Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το φορολογικό νομοσχέδιο!!

Υπερψηφίστηκε από τα κόμματα της συμπολίτευσης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το φορολογικό νομοσχέδιο
Νωρίτερα, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σε παρέμβασή της, χαρακτήρισε ως «άτολμο, ημιτελές, φοροεισπρακτικό και όχι αναπτυξιακό», το φορολογικό νομοσχέδιο, παραδεχόμενη, ωστόσο, ότι «αποτελεί σαφώς ένα πρώτο βήμα προς την απαραίτητη φορολογική μεταρρύθμιση».

«Το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί σαφώς ένα πρώτο βήμα προς την απαραίτητη φορολογική μεταρρύθμιση. Θα μου επιτρέψετε όμως να το χαρακτηρίσω άτολμο και σίγουρα ένα σχέδιο νόμου που δεν αντιλαμβάνεται πλήρως και τις ανάγκες της κοινωνίας και ιδιαίτερα τη σημερινή κρίσιμη συγκυρία και την πίεση χρόνου», είπε χαρακτηριστικά.

Αντίθετα, ο βουλευτής της ΝΔ, Χρύσανθος Λαζαρίδης, υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο απέναντι στις βολές που δέχθηκε από τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων, επισημαίνοντας πως το φορολογικό σύστημα έχει γίνει πιο απλό - «και όσο απλούστερο είναι, τόσο πιο δύσκολα φοροδιαφύγει κανείς».

«Είναι ψέμα το ότι η συνολική επιβάρυνση με το νέο σύστημα, οδηγεί στο να φορολογούνται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, περισσότερο απ' ό,τι πριν. 100 εκατ. ευρώ λιγότερα θα πληρώσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι» παρατήρησε ο κ. Λαζαρίδης.

Αναγνωρίζοντας τέλος, πως «δεν είναι παράλογος ο φόβος ότι οι φόροι δεν θα πληρωθούν», υπογράμμισε πως «απ' τα χρήματα που θα μπουν στην οικονομία, θα πάνε και σε αποπληρωμή φόρων. Εξαλείφεται το φαινόμενο της παύσης πληρωμών από πλευράς κράτους - και οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιούμενες, θα μπορούν να χορηγούν δάνεια, ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για έκτακτο εργαλείο ρευστότητας».

Πάντως, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων που προσεκλήθησαν απ' την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για να σχολιάσουν το φορολογικό, υπήρξαν ιδιαίτερα επικριτικοί.

Η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, θα συνεχιστεί αύριο το πρωί επί των άρθρων.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: