Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ρονάλντο: «Το καλύτερο δώρο το Champions League»

Την ελπίδα η Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτήσει το Champions League τη φετινή σεζόν εξέφρασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ρονάλντο: «Το καλύτερο δώρο το Champions League»
Την κατάκτηση του δέκατου Champions League στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης έθεσε ως πρωταρχικό του στόχο ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μιλώντας στην «AS».

«Το πρώτο δώρο που θα ήθελα να ζητήσω (για τα γενέθλιά μου) είναι το δέκατο Champions League, κάτι πολύ ιδιαίτερο για τη Ρεάλ Μαδρίτης», τόνισε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός και πρόσθεσε:

«Η ανανέωση του συμβολαίου μου είναι ένα θέμα που δεν με απασχολεί».

Επίσης, ο 28χρονος παίκτης ορκίστηκε στον γιό του ότι η λύπη του στη «βασίλισσα» δεν οφείλεται στα χρήματα για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην ισπανική εφημερίδα «AS»

Για τις ενοχλήσεις που αισθανόταν στον αστράγαλο του δεξιού του ποδιού

«Είναι όλα καλά. Απλώς ήταν κουρασμένο, αλλά είμαι πολύ καλύτερα. Θα μπορέσω να παίξω στους αγώνες με την Σεβίλλη και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Για το δώρο που θα ήθελε για τα χθεσινά του γενέθλια

«Το πρώτο δώρο που θα ήθελα να ζητήσω είναι το δέκατο Champions League, κάτι πολύ ιδιαίτερο για τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά από τόσα χρόνια χωρίς να το έχει κατακτήσει. Επίσης, και για εμένα είναι σημαντικό. Το Champions League είναι η καλύτερη διοργάνωση για έναν ποδοσφαιριστή και η πιθανή κατάκτησή του με ενθουσιάζει.

Παίζω εδώ και δέκα χρόνια ως επαγγελματίας και αισθάνομαι περήφανος που έχω καταφέρει να τον κατακτήσω. Έχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας. Το Champions League και το Κύπελλο είναι εφικτοί στόχοι, ενώ αναγνωρίζουμε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα πλέον για το πρωτάθλημα
».

Για το πότε σκέφτεται να αποσυρθεί, την ώρα που ο προηγούμενος συμπαίκτης του – Ράιαν Γκιγκς – συνεχίζει στα 39 στη Μάντσεστερ Γιουναίτεντ

«Είναι μία δύσκολη ερώτηση για να απαντήσω, επειδή θέλω να συνεχίσω για ακόμη δέκα χρόνια. Δεν ξέρω εάν μπορώ να παίξω στα 38, όμως θέλω να το κάνω για όσα περισσότερα χρόνια μπορώ. Πρέπει να αισθάνομαι καλά τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Μου έχουν πει ότι έχω καλές ενδείξεις, όμως μετά τα 32 ή 33 χρόνια αυτό μπορεί να αλλάξει. Ίσως τότε να βασίζομαι περισσότερο στις εμπειρίες που θα έχω».

Για τις συγκρίσεις που υπάρχουν με τον Ντι Στέφανο

«Αποτελεί τιμή για εμένα να με συγκρίνουν με έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές του κόσμου και της Ρεάλ Μαδρίτης. Αποτελεί τιμή για εμένα να βρίσκομαι δίπλα σε τέτοιους ανθρώπους, αλλά εκείνο που με ενδιαφέρει εμένα είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της ομάδας.

Δεν σκέφτομαι τις συγκρίσεις ή τα ρεκόρ, επειδή αυτό δεν είναι σωστό. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για τους ανθρώπους που με αγαπούν. Θέλω να αφήσω το στίγμα μου στη Ρεάλ Μαδρίτης. Θα κάνω τα πάντα για αυτή την ομάδα μέχρι το τέλος της συνεργασίας μας
».

Για τη δήλωση που είχε κάνει πως είναι λυπημένος

«Έχουν αλλάξει τα πράγματα, επειδή κάνω αυτό που αγαπάω, το οποίο είναι να παίζω ποδόσφαιρο και αισθάνομαι καλά στο γήπεδο μαζί με τους συμπαίκτες μου. Επίσης, να έχει αλλάξει ο τρόπος σκέψης και ζωής μου. Αυτή τη στιγμή νιώθω καλύτερα από ό,τι πριν».

Για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του

«Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό, επειδή πραγματικά εκείνο που είναι σημαντικό για εμένα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτήσει το δέκατο Champions League και το Κύπελλο Ισπανίας. Η ανανέωση του συμβολαίου μου είναι ένα θέμα που δεν με απασχολεί».

Για το αν η ανανέωση έχει να κάνει με τα χρήματα

«Τώρα εκείνο που με ενδιαφέρει είναι η ομάδα και θα δούμε τα υπόλοιπα στο τέλος της σεζόν. Ορκίζομαι στον γιο μου ότι δεν ήμουν λυπημένος για τα χρήματα. Δεν ήταν αυτό που με ενόχλησε».

Για τα κρούσματα ντόπινγκ που έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα, όπως η υπόθεση του Λανς Άρμστρονγκ

«Το θέμα είναι πολύ λεπτό. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα στο ποδόσφαιρο. Πρόκειται για ομαδικό άθλημα και δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις ουσίες για την βελτίωση της απόδοσής σου. Φυσικά, δεν βάζω στο χέρι μου στη φωτιά για κανέναν… Πιστεύω, πάντως, ότι το ποδόσφαιρο είναι καθαρό».




πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: