Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

«Από το Θεό να το βρουν»

Τη Γιουβέντους θεωρεί υπεύθυνη για την αλλαγή έδρας ο πρόεδρος της Κάλιαρι, Μάσιμο Τσελίνο και εύχεται να το… βρει από το Θεό. Η πληροφορία κυκλοφορούσε από την περασμένη Δευτέρα. Ο αγώνας της Κάλιαρι με τη Γιουβέντους φαινόταν να μην είναι δυνατό να γίνει στην έδρα της ομάδας, την «Ις Αρένας», για λόγους ασφαλείας. Τελικά η επιβεβαίωση ήρθε το μεσημέρι της Τετάρτης και, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Αυτός που δεν μπορούσε να συγκρατηθεί από τη μετάθεση της έδρα της Κάλιαρι ήταν ο πρόεδρος της ομάδας, Μάσιμο Τσελίνο, ο οποίος αποχωρώντας από τα γραφεία της Ιταλικής Λίγκας σχολίασε με οξύτητα την απόφαση. «Είναι ένα ακόμα σκάνδαλο εναντίον της ομάδας μας. Εμείς δεν έχουμε κανένα αστέρι στη φανέλα μας, αλλά έχουμε πολλά αστέρια στην καρδιά μας. Πάντα προσπαθούσαμε να προσφέρουμε στο ποδόσφαιρο, με τιμιότητα και διαφάνεια. Είμαστε περήφανοι που δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης, προπονητής η παράγοντας της Κάλιαρι μπλεγμένος στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Αυτό, όμως, για κάποιους δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Η Γιουβέντους έπρεπε να αποφύγει το ταξίδι στη Σαρδηνία και το κατάφερε», τόνισε με παράπονο ο Τσελίνο.

Η απόφαση, ωστόσο, πάρθηκε από τη Λίγκα. Εκείνη έκρινε πως η «Ις Αρένα» δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μετέφερε το ματς στο «Ένιο Ταρντίνι» της Πάρμα. «Την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να δοθεί η άδεια στο γήπεδό μας. Σε εκείνη τη φάση χρειαζόταν η άδεια και της Γιουβέντους για να αλλάξει εκ νέου η έδρα, αφού είχε ήδη αποφασιστεί να γίνει ο αγώνας στην Πάρμα. Οι άνθρωποι της Γιουβέντους, όμως, δεν έκαναν καμία κίνηση, δεν έστειλαν τη δική τους διαθεσιμότητα, αποδεικνύοντας πως μέριμνά τους ήταν να αποφύγουν την έδρα μας. Ελπίζω να υπάρχει Θεός του ποδοσφαίρου και να τους το ανταποδώσει. Μας έκαναν κακό και ελπίζω να το βρουν μπροστά τους», ήταν η οργισμένη απάντηση του προέδρου της Κάλιαρι.

Να σημειωθεί πως, εκτός από αγωνιστικά, η μετάθεση του αγώνα στην Πάρμα, θα κοστίσει και οικονομικά στη διοίκηση της Κάλιαρι, αφού ήδη έχει ξεκινήσει η αποζημίωση όσων είχαν αγοράσει εισιτήριο για το παιχνίδι με τους «μπιανκονέρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: