Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Πούτιν: "Ξέρω πότε θα τελειώσει ο κόσμος"

"Εγώ ξέρω πότε θα τελειώσει ο κόσμος" ήταν η πρώτη φράση του Ρώσου προέδρου προς τους εκπροσώπους του Τύπου την πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου από τότε που επέστρεψε στην προεδρία της Ρωσίας. Ακολούθησε μια μακρά παύση.
Ανήσυχοι οι δημοσιογράφοι ρωτούν τον κ. Πούτιν γιατί επέλεξε να τους καλέσει τη συγκεκριμένη μέρα. Μήπως ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας ξέρει κάτι παραπάνω. Στην αίθουσα επικρατεί υστερία (όπως και στον έξω κόσμο δηλαδή), μεταδίδει ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
"Το τέλος θα έρθει σε περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Από όσο θυμάμαι τότε θα "σβήσει" και ο ήλιος μας" συνεχίζει ο Ρώσος πρόεδρος. "Τότε θα τελειώσουν όλα. Οι καύσεις στον Ήλιο θα σταματήσουν- αυτό θα είναι το τέλος του κόσμου. Αλλά πριν από αυτό ο Ήλιος μας θα γίνει ένας λευκός νάνος" συνεχίζει ο κ. Πούτιν... εμφανώς ενημερωμένος για τα όσα λέει η αστρονομία.
Ερωτηθείς αν αυτό τον φοβίζει, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, που έχει ατσαλωθεί και από την εκπαίδευση στην KGB, απάντησε "γιατί να φοβηθώ το αναπόφευκτο;".
Όπως σχολίασε πάντως στο τέλος της press conference ο ρεπόρτερ της εφημερίδας Life News: "μάλλον ο πρόεδρος μας κάλεσε τη μέρα πριν τελειώσει ο κόσμος για να συνοψίσει τις επιδόσεις της ανθρωπότητας". Και ο κ. Πούτιν γέλασε...news gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: