Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

«Το όνομα δεν σώζει κανέναν»

Όσο βαριά και αν είναι η φανέλα μιας ομάδας στη Σούπερ Λίγκα, δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό, αν η παρουσία της στο γήπεδο δεν είναι η πρέπουσα, όπως τόνισε ο Κώστας Τσάνας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Το όνομα δεν σώζει κανέναν»
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα εντυπώσεις του από το φετινό πρωτάθλημα και σχολίασε πως ο δίκαια ο Ολυμπιακός είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ αποτελεί ερωτηματικό η αντίδραση του Παναθηναϊκού μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο σύλλογο.

Ο Έλληνας προπονητής υποστήριξε πως κακώς ένας ποδοσφαιριστής ηλικίας 23 ετών χαρακτηρίζεται πολλές φορές ως ταλέντο, καθώς είναι ήδη ολοκληρωμένος παίκτης, ενώ κατέληξε πως οι ομάδες πρέπει να εμπιστεύονται τους νεαρούς για να αγωνίζονται σε άκρως ανταγωνιστικό επίπεδο και να βελτιώνονται.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Κώστας Τσάνας στους 94,6 και την εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» με τον Τόλη Χριστοφοράκη:

Για τη φετινή Σούπερ Λίγκα: «Το φετινό πρωτάθλημα έχει πάρα πολλά πράγματα να σχολιάσεις. Ομάδες που δημιουργήθηκαν τη τελευταία στιγμή, άλλες που ήταν καλά προετοιμασμένες, άλλες με ιστορία που παλεύουν για την παραμονή του. Ομάδες που είναι ψηλά στη βαθμολογία και τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει πως κάνουν βήματα προς τα πάνω. Ο Ολυμπιακός σίγουρα ήταν το πρώτο φαβορί, φαινόταν ότι είχε την ποιότητα λόγω ρόστερ και δείχνει πως δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση».

Για την πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος: «Ο Παναθηναϊκός δεν έχει φτάσει ακόμα στην 5άδα και δεν ξέρουμε πως θα μπορέσει να αντιδράσει και με τις τελευταίες εξελίξεις στο σύλλογο. Αποτελεί ερωτηματικό. Υπάρχουν παίκτες αναγνωρισμένης αξίας, που αυτή τη στιγμή είναι αβέβαιο αν θα συνεχίσουν στο σύλλογο. Δεν θέλω να πω ποιος θα ξεφουσκώσει και ποιος όχι. Υπάρχουν άλλωστε παραδείγματα, Πανιώνιος και Κέρκυρα που ξεκίνησαν πολύ καλά και έχουν κάνει μια… κοιλιά. Ομάδες που ψάχνονται και δεν δημιουργήθηκαν νωρίς, δεδομένα έχουν προβλήματα να σταθεροποιηθούν».

Για τον κίνδυνο υποβιβασμού ιστορικών ομάδων: «Το όνομα δεν μπορεί να σώσει ποτέ κανέναν, όταν οι εμφανίσεις των ομάδων δεν είναι αντάξιες. ΑΕΚ και Άρης προσπάθησαν να δημιουργήσουν ομάδες με παίκτες νέους, που μπήκαν στα… βαθιά πολύ νωρίς και γι’ αυτό έχουν τεράστια προβλήματα. Υπάρχουν φυσικά και διοικητικά προβλήματα, τα οποία έχουν αντίκτυπο στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να είσαι ομάδα τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου. Ο κόσμος πρέπει να είναι ενωμένος, οι παίκτες να μην… πονοκεφαλιάζουν με γεγονότα μη αγωνιστικά».

Για τις ευκαιρίες στους Νέους ποδοσφαιριστές: «Οι καλοί νέοι που θα πάρουν χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα θα είναι πολύ καλό για και για την Εθνική Ελπίδων. Μπορεί ένας μικρός να παρουσιάσει καλό πρόσωπο και να γίνει μέλος της Εθνικής. Διαφορετικά είναι ένα παιδί να παίζει στην Εθνική και διαφορετικό σε ένα σύλλογο. Το κριτήριο σε αυτές τις ηλικίες είναι ο τρόπος που αγωνίζονται. Αυτοί που χρησιμοποιούν τη λέξη ταλέντο σε 23χρονους παίκτες, είναι στο κατά πόσο βολεύει τις ομάδες. Ένας που έχει φτάσει 21 ετών πρέπει να είναι έτοιμος να βρίσκεται σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Κανονικά μια ομάδα πρέπει να έχει παρόμοιες απαιτήσεις από τους ποδοσφαιριστές της, ανεξαρτήτου ηλικίας. «Πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να μπουν σε μια μεγάλη ομάδα, να τους δείξουν οι σύλλογοί τους έμπρακτα πως τους εμπιστεύονται, να αναπτύξουν το ταλέντο τους και να βελτιωθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: