε πολύ. Ολοι θέλουν χρόνο προσαρμογής. Θυμηθείτε τον Αμπντούν», επισήμανε.
Μνημόνευσε επίσης την επικείμενη επάνοδο του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Ακόμα καταπιάστηκε με το όραμα που έχει για την ελληνοποίηση της ομάδας του Ολυμπιακού μέσα στα επόμενα χρόνια. Επιπλέον μίλησε για τις Ακαδημίες και την πολύ σπουδαία επιτυχίας της πρόκρισης της ομάδας Νέων στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Πίστη για παραμονή του Τζιμπούρ
Μέσα σε όλα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εξέφρασε την πίση του πως ο Τζιμπούρ θα παραμείνει στον Ολυμπιακό. Εμφανίστηκε πεποισμένος ότι ο Αλγερινός διεθνής φορ θα υπογράψει σύντομα την επέκταση της συνεργασίας του με τους πρωταθλητές Ελλάδας. «Νομίζω ότι ο Τζιμπούρ θα συνεχίσει μαζί μας. Για τον Τοροσίδη δεν θα ήθελα να μιλήσω τώρα», υποστήριξε εκτός των άλλων για το θέμα.
Ο κόσμος, η Ευρώπη και η... υπέρβαση για Ατλέτικο
Εκτός των άλλων ο κ. Μαρινάκης ζήτησε από τους οργανωμένους να μην δημιουργούν το παραμικρό πρόβλημα. Ο ίδιος δεν θέλει την παραμικρή εμπλοκή τους σε επεισόδια ακόμα και όταν δέχονται προκλήσεις. Τους τόνισε πως ξέρει πολύ καλά πως το πιο εύκολο για κάποιον είναι να προκαλέσει ζημιές.
Όμως από την άλλη εκείνοι όπως τους τόνισε στέκονται σαν πραγματικοί μάγκες και στηρίζουν τον Ολυμπιακό. Σχετικά με την Ευρώπη διευκρίνισε ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει το παν να περάσει την Λεβάντε και μετά εφόσον τα καταφέρει και αυτός και η Ατλέτικο Μαδρίτης θα παλέψει για την υπέρβαση με την κάτοχο του τίτλου του Γιουρόπα Λιγκ.
«Εμείς αυτό που θέλουμε  είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό με την Λεβάντε. Να καταφέρουμε να περάσουμε μία ισπανική και ποιοτική ομάδα στην Ευρώπη. Μετά να δώσουμε τα πάντα για την υπέρβαση σε έναν αγώνα γιορτή, κόντρα στην κάτοχο του τροπαίου, αφού αν περάσουμε, η λογική λέει ότι θα βρούμε μπροστά μας την Ατλέτικο», ισχυρίστηκε για τα δύο παιχνίδια με την ομάδα των Καράμπελα και Χουανφράν και στην συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ.
Αξίωσε λιγότερη γκρίνια και παράπονα
Αν και κατανοεί τον προβληματισμό του κόσμου σε κάποιες περιπτώσεις ο μεγαλομέτοχός του θέλει να υπάρχει όσο το δυνατόν λιγότερη γκρίνια για την ομάδα: «Θέλω πρώτα από όλα να τονίσω ότι είναι καλό για όλους μας να ελαττώσουμε την γκρίνια. Είμαστε αυστηροί με την ομάδα μας και πάντα θέλουμε το καλύτερο όλοι μας.
Από την άλλη πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ποια είναι η πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι η ομάδα είναι πρώτη με διαφορά, τελείωσε τον πρώτο γύρο αήττητη, συνεχίζει στο Κύπελλο, αλλά και στην Ευρώπη και πάει να σπάσει όλα τα ρεκόρ».
«Προσφέρουμε το καλύτερο θέαμα»

Σχετικά με το αγωνιστικό σκέλος υπογράμμισε ακόμα: «Κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν τα πάντα και να μας πουν ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα για πλάκα! Καθόλου έτσι δεν είναι! Μάχες θα δώσουμε! Είδατε τι έγινε όπου κι αν παίξαμε.
Έπεφταν κορμιά. Όλοι έχουν κάνει τα καλύτερα παιχνίδια τους απέναντί μας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αντίπαλοι τελειώνουν τα παιχνίδια με 1-3 θλάσεις από την υπερπροσπάθεια που κάνουν όταν αντιμετωπίζουν εμάς.
Παρ' όλα αυτά εμείς προσφέρουμε το καλύτερο θέαμα στην Ελλάδα. Μάλιστα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά έχουμε πολύ περισσότερες ευκαιρίες, γκολ, άρα και καλύτερο θέαμα. Το ότι είμαστε αήττητοι μέχρι τώρα είναι μεγάλο επίτευγμα.
Έτσι πρέπει να το βλέπουμε. Σε ένα πρωτάθλημα που κανείς δεν αμφιβάλλει ότι έχουμε παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο, έχουμε τα ίδια γκολ με πέρσι και ακόμα καλύτερη άμυνα».
Άλλα αποσπάσματα της ομιλίας του
Ο κ. Μαρινάκης είπε ακόμα για:
Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ: Μετά το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, στενοχωρηθήκαμε όλοι μας. Δεν θα αφήσουμε όμως κανέναν να τα ισοπεδώσει όλα.
Το έμψυχο δυναμικό, τους καινούριους παίκτες, την αποχώρηση Μέλμπεργκ και τα... κεφάλαια των Μανωλά και Σιόβα: Η μέχρι τώρα πορεία μας και η παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ αποδεικνύει το πόσο δίκιο είχαμε το καλοκαίρι, όταν λέγαμε ότι έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη στο ρόστερ της ομάδας. Αποδείχθηκε ότι κάναμε καλά που δεν ανανεώσαμε τον Μέλμπεργκ.
Επενδύσαμε στην εμπειρία του Κοντρέρας και βάλαμε στην άμυνα δύο νέα παιδιά, τον Μανωλά και τον Σιόβα. Ουσιαστικά 'βγάλαμε' δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με την παρουσία τους, κυρίως στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα, μας δικαίωσαν και είναι ήδη κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό.
Όπως το καλοκαίρι, έτσι και τώρα σας λέω ότι έχω τεράστια εμπιστοσύνη στο υλικό και το ρόστερ του Ολυμπιακού. Πιστεύω μάλιστα ότι με την εξέλιξη που έχει το πρωτάθλημα όλα και περισσότεροι νέοι παίκτες θα παίρνουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής.
Τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, την ομάδα Νέων και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Next Gen Series: Στέκομαι ιδιαίτερα στους νέους παίκτες γιατί με την παρουσία τους δίνουμε σάρκα και οστά στο όραμα που υπήρχε από την αρχή.
Να γεμίσουμε δηλαδή την ομάδα με νέους παίκτες, με μεγάλο ταλέντο. Προσέξτε, εμείς δεν το κάνουμε από… ανάγκη, όπως άλλοι. Το κάνουμε γιατί πιστεύουμε στο ταλέντο του Ελληνα ποδοσφαιριστή και γιατί η εποχή μας δίνει τη δυνατότητα να χτίσουμε μια ομάδα γεμάτη με τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας.
Μία ομάδα ελληνική, που θα την καμαρώνουμε στην Ευρώπη. Βλέπετε τι προσπάθεια γίνεται στις Ακαδημίες μας. Ήδη έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα, Είναι για εμάς μια τεράστια χαρά να είναι η ομάδα Κ-20 να είναι στην ελίτ των ευρωπαϊκών συλλόγων.
Στους 16 καλύτερους του Next Generation του Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων. Ελπίζουμε ότι κάποια από αυτά τα παιδιά θα στελεχώσουν με επιτυχία και την πρώτη ομάδα.
Τον κόσμο: Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας στο γήπεδο την χρονιά που πέρασε. Γνωρίζεται και ξέρω ότι το εύκολο είναι να κάνετε ζημιές στο γήπεδο. Εσείς όμως είστε μάγκες πραγματικοί και προστατεύετε αυτό που αγαπάτε. Εχετε φιλότιμο και είστε πραγματικοί μάγκες.
Ακόμη και στο ματς με την Παναχαϊκή που προκληθήκατε με χίλιους τρόπους, δώσατε αγώνα να μην ξεφύγει η κατάσταση. Θέλω να είστε πάντα εκεί, κοντά στην ομάδα και να συνεχίσετε σε Ελλάδα κι Ευρώπη με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
 
 
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: