Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Μόκκας: «Αν συνεχίσει ο εισαγγελέας, ο Ζαγοράκης θα καθίσει στο σκαμνί»

Ο διακεκριμένος νομικός, Δημήτρης Μόκκας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου αναφέρθηκε στο θέμα της κάλυψης του Ιβάν Σαββίδη στο χρέος που είχε δημιουργήσει ο Θόδωρος Ζαγοράκης, τονίζοντας πως το θέμα δεν έχει τελειώσει και υπάρχει πιθανότητα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ να καθίσει στο «σκαμνί».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Υπάρχει νομικά θέμα. Μπορεί να υπάρχει αναδρομική έγκριση του χρέους από τη Γ.Σ., νομικά όμως είναι εκτεθειμένος ο ΠΑΟΚ και ο Ζαγοράκης διότι πηρέ ένα ποσό χωρίς νόμιμη αιτία. Δεν υπήρχε λόγος όταν ήταν στα πράγματα να πάρει 300.000 ευρώ και να έρχεται τώρα η διοίκηση και να τα αιτιολογεί ως αναδρομικούς μισθούς. Συμφώνα με το άρθρο του αστικού κώδικα όποιος γίνεται πλουσιότερος χωρίς νόμιμη αιτία, όπως ο Ζαγοράκης στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχει υποχρέωση να το αποδώσει. Με το να επιστρέψει τα χρήματα δεν απαλλάσσεται από τη δικαιοσύνη. Δεν ξέρουμε το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας. Μπορεί να είναι διαφορετικό και να του απαγγελθεί κατηγορία. Πιστεύω πως αν ο εισαγγελέας συνεχίσει θα του απαγγελθεί κατηγορία και θα καθίσει στο σκαμνί για κακουργηματική πράξη υπεξαίρεσης. Τώρα έχουμε μονοκυριαρχία του Ιβάν Σαββίδη και εφόσον το πέρασε έτσι τι θέμα έτσι με γεια του με χαρά του».

για να συμπληρώσει:
«Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα. Όταν ήρθε ο Ζαγοράκης μετά από τον Γούμενο λατρεύτηκε από τον κόσμο και τα διάρκειας έφτασαν στις 22.000. Είχε τεράστια έσοδα η ομάδα και ενώ θα έπρεπε να ελαφρύνει το χρέος των προηγούμενων διοικήσεων, αυτός το επιβάρυνε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: