Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Σκληρό πόκερ στις πλάτες του Παναθηναϊκού!!

Ο Tσάρλυ γράφει στο sport-fm.gr για το σίριαλ των τελευταίων ημερών στον Παναθηναϊκό.

Σκληρό πόκερ στις πλάτες του Παναθηναϊκού
Χαίρετε κύριοι,

Σκληρό πόκερ παίζουν μέτοχοι και πρώην ιδιοκτήτες στην πλάτη του Παναθηναϊκού. Το σίριαλ που ξεκίνησε στις 24/1/2008 με τη συνέντευξη τύπου που είχε δώσει τότε ο Βγενόπουλος συνεχίζεται.Από την περασμένη Τετάρτη και με αφορμή τις παράλληλες συνεντεύξεις Φεϊζάλ και Αλαφούζου έχουμε ανοίξει καινούργιο κύκλο. Στα νέα επεισόδια υπάρχει ένας πολύ επιθετικός παίκτης.

Ένας άνθρωπος που δεν υπολογίζει τίποτα, φέρεται ηγεμονικά και παίρνει βίαιες αποφάσεις σε ένα χώρο που δεν γνωρίζει. Ο Αλαφούζος θυμίζει άρρωστο τζογαδόρο, που ενώ δεν έχει πιάσει ποτέ τράπουλα στα χέρια του κάθεται σε τραπέζι με επαγγελματίες του πόκερ και σε όλες τις παρτίδες πηγαίνει σε all in. Είναι απίστευτο αλλά έχει πετύχει σε όλες τις μάχες που έχει δώσει να μην πείθει κανέναν. Επειδή ασχολείται με ένα χώρο που δεν τον γνωρίζει καθόλου λειτουργεί εκτός κοινής λογικής. Πέτυχε μάλιστα να δώσει μάχη για τη διαιτησία ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού και να μην πείσει ούτε τους φανατικούς οπαδούς.

Ο λόγος είναι προφανής. Όταν δεν ξέρεις ένα αντικείμενο δεν γνωρίζεις πώς να χειριστείς διάφορες καταστάσεις που προκύπτουν. Φαίνεται πάντως πως ενοχλήθηκε αρκετά που τον άδειασαν, (την επόμενη της συνέντευξης του πρίγκιπα ) οι ίδιοι που του παραχώρησαν τις μετοχές και αποφάσισε να πάει σε μάχη εσχάτων. Η ανακοίνωση που βγήκε από τους μετόχους την περασμένη Πέμπτη είχε το στοιχείο της ειρωνείας προς τον πρίγκιπα που είχε και στη συνέντευξη του στον σέντρα φμ ο Αλαφούζος αλλά ταυτόχρονα του άνοιγε και το δρόμο. Πρακτικά έδινε τη μπάλα στον αντίπαλο πιστεύοντας πως δεν θέλει να σκοράρει. Φαίνεται όμως πως το κλίμα που διαμορφώθηκε αναστάτωσε αρκετά τον κύριο Αλαφούζο και άρχισε να βλέπει φαντάσματα. Το γεγονός πως πίστεψε πως κάτι ύποπτο συμβαίνει για να κάνει λάθος ο Βύντρα παίζοντας στόπερ είναι ακόμα μια απόδειξη πως ο άνθρωπος δεν πρέπει να έβλεπε πολύ ποδόσφαιρο τα περασμένα χρόνια. Δεν είναι εύκολο να προσπαθήσεις να ρίξεις λάσπη σε κάποιον, ειδικά στο χώρο του ποδοσφαίρου που λειτουργεί με φανατισμό και ο κόσμος αρέσκεται σε παράξενες σκέψεις και να μην πείσεις κανέναν. Ποτέ δεν καταρρίφτηκε τόσο εύκολα και χωρίς να χρειαστεί καν δεύτερη σκέψη προσπάθεια σπίλωσης ενός ποδοσφαιριστή.

Ο Βύντρα δεν γίνεται να ελέγχεται επειδή έκανε γκάφα. Βέβαια στη ζωή κάποια πράγματα έρχονται φυσιολογικά. Στη λογική ζω με το σπαθί πεθάνω απο το σπαθί, ο Βύντρα για τον ίδιο λόγο που κατάφερε να κάνει συμβόλαιο 800 χιλιάρικα για τον ίδιο ακριβώς λόγο φτάνει στο σημείο να βλέπει την πόρτα της εξόδου από την Παιανία. Για εμένα ο Λουκάς δεν είναι ποδοσφαιριστής που δικαιούται να παίρνει αυτά τα λεφτά. Παρότι ποτέ δεν κατάφερε ο σύλλογος να φέρει κάποιον καλύτερο από αυτόν, το συμβόλαιο που του έκανε ο Γόντικας είναι υπερβολικό. Όμως με τα ελαττώματά του σήμερα είναι ο πιο αξιόπιστος ποδοσφαιριστής στο ρόστερ και για τις τέσσερις θέσεις της άμυνας. Παρόλα αυτά δεν είναι παράλογο σε εποχή κρίσης και με τα οικονομικά προβλήματα που έχει ο σύλλογος να προσπαθήσεις να απαλλαγείς από το συμβόλαιό του. Εδώ όμως δεν μιλάμε για μια απόφαση η οποία βασίζεται σε ένα ποδοσφαιρικό πλάνο αλλά σε μια αλαζονική πράξη εκδίκησης ενός ανθρώπου που στηριζόμενος σε λεφτά άλλων διοικεί αυτήν την εποχή τον Παναθηναϊκό. Φυσικό είναι τις τελευταίες ώρες να γίνεται μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Το πράγμα ξέφυγε πολύ και η τοποθέτηση του Χουάν μετά το παιχνίδι στον Κορυδαλλό έφερε σε απίστευτα δύσκολη θέση τον Αλαφούζο.

Και εδώ δεν ξέρω αν μόνος του σήκωσε χειρόφρενο ή κάποιοι τον συμβούλεψαν να καλμάρει. Ο Παναθηναϊκός άλλωστε κινδύνευε με προσφυγές, ενώ είναι πιθανό σε λίγο καρό να χρειαστεί ξανά η συναίνεση των ποδοσφαιριστών για να πάρει ο σύλλογος αδειοδότηση Το κακό βέβαια έχει γίνει. Τα φαντάσματα που είδε μετά από όσα διάβασε και άκουσε από το περιβάλλον της οικογένειας που του παραχώρησε το 54% τον έκαναν να λειτουργήσει έξω από τα όρια της κοινής λογικής. Ουσιαστικά σταμάτησε την αγωνιστική προσπάθεια που ξεκίνησε και εκτελούσε με επιτυχία ο Ρότσα από την ημέρα που ανέλαβε.

Παίκτες στιγματίστηκαν, παίκτες θα φύγουν και τα αποδυτήρια είναι αδύνατον να μπορέσει να τα κρατήσει ήρεμα ο τεχνικός του Παναθηναϊκού. Ουσιαστικά οι κινήσεις του Αλαφούζου στέρησαν το μεγάλο όπλο του Χουάν. Τη δυνατότητα δηλαδή που έχει να φτιάχνει τους παίκτες του, να δημιουργεί οικογενειακό κλίμα και να λειτουργούν όλοι ως οικογένεια. Αυτό πλέον είναι αδύνατον να συμβεί. Ο Ρότσα αν παραμείνει θα βρει μπροστά του τα λάθη του Αλαφούζου. Έχει διαχωρίσει τη θέση του, αλλά θεωρώ πως έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα δεν μπορεί να προσφέρει. Παραμένοντας στην Παιανία γίνεται χωρίς να το καταλαβαίνει η τελευταία ασπίδα ενός ανθρώπου που δεν λογαριάζει τίποτα δρα με παρόρμηση και βάζει το σύλλογο σε μεγάλες περιπέτειες.

Είναι απίστευτο αλλά η κατάσταση στον Παναθηναϊκό είναι τόσο χαοτική, έχει ξεφύγει τόσο πολύ το πράγμα που σήμερα ο μόνος σίγουρος στην Παιανία είναι ο Σεϊταρίδης και η ελπίδα είναι ο Τσάκας. Μην παρεξηγηθώ, δεν γνωρίζω τις προθέσεις του πρίγκιπα, ούτε αν δρα αυτόβουλα σε αυτήν την ιστορία. Αν όμως ένας φίλος του Παναθηναϊκού θέλει μέρες που είναι να κάνει μια ευχή ή να γράψει ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη η μοναδική ελπίδα για να γλιτώσει ο σύλλογος είναι η περίπτωση Φεϊζάλ να είναι πραγματική και να μην μιλάμε για ακόμα ένα επεισόδιο ενός εμφυλίου πολέμου που καταστρέφει τον Παναθηναϊκό.

Χαιρετώ



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: