Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Πετράτος: «Ο Άρης να κάνει προτάσεις “κουρέματος” αλλά και συνεπειών»

Ο δικηγόρος Νίκος Πετράτος, μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» για την υπόθεση αφαίρεσης βαθμών που ζητάει εκ μέρους των πελατών του για τον Άρη και τα χρέη που έχει ο σύλλογος σε πρώην καλαθοσφαιριστές του.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την αφαίρεση βαθμών που ζητάει από τον Άρη:

«Το ένα σκέλος έχει να κάνει με την ειδική προκήρυξη και κανονισμό του ΕΣΑΚΕ που απαγορεύει την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια. Είναι παράνομο. Υπήρξε στο παρελθόν ξανά τέτοια περίπτωση. Στο ποδόσφαιρο, στο ποιο πρόσφατο παρελθόν θα θυμάστε την περίπτωση της Νίκης Βόλου πχ. Αυτό είναι το ένα θέμα. Το άλλο που είναι σοβαρότερο είναι το εξής. Υπάρχει ένας κανονισμός αδειοδότησης των ομάδων με κάποιες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. Μια από αυτές είναι να μην έχουν χρέη σε παλιούς καλαθοσφαιριστές. Μόλις υποβάλουν τα δικαιολογητικά για κάποιους παίκτες μπορούν και παίρνουν την αδειοδότηση. Εγώ ζήτω από τον εισαγγελέα να ελέγξει αυτά τα δικαιολογητικά και τις υπεύθυνες δηλώσεις εάν αυτές έχουν κατατεθεί τη σωστή χρονική στιγμή που έπρεπε ή αν είναι ψευδής, αλλιώς ο Άρης δε θα έπρεπε να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα».


Για το αν θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση:

«Ο Κούμπουρας είχε οφειλές 37.000 ευρώ και συμφώνησε να τις μειώσει στις 22.000. Για ποιο λόγο δεν το διακανόνισε ο Άρης; Ο Ντικούδης είχε 150.000 απαίτηση με τον μάναντζέρ του και τα έριξε στις 85.000. Ο Σκορδίλης είχε 107.000 και έφτασε στις 90.000. Ο Αργυρόπουλος είχε να πάρει 34.000 και τις έριξε κάπου στις 24.000. Έκανε κανέναν διακανονισμό από τους παραπάνω ο Άρης; Εμείς είπαμε να αφήσει ο Άρης τα τηλεοπτικά και τον ΟΠΑΠ, να τα δώσει στους παίκτες του και να «ζήσει» με τα υπόλοιπα έσοδα. Να κάνει ο Άρης συγκεκριμένη πρόταση «κουρέματος» στους παίκτες, αλλά και συνεπειών εφόσον δεν τηρηθεί».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: