Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Με το μυαλό στη… γαλοπούλα!!

Η τελευταία αγωνιστική για το 2012 στη Serie A διεξάγεται την Παρασκευή 21/12 και το Σάββατο 22/12. Ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Ρόμα με τη Μίλαν στο Ολίμπικο.

Με το μυαλό στη… γαλοπούλα
 Οι προβλέψεις των… Μάγιας δεν επιβεβαιώθηκαν, σήμερα το απόγευμα οπότε ανοίγει η αυλαία της 18ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο, με την αναμέτρηση της Πεσκάρα με την Κατάνια. Οι προπονητές των δύο ομάδων δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και αναμένεται να παρατάξουν τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες. Οι γηπεδούχοι «καίγονται» για βαθμούς, καθώς βρίσκονται στην 3η θέση από το τέλος, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα επιδιώξουν να πάρουν τη 2η εκτός έδρας νίκη τους για φέτος και να πλησιάσουν τις θέσεις του οδηγούν στην Ευρώπη. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:00.

Στις 21:45 η πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Γιουβέντους, δοκιμάζεται στην Πάρμα κόντρα στην τυπικά γηπεδούχο Κάλιαρι. Η ομάδα της Σαρδηνίας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την έδρα της «Ις Αρένας», καθώς δεν πήρε σχετική άδεια από τις τοπικές Αρχές. Ο Ίβο Πούλγκα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Κόντι. Η «Μεγάλη Κυρία» από την πλευρά της θέλει να συνεχίσει την πορεία της προς τον τίτλο με ακόμα μία νίκη, γεμίζοντας με άγχος τους διώκτες της. Από την ομάδα του Κόντε θα λείψει ο Κιελίνι.

Το Σάββατο διεξάγονται οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της 18ης αγωνιστικής. Στις 13:30 η Ίντερ υποδέχεται τη Τζένοα, χωρίς τον τιμωρημένο Γκουαρίν. Η ομάδα του Στραματσόνι θέλει το «τρίποντο» για να μην επιτρέψει στη «Γιούβε» να απομακρυνθεί περισσότερο, αλλά και για να «κλείσει» τη χρονιά στη 2η θέση. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση, αφού οι 13 βαθμοί συγκομιδής τους κρατάει στην προτελευταία θέση.

Η 3η της βαθμολογίας Λάτσιο ταξιδεύει στη Γένοβα για να αντιμετωπίσει τη Σαμπντόρια. Ο Πέτκοβιτς επιθυμεί να ολοκληρώσει τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αποδεικνύοντας πως η ομάδα του μπορεί να παίρνει αποτελέσματα και εκτός έδρας. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι ποντάρουν στον ενθουσιασμό της πρώτης παρουσίας του Ντέλιο Ρόσι στον πάγκο τους, ελπίζοντας να επιστρέψουν στις νίκες μετά από 4 αγώνες.

Δύσκολο έργο αναμένεται να έχει η Φιορεντίνα, η οποία αντιμετωπίζει την Παλέρμο στη Σικελία. Ο Μοντέλα ξέρει πως με νίκη παραμένει στο… κόλπο του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Γκασπερίνι έχει ανάγκη από βαθμούς για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Η 5η της βαθμολογίας, Νάπολι, δοκιμάζεται στη Σιένα. Οι «παρτενοπέι» θέλουν να καλύψουν γρήγορα τους 2 βαθμούς ποινής που τους επιβλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή, η αγωνιστική τους κατάσταση, ωστόσο, με τις δύο συνεχείς ήττες στο πρωτάθλημα και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ιταλίας, καθώς και η απουσία του Ίνλερ και του Καναβάρο, κάνουν το έργο τους δύσκολο. Από την πλευρά της η Σιένα «υποδέχεται» τον καινούργιο της προπονητή, Ιακίνι, ο οποίος θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας σε αγώνα πρωταθλήματος.

Στα υπόλοιπα ματς που θα ξεκινήσουν στις 16:00 του Σαββάτου, η Αταλάντα υποδέχεται την Ουντινέζε και με νίκη την προσπερνά στη βαθμολογία, η Μπολόνια φιλοξενεί την Πάρμα και επιθυμεί να δώσει συνέχεια στα καλά αποτελέσματα που κορυφώθηκαν με την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ιταλίας, ενώ η, σχετικά ήρεμη βαθμολογικά Κιέβο, αγωνίζεται εκτός έδρας με την Τορίνο, η οποία «ψάχνει» βαθμούς για να απομακρυνθεί από τη «διακεκαυμένη» ζώνη.

Η αυλαία της 18ης αγωνιστικής «πέφτει» στο Ολίμπικο, όπου η Ρόμα υποδέχεται τη φορμαρισμένη Μίλαν. Η ομάδα του Ζέμαν θέλει να αποδείξει πως η ήττα από την Κιέβο ήταν μια κακή παρένθεση, ενώ οι «ροσονέρι» επιθυμούν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την πρωτεύουσα, κατορθώνοντας να προσπεράσουν τους αντιπάλους τους. Από τους γηπεδούχους θα λείψει ο Μαρκίνο, ενώ από τους φιλοξενούμενους απών θα είναι ο Πάτο και ο Μπονέρα. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 21:45.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 21/12
Πεσκάρα - Κατάνια (19:00)
Κάλιαρι - Γιουβέντους (στην Πάρμα) (21:45)

Σάββατο 22/12

Ίντερ - Τζένοα (13:30)
Αταλάντα - Ουντινέζε (16:00)
Μπολόνια - Πάρμα
Παλέρμο - Φιορεντίνα
Σαμπντόρια - Λάτσιο
Σιένα - Νάπολι
Τορίνο - Κιέβο
Ρόμα - Μίλαν (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική:

Ουντινέζε - Ίντερ
Πάρμα - Παλέρμο
Νάπολι - Ρόμα
Μίλαν - Σιένα
Λάτσιο - Κάλιαρι
Γιουβέντους - Σαμπντόρια
Τζένοα - Μπολόνια
Φιορεντίνα - Πεσκάρα
Κιέβο - Αταλάντα
Κατάνια - Τορίνο



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: